fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaar bioscoopbon verkiezingsactie bekend!

Blancovinkje

Met zweetdruppels op je voorhoofd schrik je ’s nachts wakker. Nachtmerries over de verloedering van je woonplaats, de verslechtering van de ouderenzorg en de toenemende criminaliteit heb je nu al weken. Gelukkig kunnen we op woensdag 19 maart allemaal ons steentje bijdragen door te gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Ik hoor je denken: “stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar alles wordt toch in Den Haag besloten?” Veel mensen denken dat stemmen voor de gemeenteraad geen zin heeft, maar bij concrete ‘alledaagse’ politieke problemen, heeft de gemeenteraad de dikste vinger in de pap. Nog niet overtuigd? Hier vijf redenen om te gaan stemmen:

  • Nederland is een democratie en we hebben het recht om te stemmen. Hier hebben we jaren voor moeten vechten, maak gebruik van waar je recht op hebt!
  • Door te stemmen kan je laten weten wat jij belangrijk vindt. Sluit je aan bij een partij die dezelfde idealen heeft. Weet je niet welke partij dit is? Maak dan gebruik van de kieswijzer.
  • De gemeente staat van alle overheden het dichtst bij je en neemt beslissingen die heel belangrijk zijn voor jou. Het is zelfs zo dat de gemeente er nog meer taken bij krijgt, zoals bijvoorbeeld bij de ouderen- en jeugdzorg.
  • Je kan raadsleden altijd aanspreken. Ben je het niet eens met hun keuzes in de gemeenteraad? Dan kan je altijd contact met ze opnemen.
  • Stemmen geeft de burger letterlijk ‘een stem’. Een stem om te laten horen wat je idealen zijn, waar je voor staat en hoe je zou willen dat het land wordt bestuurd. Door niet te stemmen laat je letterlijk je stem niet horen. Of de partij waar jij op hebt gestemd nou wint of niet, door te stemmen maak je altijd wat los en neem je deel aan de discussie. Op deze manier draagt iedereen die stemt bij aan het vinden van oplossingen! Heb je niet gestemd? Geen probleem, over vier jaar mag jij weer meepraten.

Politieke gastblogsters op Damespraatjes
In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen schreven zeven verkiesbare vrouwen over hun idealen, het combineren van politiek en gezin en nog veel meer onderwerpen! Wil je ze lezen? Kijk dan hier:

Winnen!

De winnaar van de bioscoopbon is: Tessa Voditska

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Sandra
Sandra Blikslager is oprichtster en hoofdredacteur van Damespraatjes. Het bedenken van mooie onderwerpen, ontmoeten van interessante mensen en elke dag wat nieuws leren zijn aspecten die het uitgeven Damespraatjes zo geweldig voor haar maken. Niet alleen het online magazine is een passie van Sandra, ook reizen, sporten en tijd doorbrengen met familie en vrienden is erg belangrijk voor haar.

In 2010 verscheen Sandra’s eerste boek: Moeders langs de lijn. Een handig, grappig en luchtig handboek voor de voetbalmoeder.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

will -

Allemaal van harte gefeliciteerd met de prijs!

Anneliese -

Gefeliciteerd 🙂

Inge Veltkamp -

Gezellig met mijn vriendin naar een mooie film!!!

Carolien -

fantastisch samen mijn man naar de bioscoop !

Silvia -

Ik doe heel graag mee met deze winactie!

Reageer ook