fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vibram Five Fingers: de unieke teenschoen

Teenschoenen zijn sinds enkele jaren erg populair. De teenschoen past helemaal in de trend van het blootsvoets lopen en is in de koudere maanden een uitstekende vervanger voor wandelsandalen. De ultradunne rubberen schoen is daarnaast een heel goed alternatief voor waterschoenen en is dan ook heel populair onder surfers en kajakkers. Vibram Five Fingers is het grootste en bekendste merk op het gebied van teenschoenen.

Wat zijn teenschoenen?

De teenschoenen van Vibram Five Fingers zijn gemaakt van dun rubber die je voet perfect omsluit en al je vijf tenen afzonderlijk omsluiten. Daardoor beleef je tijdens het lopen de sensatie van het blootsvoets lopen. Als je graag en veel op blote voeten loopt, ontwikkel je de spieren in je voeten en tenen beter dan op gewone schoenen. Tijdens het lopen op blote voeten of op teenschoenen wikkelen je tenen afzonderlijk je voetstap af, waardoor ze sterker worden en waardoor de balans van je voeten verbetert en de natuurlijke vorm van je voetbogen terugkeert.

Train je voeten

Doordat je anders loopt op teenschoenen is het wel zaak om het lopen op schoenen van Vibram Five Fingers op te bouwen. In het begin kun je wat spierpijn voelen en die in het begin ook geen dingen die je niet op blote voeten doet, zoals lopen over puntige rotsen. Na verloop van tijd zal je merken dat je loopbeweging verandert. Doordat je je voeten continu traint, verbetert de doorbloeding en door de meer natuurlijke manier van lopen worden gewrichten, spieren en pezen in je benen ontlast.

Hardlopen op teenschoenen

Ook bij het hardlopen verandert de manier waarop je loopt. Op de schoenen van Vibram Five Fingers wordt je staplengte wat kleiner doordat je niet meer een harde landing op je hiel maakt, maar naar een voorvoets- of middenvoetslanding gaat. Door deze natuurlijke manier van lopen vangt je hiel de harde landing niet meer op, maar gebruik je de ingebouwde schokdemping van je benen.

Vibram Five Fingers kopen bij Onlineskateshop.nl

Ben je nieuwsgierig en wil je de sensatie van het lopen op teenschoenen ervaren? Neem dan een kijkje op onlineskateshop.nl en kies jouw Five Fingers. Ze zijn verkrijgbaar in diverse trendy kleuren en kleurcombinaties. En als je op werkdagen voor 15 uur bestelt, heb je je bestelling al de volgende dag in huis.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook