fb
Damespraatjes Damespraatjes

Veerle: “Mijn buurvrouw maakt de verkoop van ons huis onmogelijk”

Veerle is al weken opgewonden nu ze haar droomhuis heeft gevonden. “Samen met mijn man Bert-Jan kijken we al jaren uit naar een boerderijtje en die hebben we nu gevonden. Misschien net iets boven ons budget, maar als we ons huidige huis goed weten te verkopen moet het lukken.” Hun huidige huis verkopen is nou net het probleem, of liever gezegd: hun buurvrouw stagneert de boel.

Van studentenflat naar twee-onder-een-kap

Vier jaar geleden zijn Veerle en Bert-Jan komen wonen in de twee-onder-een-kapwoning. “Samen met Bert-Jan heb ik steeds stappen gemaakt. We begonnen in een studentenflatje, toen een koopflat, van daaruit naar een rijtjeshuis en toen de overstap gemaakt naar de twee-onder-een-kapwoning waarin we nu wonen. Steeds konden we ons huis goed verkopen en daarvoor weer een mooie woning voor terugkopen. Is toch leuk als dat zo loopt.” Ze zijn blij met hun huidige woning en wonen er met veel plezier. “We hebben een grote achtertuin die grenst aan het water met vrij uitzicht. Het is echt prachtig en we dachten dat we in dit huis wel wat langer zouden wonen.”

Daar stond ons droomhuis

Het is ook niet dat ze er weg willen, maar het is dat er nu een droomhuis op hun pad is gekomen. “Ja bizar. Bert-Jan en ik maakten onlangs een fietstochtje in het noorden van het land. We hadden een hotelletje geboekt en van daaruit stapten we op de fiets. Het was heerlijk weer en de route was prachtig. We passeerden een boerderij en stopten. Dit was wat we zochten. De bewoners stonden in de voortuin en vertelden dat ze hun huis in de verkoop wilden zetten. Wat?! Bert-Jan en ik lieten onze gegevens achter en werden de week erna gebeld dat we voor een bezichtiging konden komen. Ik was meteen verkocht. Wat een fantastisch huis.”

De buurvrouw schrikt kopers af

Veerle en Bert-Jan rekenen uit of ze het huis kunnen betalen. “Dat kan, als we ons huis voor het juiste bedrag kunnen verkopen. Ons huis is super gewild, door de ligging ervan maar ook de wijk is heel geliefd. Moet dus geen probleem zijn zou je denken. Maar dat is het dus wel.” De makelaar die Veerle en Bert-Jan in de arm hebben genomen denkt dat ze er best een mooi bedrag voor kunnen krijgen, maar dan moeten ze gaan praten met hun buurvrouw. “Volgens de makelaar schrikt de buurvrouw potentiële kopers af. Eerst begreep ik niet wat hij bedoelde maar inmiddels snap ik het heel goed.”

Die kippen in haar achtertuin stinken

Want de buuf rookt als een schoorsteen en als je buiten in de tuin bent, dan ruik je dat. Daarnaast is haar voortuin ongelofelijk rommelig. “Als je aankomt word je met die rommelige voortuin geconfronteerd, of je nou wil of niet, er is geen ontkomen aan. Vaak zit ze op een aftands stoeltje shaggies te draaien en ze springt gelijk op voor een praatje. De achtertuin is niet veel beter. Ze heeft een slordige kippenren aangelegd en houdt dus kippen. Die beestjes stinken vreselijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er persoonlijk niet zo’n last van heb, maar Bert-Jan bijvoorbeeld wel. Onze makelaar wil dat we met Sjaan Jordaan, zoals hij haar noemt, gaan praten.”

We kunnen je helpen

Veerle vindt het lastig om het gesprek met de buuf aan te gaan, maar doet het toch. “Wat een naar gesprek was dat. Ik ben samen met Bert-Jan naar haar toe gegaan en we hebben onze situatie uitgelegd en ook gezegd dat wij zou kunnen helpen. We hebben zelfs aangeboden om haar te helpen met het opruimen van de tuin en het  lappen van de ramen, maar ze wil er niets van weten. Ze vindt het onzin en kan zich niet voorstellen dat wij ons huis niet kunnen verkopen omdat zij -volgens onze makelaar- zo’n zootje van haar huis maakt.” Als de buurvrouw niet meewerkt vreest de makelaar dat Veerle en Bert-Jan aanzienlijk minder geld voor hun huis krijgen.

“En als we te weinig krijgen, kunnen we ons droomhuis wel op onze buiken schrijven. Echt, we liggen er wakker van. We zijn zo dichtbij en willen die boerderij zo vreselijk graag, het kan toch niet zo zijn dat de buurvrouw onze droom aan diggelen slaat? Ik pieker me suf hoe we haar zo ver kunnen krijgen, ik wil het huis zo enorm graag.”

Hoe zou jij dit aanpakken? Sjaan Jordaan onder druk zetten? Of zelf de boel aanharken daar? Praat mee in de comments onder dit verhaal.

Bovenste afbeelding: Anete Lūsiņa via Unsplash

Belinda: ‘Mijn man praat steeds vaker in zichzelf. Moet ik mij zorgen maken?”

Mijn man praat steeds vaker in zichzelf

Ze weet dat veel mensen tegen zichzelf praten als er even niemand in de buurt is om tegen aan te kletsen. Belinda: ‘Doe ik zelf ook. Of ik praat tegen de poezen. Maar Richard, mijn man, praat steeds vaker in en tegen zichzelf en wordt ook oprecht boos. Ik vind dat heel raar gedrag en maak me er een beetje zorgen over… LEES VERDER!

 

8 reacties

Margreet -

Van mijn buurvrouw kreeg ik een nieuw wasrekje toen zij haar flat wilde verkopen. Ik had een roestig exemplaar, alleen voor dweiltjes ed. Ik wil niet steeds nieuwe dingen kopen, het nieuwe ding heeft ook al weer roestplekken. De flat is een jaar geleden verkocht en als je ziet wat voor troep mijn nieuwe buren van hun balkon weten te maken, probeer me er niet aan te ergeren. Het is heel vreemd, vind ik dan, dat een verdorde bak planten van de vorige eigenaar (de hitte van het voorjaar) tussen onze balkons blijft hangen. Het is ook heel maf, hier moest alles pico bello zijn ivm de verkoop en het is verkocht aan sloddervossen.

Lydia -

Ik hoor wel van meer mensen dat het lastiger is om je huis te verkopen dan 2 jaar geleden toen er fors overboden werd op vrijwel alles. Het lijkt mij niet dat het allemaal af te schuiven is op een buurvrouw die niet volledig voldoet aan het perfecte plaatje…. Ik vind het ook wat disrespectvol om haar bijnamen te geven en op deze manier te kakken te zetten.

Joris -

Zijn er esthetische eisen voor kippenhokken, DOLF?

Buren die een teringzooi van hun perceel maken, je doet er niets aan, is mijn ervaring. Been there.

Veurst lady of rosalia and Lord B duck -

is het echt zo dan kan je klacht bij je gemeente doen , werkt dat niet dan foto,s en kort geding . ik heb dat ook zo gedaan en de gemeente greep in met eis binnen 28 dagen moest alles weg zijn

Anja -

U kannook een afschutting plaatsen tussen jullie tuin en de hare….of vrederechter?..

Dolf -

Ga naar de wijkagent en dierenbescherming.
Een kippenhok moet ook aan voorwaarden voldoen.

Fiene -

Jullie hebben dit huis toch ook gekocht toen de buurvrouw ernaast woonden? Schrok jullie ook niet af. Maar idd kijken of familie leden jullie willen helpen of nog een keer met haar praten en dan de tuin ophemelen met nieuwe plantjes enz.
Succes

Sanderien van Mul -

Oei, dat is een moeilijke, zeker als de buuf alles afwijst en niet in gesprek wil gaan. Weet je of ze kinderen of andere naaste familie heeft, die haar wellicht kunnen aanspreken/met haar kunnen praten? Andere een sociaal wijkteam laten langsgaan? Ze klinkt inderdaad niet als een makkelijke dame, dus dit gaat een hele kluif worden. Sterkte!

Reageer ook