fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vervelen tijdens je zwangerschapsverlof? No way!

vervelen tijdens je zwangerschapsverlof

Veel vrouwen vragen het zich af: wat kun je doen tijdens de zwangerschapsverlof, als je nog aan het wachten bent op de geboorte van je kind? Je wilt je natuurlijk niet vervelen. Hoewel het belangrijk is om voldoende rust te pakken, kun je jezelf tegelijkertijd nuttig maken. Er is genoeg voor te bereiden rondom de komst van je kind. Hier kun je je uren mee vullen als je verlof is ingegaan! Met déze tips hoef je je niet te vervelen tijdens je zwangerschapsverlof!

Vervelen tijdens je zwangerschapsverlof? Geboortekaartje ontwerpen!

Nu je verlof is ingegaan, heb je alle tijd om een mooi geboortekaartje te maken. Een geboortekaart bestellen doe je natuurlijk het liefst in een eigen stijl, passend bij jouw kindje. En er zijn een heleboel looks om uit te kiezen! Denk aan een geboortekaart met dieren, om maar iets te noemen. Schrijf hier alle informatie op. Je adres en de boodschap kun je bijvoorbeeld alvast noteren. De naam, geboortedatum en verdere informatie over je kindje volgt later. Ook kun je alvast de adressen noteren waarnaar je het kaartje wilt versturen: zo hoef je dit in de eerste hectische weken na de geboorte niet meer te doen.

Babyspulletjes in huis halen

Je hebt veel spulletjes nodig voor je kindje. Het is verstandig om dit vooraf allemaal al in huis te hebben. Als de baby er eenmaal is, heb je immers al genoeg aan je hoofd. Rompertjes, flesjes, billendoekjes, speelgoed, babyolie en een kinderwagen: zomaar een greep uit de benodigdheden. Een tip: er zijn veel checklists voor de babyuitzet te vinden. Pak er zo’n lijst bij of maak er zelf een, zodat je niets over het hoofd ziet.

Babykamer inrichten

Uiteraard wil je dat je baby een leuk kamertje krijgt in huis. Tijdens je verlof heb je alle tijd om je over de inrichting te buigen! Stel een thema vast voor het kamertje, en bepaal de kleuren die hierbij passen. Denk aan een rustgevende kamer in groen of blauw, met een natuurlijke uitstraling. Plaats hier de benodigde meubeltjes tijdig in. En maak de boel compleet met een gezellige aankleding.

In beweging blijven: zwangerschapszwemmen

Hoewel je niet meer intensief mag sporten in de laatste periode van de zwangerschap, kun je natuurlijk nog altijd in beweging blijven. Dit is juist goed! Zwangerschapszwemmen is een ideale manier van bewegen. Je lichaam voelt namelijk lekker lichtgewicht in het water, wat maakt dat je je vrij voelt. Tegelijkertijd is zwemmen hartstikke ontspannend! Er worden speciale zwemlessen gegeven voor zwangere vrouwen, het is een idee om hieraan mee te doen.

Dagboek of fotoalbum maken

Vind je het leuk om van alles bij te houden voor en na de geboorte van het kindje? Dan kun je in een dagboek gaan schrijven, of een fotoalbum maken waar je tekst bij kunt noteren. Het is namelijk ook al leuk om terug te lezen hoe de laatste weken voor de geboorte eruitzien. Als het kindje er eenmaal is, ga je gewoon verder met het noteren van mooie gebeurtenissen. Zo kom je tot een prachtig naslagwerk.

Je vervelen tijdens je zwangerschapsverlof? No way!

Ga jij je vervelen tijdens je zwangerschapsverlof? Met deze tips vast en zeker niet! We zijn heel benieuwd hoe je invulling gaat geven aan deze heerlijke en bijzondere tijd. Wij wensen je in ieder geval veel plezier, geluk en gezondheid toe!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook