fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vergeet de fles wijn! Een heerlijke gezonde fruitmand is hét cadeau van dit moment

In de jaren zeventig en tachtig was het über hip om mensen die ziek waren een fruitmand te geven. De groenteboer stelde mandjes samen met lekker fruit, soms wat noten en een fles sap. Daar knapte de zieke van op! De traditie verdween een beetje naar de achtergrond maar inmiddels is het weer hip om een gezonde verrassing te sturen. En terecht!

Wie om wat voor een reden dan ook in de lappenmand terecht is gekomen, heeft baat bij gezond voedsel. Naast een beetje aandacht en verzorging, is een gesneden kiwi, een gepelde banaan of een geschild peertje een prima manier om snel weer op te knappen. Vergeet die fles wijn dus en laat een fruitmand bezorgen. Fruitzaamgifts doet dat met veel aandacht en plezier. Als je voor 23.59 uur een gezond cadeau op hun site uitzoekt, zorgen zij er voor dat het de volgende dag wordt afgeleverd op het door jou opgegeven adres.

Appel, banaan en kiwi’s

Op de site van Fruitzaamgifts staat een aantal verschillende manden, van verschillende afmetingen en wisselende inhoud. Uiteraard zijn appels, peren, bananen, kiwi’s en ander heerlijk fruit het hoofdbestanddeel, maar daarnaast kun je er ook voor kiezen om een lekkere thee toe te voegen. Of een chocolade reep met bijpassende sleeve. Liever een gezond extraatje? Noten horen ook tot het assortiment en matchen prima met dat fruit. Wie en wanneer stuur je zo’n opkikkertje?

Een zieke vriend

Is je beste vriend tijdens het mountainbiken van een berg gestort en zit zijn been in het gips? Dat is flink balen voor hem! Om hem een beetje op te vrolijken en hem aan te laten sterken kun  je mooi zo’n mand fruit sturen. Dat lijf moet tenslotte hard werken om weer te helen en wat vitaminen en een vrolijk cadeau helpen daar ongetwijfeld bij. En je weet: mannen hebben extra aandacht nodig als ze ziek zijn…

Je weer single vriendin

Is je vriendin voor de zoveelste keer gedumpt door haar grote liefde en ligt ze avonden huilend op de bank? Die kan dus wel wat extra’s gebruiken. Wij raden je aan in dit geval de kleurrijke mand af te toppen met chocola, want iedereen weet: chocola helpt altijd. Misschien een leuk idee om er gelijk een chocoladefondue van te maken. En natuurlijk ben jij niet de beroerdste om aan te schuiven.

Je jarige oma

Is je oma jarig en breek je al dagen je hoofd over wat je haar moet geven? Zeep en chocolaatjes heeft ze waarschijnlijk in overvloed, maar van fruit kun je nooit genoeg krijgen. Fruitzaamgifts heeft ook kleinere mandjes, prima voor je oma dus. Kan ze haar tanden in een sappige peer zetten. Happy birthday oma!

Lekker alternatief

En zo zijn er nog talloze andere momenten te verzinnen; een trouwerij, een nieuwe baan of een ander huis bijvoorbeeld . Een fruitmand geven is gewoon altijd een goed idee en een super origineel alternatief voor een fles wijn of cadeaubon. Count me in voor zo’n lekkere verrassing!

1 reactie

Joris -

Ik betwijfel of een fruitmand (al dan niet met noten of chocolade) daadwerkelijk invloed heeft op het herstel van een gebroken been of een gebroken hart.

Reageer ook