fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vanochtend te veel koffie gedronken? Zo kom je van dat trillerige gevoel af!

Helaas moet ik bekennen, dat ik al aan mijn 5e kop koffie zit van vandaag. Dat trillerige gevoel heb ik nog niet. Fijn! Maar misschien ook omdat mijn lichaam al is gewend aan een gigantische hoeveelheid van dat heerlijke bruine vocht!

Shake all over

Maar soms, heel soms, slaat bij mij zelfs de cafeine flink toe en krijg ik de bibbers en word hyperalert. Ik ga trillen en voel me daardoor echt niet lekker. En ik hoor dat er mensen zijn die zich dan zelfs angstig kunnen gaan voelen. Hier heb ik gelukkig geen last van. Wel ben ik op zoek gegaan naar manieren om dit gevoel tegen te gaan en kwam wat tips tegen op Libelle.nl. Graag deel ik ze met jullie. Bij mij hebben ze namelijk geholpen.

Met deze drie dingen kom je van het bibberige gevoel af

1. Drink water. Hierdoor wordt de cafeïne makkelijker afgevoerd.

2. Ga bewegen. Op deze manier doe je iets met de overtollige energie in je die je nu ervaart. Ben je thuis: pak de fiets of ga een wandelingetje maken. Ben je op kantoor: wandel gezellig bij je collega’s in plaats van ze te mailen.

3. Ga eten. Cafeïne zorgt dat het kalium- en magnesiumniveau in je bloed zakt en daarom is het goed om voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium of magnesium te eten. Kalium zit vooral in groente, fruit, aardappelen, vlees, vis, noten en ook in melkproducten en brood. En wil je meer magnesium binnenkrijgen kies dan voor brood en graanproducten, groente, noten, melk en melkproducten en vlees. Zoals je ziet zit er best een overlap in deze voedingsmiddelen.

How about you?

Krijg jij snel trillingen van het drinken van koffie? En wat doe jij er aan om er van af te komen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook