fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vergeet groene zeep. Zwarte zeep is het nieuwe wondermiddel!

Na mijn bevalling besloten Ward en ik dat we wel wat hulp in het huishouden konden gebruiken. Hoewel ik altijd gek was op poetsen en lekker rommelen in huis, was het met de komst van ons kindje en mijn ambitie om veel te blijven werken één van de dingen die ik tijdelijk op een laag pitje wilde zetten. Via de kraamhulp werden we voorgesteld aan onze huidige hulp. 

Huishoud-hervormingen

Als je aan een hulp denkt, denk je aan een man of vrouw die je helpt met huishoudelijke taken. Maar bij ons doet ze zo veel meer! Ze heeft altijd goede tips, een luisterend oor en is zelfs een goede vriendin van ons geworden. Wat ik ook heel fijn vind, ze is super hands-on. Direct heeft ze een paar huishoud-hervormingen doorgevoerd bij ons thuis, die het écht beter hebben gemaakt. Zo moeten we altijd een spray met vloeibaar schoonmaakmiddel en keukenrol hebben staan. Zo kunnen we zelf, als zij er niet is, de viezigheid snel en schoon opruimen. Een ander verzoek van haar: of we altijd zwarte zeep in huis wilden hebben.

Waar kan je zwarte zeep allemaal voor gebruiken?

Zwarte zeep. Ik had er nog nooit van gehoord. Zij wel en dat heb ik geweten ook. Op haar eerste dag bij ons in huis heb ik een prachtige monoloog over de voordelen van zwarte zeep mogen aanhoren. De highlights deel ik graag met jullie, want zelf ben ik inmiddels ook een groot fan!

Savon Noir (vertaald: zwarte zeep) van het merk Marius Fabre kan je voor heel veel dingen gebruiken. Je kunt er het hele huis mee schoonmaken, zoals vloeren, kasten, de keuken en de badkamer. Maar ook het verwijderen van vlekken uit kleding, het wassen van je huisdieren, het wassen van de auto én het op ecologisch-verantwoorde wijze je planten beschermen tegen ongedierte, kan met Savon Noir.

De zwarte zeep van Maurius Fabre is gemaakt op basis van olijfolie, in plaats van dierlijk vet of aardolie. Het bevat geen kleur- en geurstoffen, is biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Savon Noir is niet op dieren getest en is Ecocert® gecertificeerd.

Super enthousiast 

Ja ja, je ziet het… Onze hulp was niet voor niets zo enthousiast over zwarte zeep. Wij gebruiken het nu écht voor bijna alle dingen waar je het volgens Marius Fabre kunt gebruiken. Onze hulp maakt er mee schoon, maar ik gebruik het ook voor het wassen van onze hond Sambal. Onze hond Lola helaas niet, zij is bang voor water… Haha! De auto wassen heb ik er nog niet mee gedaan, hiermee wacht ik even tot het buiten weer wat warmer is. Dan vind het het altijd super leuk om onze auto zelf, voor de deur te wassen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Marius Fabre zepen zijn verkrijgbaar bij de betere drogist, concept stores en online via diverse webshops. De range zwarte olijfzeep bestaat uit het 500 ml pompflesje (€12,50), de 250 ml tube (€6,50), de 500 ml spray voor huis of tuin (€9,95) en een fles van een liter (€12,50). De zeep is zuinig en gemakkelijk in gebruik en vervangt moeiteloos een kast vol huishoudproducten.

Kende jij deze zeep al? Ben jij nu ook van plan over te stappen van groene naar zwarte zeep? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook