fb
Damespraatjes Damespraatjes

Verwerk thuissporten in je dagelijkse ritme met deze 5 tips

thuissporten

Thuissporten is helemaal niet ingewikkeld, maar je moet hier wel even tijd voor vrijmaken. De bank lonkt en vaak zijn er tientallen smoesjes te verzinnen om niet te hoeven sporten. Met deze 5 tips verwerk jij thuissporten in je dagelijkse ritme en profiteer je van meer energie en voel je je fit!

Plan het thuissporten in

Waarschijnlijk is je agenda wat leger dan je gewend bent. Naast een aantal zoom-calls heb je best wat vrijheid als je thuiswerkt. Zo kun je bijvoorbeeld iedere lunchpauze een korte workout inplannen of ga je voordat je aan het werk gaat aan de slag. Door je dag goed te starten profiteer je de hele dag van meer energie. 

Training die bij je past

Er zijn talloze workouts op YouTube te vinden waar je mee aan de slag kunt tijdens het thuissporten. Daarnaast bieden veel sportscholen de mogelijkheid aan om online lessen te volgen zolang de gyms gesloten zijn. Hierdoor kun je ook eens kennis maken met andere vormen van bewegen. Ga bijvoorbeeld voor een yogalesje, maak kennis met Pilates, ga voor een inspannende HITT-workout of doe mee met een speciaal 30 dagen programma. Een internetlesje is laagdrempelig, waardoor je met veel verschillende sporten in aanraking kunt komen. Ga je liever buiten wandelen? Dat is natuurlijk ook lekker gezond.

Gebruik artikelen die je in huis hebt

Bij het thuissporten zijn er allerlei items uit het huishouden die je kunt gebruiken. Zo maak je het trainen voor jezelf een stuk afwisselender en leuker. Met een stoel doe je eenvoudig wat mountain climbers, terwijl de trap ideaal is voor step up’s. Een frisdrankfles kan dienen als gewicht en zelfs de toiletrol komt van pas tijdens een workout. Sport bijvoorbeeld samen met een huisgenoot waarbij jullie in plank-houding steeds met één hand een wc-rol over en weer geven. Hiermee train je jouw schouders, arm- en buikspieren!

Haal de juiste hulpmiddelen in huis

Merk je dat je graag trainingen volgt waarvoor je gewichten nodig hebt? Of dat een kettlebell toch wel erg handig is? Met de juiste sportartikelen in huis voorkom je dat je op het thuissporten uitgekeken raakt. Voor wie gek is op cardio maar in de winter liever niet naar buiten gaat, is bijvoorbeeld de crosstrainer ideaal. Dit fitnessapparaat is razendpopulair vanwege de veelzijdigheid en effectieve training die een crosstrainer biedt. Ook erg handig om in huis te hebben: een fitnessmat, weerstandselastieken en een fitnessbal. 

Track je progress

Door je voortgang bij te houden merk je dat regelmatig sporten écht het verschil uitmaakt. Zet bijvoorbeeld in je agenda wanneer je gaat sporten en maak daarna een notitie over hoe het ging. Welke training heb je gedaan, hoe lang en hoe voel je je na afloop? Als je met gewichten traint valt het aan te raden om bij te houden hoeveel setjes je doet en met hoeveel gewicht. Er zijn verschillende apps waar je dit in bij kunt houden. Ook handig: hou je voeding bij in een app voor zichtbare resultaten!

Heb jij het thuissporten al helemaal ontdekt? Ik ben erg benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook