fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf reden om voor een luxe vakantiehuis te kiezen

Soms kan je leven zo hectisch zijn dat je nauwelijks tijd hebt om adem te halen. Ik kan me dat gevoel nog goed herinneren van een paar jaar geleden. Kleine kinderen, een drukke baan, ouders om voor te zorgen en dan nog proberen te sporten in de avonduren. Juist in die jaren keek ik altijd enorm uit naar mijn vakantie, maar wilde dan vooral rust aan mijn hoofd. En luxe. Regelmatig huurden we dan een luxe vakantiehuis of hotel. Heerlijk!

Eerst het gebied en dan de slaapplek!

Meestal zocht ik eerst een gebied uit waar ik naar toe wilde. Dat is best essentieel. Ik ben niet iemand die alleen maar op het strand wil liggen, maar ik wil graag ook wat doen en bekijken. Als we het thuis met elkaar eens waren over de plek, dan ging ik op zoek naar een hotel of een vakantiehuis. Ook dat bespraken we altijd uitgebreid met elkaar. In tijden dat wij het echt mega druk hadden gehad kozen we vaak voor een vakantiehuis.

Vijf redenen om voor een luxe vakantiehuis te kiezen

1. De rust in huis. Zit je eenmaal in je vakantiehuis dan hoef je even helemaal met niemand rekening te houden en gedwongen gesprekjes aan te gaan met andere gasten. Sterker nog, je hoeft bijna niemand anders te zien. Zeker als je bijvoorbeeld ook een prive-zwembad bij je huis hebt en de boodschappen kunt laten bezorgen. Dat laatste vind ik zelf veel te leuk, dus dat blijf ik altijd zelf doen.

2. Je eigen etenstijden. En lekker je eigen eten maken. Maar wel met de ingredienten uit de omgeving. En is het eten klaar dan eindeloos lang tafelen met wijnen uit de streek. En wil je een keer om 11 uur of nog later ontbijten, dan is er niemand die zegt dat je te laat bent :-).

3. Mooie inrichting. Leuk om bij het boeken al een beetje naar de inrichting van het huis te kijken. Zelf ben ik niet zo van de huizen met veel antiek. Zeker toen de kinderen nog wat kleiner waren, voelde dat echt als een extra last, want ik was als de dood dat ze iets kapot maakten. Ik houd meer van een minimalistisch- en overzichtelijk interieur. En ik vind het ook heel fijn als je ruimte hebt in de keuken om je boodschappen in de keukenkastjes kwijt te kunnen.

4. Dragen wat je wil. In een hotel moet je toch altijd een beetje rekening houden met de dress-code. In je eigen vakantiehuis bepaal je die zelf. Wil je lekker in je bikini dineren, dan is er helemaal niemand die jou daarvan zal weerhouden.

5. Ultiem gevoel van vrijheid ervaren. Wil je echt helemaal niemand tegenkomen tijdens je vakantie, dan kun je voor een compleet van de buitenwereld afgesloten huis kiezen. Zelf hebben we dat eigenlijk nooit gedaan, want onze kinderen vonden het toch wel leuk om af en toe onder de mensen te komen. Maar vrienden van mij huren al jaren een luxe vakantiehuis in de middle-of-nowhere en willen dat hun privacy zo goed als gegarandeerd is. Alleen op deze manier komen zij echt tot rust en ervaren een enorm gevoel van vrijheid!

Waar moet een luxe vakantiewoning volgens jou aan voldoen?

Hierboven hebben we 5 redenen genoemd om een luxe vakantiehuis te kiezen. Wat zou voor jou een reden zijn? Of kies je liever voor een heel ander soort vakantie? Hier zijn we heel benieuwd naar. Laat je het ons weten in de comments onder dit artikel? Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook