fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vegan zonnebrand op wintersport? Dit is belangrijk!

Kan je net als vele anderen ook niet wachten tot je in de skilift zit om weer heerlijk de berg af te suizen? Heb je je koffer al volgegooid met warme sokken, thermoshirtjes, mutsen en handschoenen? Vergeet dan niet je zonnebrand, want dat is het belangrijkste. En dan het liefst een vegan zonnebrand!

Ik ben dol op het weer dat we een paar weken terug hadden. Zo’n strakblauwe lucht, lekker koud maar niet nat en een zonnetje. Fluitend trek ik dan mijn wandelschoenen aan of spring ik op mijn fiets om een mooi tochtje te maken. Ik heb het idee dat dat soort weer super gezond is. Hoewel ik het vroeger onzin vond, denk ik er tegenwoordig altijd aan om mijn gezicht in te smeren met zonnebrand. Ook door de winterzon kun je verbrandenDie kans is in wintersportoorden nog veel groter. Zelfs als het koud is, loop je het risico. Dus: mik ook een tube zonnebrand in je koffer op weg naar Oostenrijk of naar een ander wintersportparadijs.

Waarom vegan zonnebrand?

Over welke zonnebrand ik zou kiezen heb ik mijn hoofd nooit echt gebroken. Ik nam de goedkoopste want, zo redeneerde ik, tegenwoordig worden er geen slechte dingen meer gemaakt. En vegan? Waarom zou ik voor vegan zonnebrand kiezen? Nadat ik me er eens in verdiept heb, denk ik daar wel anders over en heb ik vegan zonnebrand van Little Wonderland in huis. Ik voel me simpelweg niet goed bij zonnebranden die op dieren getest zijn. Ook kies ik liever voor ingrediënten van een niet-dierlijke komaf. In vegan zonnebrand zul je stoffen als bijenwas, elastine, collageen en lanoline dan ook niet aantreffen.

Wil je helemaal duurzaam en verstandig smeren? Kies dan voor een minerale zonnebrand in plaats van een chemische zonnebrand. Chemische zonnebranden zijn slecht voor de natuur en kunnen koraalriffen aantasten. Door voor een zonnebrand met een minerale filter te kiezen, voorkom je deze ellende.

Het grootste verschil tussen een vegan zonnebrand en een gewone zonnebrand zijn dus de ingrediënten. Let bij het kopen van een goede vegan zonnebrand niet alleen op dat hij geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat, maar ook dat hij op minerale basis is.

Het hele jaar smeren

Wie denkt dat je alleen maar moet smeren in de zomer, als de zon schijnt, heeft het mis. Om je huid te beschermen tegen Uv-straling kun je het beste je huid het hele jaar door insmeren. Zeker als je op wintersport gaat is het een goed idee een tube vegan zonnebrand in je koffer te stoppen omdat de zon daar flink kan schijnen. Heerlijk, maar op huidveroudering zit niemand te wachten. Lekker smeren, dan blijft je huid tot in lengte van jaren jong en soepel.

Kies jij voor vegan zonnebrand?

We zijn heel benieuwd wat jij opsmeert als je de bergen af skiet of op een lekker zonnig terrasje in de sneeuw zit. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Yan Krukau via Pexels

Reageer ook