fb
Damespraatjes Damespraatjes

Verschrikkelijk! Meisje met zelfmoordplannen belt 113 maar dat bestaat niet

Als ze het juiste nummer had geweten zou ze dan nog in leven zijn geweest? Dat is de eerste vraag die bij je opkomt als je het verhaal leest van het meisje uit Winschoten dat zich vorige week van het leven heeft beroofd. Aan haar telefoon konden ze zien dat ze meerdere keren 113 had gebeld in plaats van het nummer 0900-0113, de noodlijn voor mensen met suïcidegedachten. 

In het AD.nl lazen we dat volgens de nabestaanden het slachtoffer door de psycholoog per ongeluk niet was verteld dat het nummer 113 helemaal niet bestaat.  Na de mislukte belpogingen stuurde het meisje een appje naar haar beste vriendin met de tekst:  ‘Dat kutnummer werkt niet’.  Helaas las het vriendinnetje het berichtje pas de volgende ochtend. Ze ging direct naar het huis van het meisje, maar daar werd niet opengedaan. De politie trapte uiteindelijk de deur in, maar te laat. Het meisje had zelfmoord gepleegd. De identiteit van het meisje is trouwens niet bekend gemaakt.

De ouders zijn trouwens niet gebeld door het meisje. Haar stiefvader begrijpt dat wel. “Kinderen willen anoniem blijven. Zij willen hun naasten niet bellen als zij zichzelf iets aan willen doen, dat is te pijnlijk voor ze.”, vertelt hij tegen het AD.

De familie heeft inmiddels een facebookpagina aangemaakt Redeenmensenleven , om de verwarring over het noodnummer 113 bekend te maken en zo meer slachtoffers zien te voorkomen.

Het hele artikel lezen op AD.nl: Familiedrama: Meisje belt zelfmoordlijn 113 maar nummer bestaat niet

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook