fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vier tips om jouw beddengoed altijd lekker te laten ruiken

Fris gewassen kleding, beddengoed en handdoeken die lekker ruiken wil iedereen wel, toch? Niks is namelijk zo lekker als beddengoed dat nog heerlijk naar wasmiddel ruikt. Krijg je het maar niet voor elkaar om die geur te laten hangen? Of ruik je het simpelweg helemaal niet als je het uit de wasmachine haalt? De volgende vier tips kunnen je wellicht helpen en ervoor zorgen dat je toch die lekkere geur krijgt.

Geurparels

Een enorm grote vriend van je als je jouw wasgoed lekker wil laten ruiken, zijn geurparels. Deze kleine balletjes doe je in de wasmachine bij je beddengoed en verspreiden zo een heerlijke geur. Ga dus zeker eens op zoek naar een merk geurparels dat jou aanspreekt, bijvoorbeeld omdat het goed blijft hangen of omdat het niet al te duur is. Jouw beddengoed en andere dingen zullen hiermee heerlijk ruiken.

Experimenteer met merken

Er zijn natuurlijk erg veel verschillende merken die dingen als wasmiddel, wasverzachter en geurparels verkopen. Maar waar moet je beginnen? Het is vooral belangrijk dat je veel verschillende merken en producten uitprobeert, zodat je er achter komt welke producten jij het fijnst vindt ruiken. Doet het merk dat je nu gebruikt niet veel voor je? Kijk of je eens een ander merk kunt gebruiken. Wie weet is dat de oplossing.

Meng niet alle geuren

Heb je een aparte wasmiddel, wasverzachter en geurparels die allemaal niet bij elkaar horen? Dan heb je snel dat alle geuren elkaar een beetje tegenwerken en je uiteindelijk dus weinig van een echt duidelijke geur krijgt. Probeer in plaats hiervan om alle geuren op elkaar af te stemmen of om, nog beter, alles van dezelfde lijn te kopen. Zo is er maar één geur die naar voren komt en merk je die ook beter.

Probeer het op een andere manier

Heb je alles geprobeerd en blijft het maar niet hangen? Hang dan een geurzakje op de plek waar je je beddengoed opbergt of gebruik een spray die je op kastdroge beddengoed kunt sprayen. Dit is een simpele manier om toch die lekkere geur te krijgen, ook als het door het wasmiddel niet goed blijft hangen. Geurzakjes zijn bovendien een goedkope oplossing en makkelijk te gebruiken, en ruiken vaak ook nog eens enorm lekker. Een spray kun je als een soort parfum gebruiken, in je kast sprayen of bijvoorbeeld recht op je dekbed spuiten.

Natuurlijk kun je je ook afvragen of je wasmachine nog wel in orde is. Kan het zijn dat hij misschien eens goed gereinigd moet worden of dat hij aan vervanging toe is?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook