fb
Damespraatjes Damespraatjes

Veilig je goud verkopen, hoe doe je dat?

veilig je goud verkopen

Een nieuw huis gekocht, een mooie verbouwing in de planning, je wasmachine stuk of je kinderen zijn uit al hun kleding gegroeid: er zijn heel veel redenen waarom je snel geld nodig kunt hebben. Niet iedereen heeft een goedgevulde spaarrekening en dus kan het soms nodig zijn om iets van waarde te verkopen om snel aan geld te komen. De goudkoers is anno 2021 erg gunstig en je goud verkopen kan dan ook heel wat centen opleveren! En heel belangrijk: veilig je goud verkopen, hoe doe je dat?

Veilig je goud verkopen

Tegenwoordig doen we het liefst zo veel mogelijk online. En wist je dat je voor het laten taxeren en verkopen van je goud je niet meer naar een fysieke winkel hoeft? Zo kan je bijvoorbeeld bij GoudOnline je goud via een gratis taxatiepakket insturen. Dit pakket stuur je discreet, veilig, kosteloos en volledig verzekerd via elk PostNL punt in Nederland terug. Je ontvangt dan een vrijblijvende taxatie. Ben je tevreden met het aanbod? Dan kan je het goud verkopen. Wil je het toch graag terug? Dan krijg je jouw goud gratis retour.

Goedgekeurde weegschalen

Ga alleen in zee met partijen die met goedgekeurde weegschalen werken. Deze weegschalen zijn voorzien van een certificaat en goedgekeurd voor gebruik als goudweegschaal binnen de EU en worden regelmatig door een onafhankelijke partij geijkt. Werk je met een partij die géén gebruikmaakt van dit soort weegschalen, dan kan je dit mogelijk heel wat geld kosten! Hier vooraf goed naar kijken dus.

Lees ook: De man van Laurentien geeft extreem veel geld uit

Goede prijs

Wanneer je jouw goud aan een goudhandelaar verkoopt, krijg je er meestal niet de exacte waarde volgens de huidige koers voor. Dit is niet gek, want ook zij moeten er iets op verdienen natuurlijk. Vaak is het als consument wel de beste manier om er de hoogste prijs voor te krijgen. Verdiep je echter wel in de huidige koers en wees niet bang om te laten merken dat jij op de hoogte bent van de waarde van jouw goud.

Niet onder druk laten zetten

We horen weleens van mensen dat ze zich onder druk gezet voelden na het laten uitbrengen van een taxatie op hun goud. Eigenlijk vonden ze de prijs te laag, maar de handelaar drong flink aan op de verkoop. Het uitbrengen van een taxatie zou altijd vrijblijvend moeten zijn! Je verkoopt mogelijk sieraden die belangrijk voor jou (en je familie) zijn, daar wil je geen overhaaste beslissingen in nemen. Een goudhandelaar dient dit te respecteren!

Praat mee

Heb jij ooit je goud verkocht? Om wat voor stukken ging het toen? En heb je hier een goede prijs voor gekregen? Heeft dit artikel over veilig je goud verkopen je geholpen? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook