fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vervelende galm en/of echo in huis? Zo kom je er met een schilderij vanaf!

Al bijna een jaar wonen wij in een prachtig nieuw huis. Alles is helemaal zoals we het graag wilden en we zijn dan ook nog elke dag heel erg blij! Toch lopen we nog tegen een wel heel irritant probleem aan: het galmt in de eetkamer. Natuurlijk zijn er veel oplossingen tegen galmen. Zo kan je gordijnen ophangen, een tafelkleed op tafel leggen of een vloerkleed kopen. Allemaal goede opties, maar helaas geen opties die ons huis mooier maken… 

Slechte akoestiek

Het gegalm begint ons steeds meer te storen. Tijdens het eten hebben we vaak goede gesprekken, maar die klinken toch een stuk minder lekker in een kamer met een slechte akoestiek. Ook voer ik er vaak telefoongesprekken, maar door het slechte geluid probeer ik dit zo veel mogelijk te vermijden en op kantoor te doen. Tijd om er echt iets aan te doen dus.

Mooie oplossing

Vandaag kwam ik in mijn zoektocht naar een oplossing voor het galmprobleem een wel héél handig product tegen: een akoestisch canvas schilderij. Maar wat is het precies? Een akoestisch schilderij is gemaakt van een aluminium lijst met speciale akoestische panelen. Deze panelen zorgen voor een enorme verbetering van de akoestiek. Gelukkig ziet het er ook nog eens heel mooi uit! Je kunt over de panelen namelijk zelf een fotodoek plaatsen. Hierdoor zie je helemaal niks van de akoestische panelen en is het echt een mooie toevoeging aan je huis.

Vervelende galm en:of echo in huis? Zo kom je er met een schilderij vanaf! 3

Vervelende galm en:of echo in huis? Zo kom je er met een schilderij vanaf! 4

Vervelende galm en:of echo in huis? Zo kom je er met een schilderij vanaf! 5
Hoe werkt het?

Wanneer je in een lege kamer staat, kan het geluid aan alle kanten tegen de muren en vloeren weerkaatsen. Hierdoor komt het geluid letterlijk terug en dit hoor je als een echo of galm. Door spullen van stof in huis te plaatsen, nemen de akoestiekproblemen af. Deze spullen zorgen ervoor dat het geluid wordt geabsorbeerd en het dus niet wordt teruggestuurd. Het akoestische schilderij werkt dus  geluidsabsorberend.

Welke foto’s kan je hiervoor gebruiken?

Doordat het om een gewone canvas foto gaat, kan je voor elke foto gaan die jij graag wilt. Je kunt kiezen uit standaardfoto’s van bekende fotografen, maar ook een eigen foto gebruiken. Zowel een kleur- als zwart-wit foto doen het prachtig!

Hoe is de akoestiek in jouw huis?

Heb jij hetzelfde probleem als ik, of is de akoestiek in jouw huis wél goed? Ik ben zeker van plan een akoestisch schilderij te bestellen, maar ik moet nog even nadenken over wat ik er graag op zou willen hebben. Heb jij een goede tip voor mij? Laat het me weten in de reacties onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook