fb
Damespraatjes Damespraatjes

V&D gaat weer even open, wat kun je verwachten?

De tijdelijke opening van een aantal V&D winkels heeft vanochtend tot een ware stormloop geleid. Doordat de kassa’s niet meteen goed werkten gingen de deuren later dan gepland open en ontstonden er zeer lange rijen voor de winkels.

Helaas mislukte in februari de doorstart van warenhuis keten V&D. Met pijn in ons hart werd duidelijk dat V&D echt zal verdwijnen. Maar we kunnen afscheid nemen en wel met een gigantische uitverkoop. Daar kun je toch weer een beetje blij van worden. Maar wat kunnen we van deze uitverkoop verwachten?

Gaan alle filialen van V&D open?

Alle 62 filialen zullen hun deuren openen, maar dat gaat wel in fases. Vandaag openen de eerste 25 filialen hun deuren en daarna komen er dagelijks een paar filialen bij. De filialen die vandaag in ieder geval open gaan zijn: Delft, Emmen, Sittard, Zeist, Zwolle, Veenendaal, Hellevoetsluis, Meppel, Uden, Alphen, Deventer, Haarlem, Schalkwijk, Hoorn, Oss, Venlo, Zaandam, Goes, Hengelo, Weert, Hoofddorp, Ede, Naaldwijk, Purmerend, Gorinchem en Vlaardingen. Kijk hier voor een overzicht van alle winkels van V&D die opengaan.

Kun je veel korting verwachten?

Ja er wordt flink korting gegeven! Volgens de curator kun je denken aan korting van 20 tot 60% en dat gaat dan af van de laagste prijs. Korting op korting dus! Blijven er veel spullen liggen, dan zullen er nog extra kortingen worden gegeven aan het eind van de uitverkoop.

Kun je alle merken kopen?

Je kunt eigenlijk zo’n beetje alles kopen wat je normaal ook koopt in de V&D. Maar de shops in de shop, zoals bijvoorbeeld Ici Paris zullen niet open zijn.

Tot wanneer kun je in de winkels terug?

Bijna drie weken. Ook de sluiting loopt weer gefaseerd, in sommige winkels kun je nog terecht tot 23 april (bijvoorbeeld in Hilversum en Gouda), anderen sluiten iets eerder. Daarna is de sluiting voorgoed!

 

Waar gaat de opbrengst van de verkoop naar toe?

Voornamelijk naar de schuldeisers, zoals de belastingdienst, het UWV (in verband met uitkeringen werknemers) en de eigenaren van de panden. Daarna zal er nog weinig over zijn.

Bron: Metro en AD

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook