fb
Damespraatjes Damespraatjes

Verbouwingstips per ruimte in huis: mooie ideeën

Wil je je woning verbouwen? De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos! Hoewel het vooral een kwestie van smaak en persoonlijke wensen is, willen we je met deze tips inspireren. Per belangrijke ruimte in huis delen we mooie verbouwingsideeën.

Badkamer

In veel woningen is een vrij oude badkamer te vinden, die misschien helemaal niet naar wens is. Hoog tijd dus om daar iets aan te doen! Ga meteen voor een strakke, moderne badkamer – want zo’n badkamer gaat weer een hele tijd mee. Een minimalistische look staat voorop. Dat zie je terug in de grote onderdelen, maar ook in de details. Plaats een strakke douchekraan zwart in de douche, in een industrieel design. Over de douche gesproken: een inloopdouche is een ideale keuze. Zo hoef je niet meer in een bak of bad te staan, maar loop je gewoon zo de cabine in. Een douchewand sluit de ruimte af. Denk ook meteen na over een andere wastafel, tevens in een moderne uitstraling. In een wat ruimere badkamer is een badkamermeubel 2 wasbakken fraai, van tijdloos hout. Wit, zwart of bruin: denk goed na over de kleur van het meubel. Dit kun je weer afstemmen op bijvoorbeeld het tegelwerk en de accessoires in de ruimte.

Keuken

Ook de keuken is vaak een uitgelezen ruimte in huis om te verbouwen. Er zijn veel moderne opties. Ga voor een keukeneiland als je er de ruimte voor hebt: dit is ook weer zo’n groot item waarmee je de aandacht trekt. Ook nieuwe keukenkasten zorgen voor een andere look. Van mat tot hoogglans, denk goed na over de gewenste uitstraling. De kleur doet natuurlijk ook veel voor de algehele look. Misschien is een nieuw keukenblad een optie, van steen of juist hout. Laat idealiter direct moderne keukenapparatuur inbouwen, van de vaatwasser tot de koelkast. Het is fraai als dit weggewerkt is achter de kastjes, en op die manier dus minder in het zicht staat. Het sluit weer aan op het strakke karakter van het moderne interieur: dit is iets om voor ogen te houden bij de verbouwing.

Woonkamer

Hoewel je in de badkamer en keuken meer verschillende onderdelen kunt aanpassen dan in de woonkamer, is een vernieuwing in de woonkamer ook de overweging waard. Denk aan een andere vloer. Of wellicht ben je toe aan ander stucwerk op de muren, om nog een idee te noemen. In sommige woningen vind je aan de binnenkant een bakstenen muur terug. Is dit niet jouw stijl? Stucwerk is dan de oplossing. Maar bij een ander type muur kun je ook denken aan nieuw schilderwerk, of juist behang. Zorg verder voor gezelligheid in de woonkamer. Plaats wandplanken aan de muur, waar je accessoires op kwijt kunt. Kies sfeervolle meubels, zoals een fluwelen bank of een hout en robuust tv-meubel. Zorg dan nog dat het een mooi geheel vormt bij elkaar: dat is nu juist de kunst van de woonkamerinrichting.

Slaapkamer

In de slaapkamer staat comfort voorop. Is de ruimte nog niet goed geïsoleerd? Dan kun je dit realiseren met een verbouwing. Zo kies je voor een aangenaam klimaat en minder geluidsoverlast. Je kunt een kast laten inbouwen aan de wand, om je kleding netjes op te bergen. Hang nieuwe gordijnen op, idealiter verduisterend zodat je goed doorslaapt. Verder is het de overweging waard om een tapijt op de vloer te plaatsen: dat is lekker zacht aan de voeten. Of denk anders aan een vloerkleed onder of naast het bed.

Gang

Tot slot: de gang! Hoewel je hier natuurlijk relatief weinig tijd doorbrengt, ben je toch iedere dag weer een paar keer op deze plek te vinden. Je komt thuis in de gang: maak dat je je meteen welkom voelt. Als je behang in de woonkamer of slaapkamer te overweldigend vindt, is het wel een optie om dit in de gang op te hangen. Hier staat het vaak gezellig. Maak plaats voor opbergruimte, van schoonmaakspullen tot winteraccessoires zoals sjaals en mutsen. Plaats een goede mat bij de deur, om met schone voeten je huis te betreden – dat is een laatste, praktische tip.

Iedere ruimte in huis kun je naar wens opknappen. Houd natuurlijk rekening met je stijl en woonbehoeften. Welke tip(s) ga jij toepassen?

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook