fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vanessa (42) ‘Mijn vriend kreeg regelmatig klappen van zijn ex’

Huiselijk geweld. Je ziet het niet altijd, maar het is er wel. Niet voor niets hamert de overheid er middels radio- en televisiespotjes op het te melden. Vrouwen zijn vaker slachtoffer dan mannen maar dat wil niet zeggen dat er geen mannen zijn die worden mishandeld. “Mijn vriend Peter kreeg van zijn vorige vriendin regelmatig klappen en durft daardoor zichzelf niet te zijn. Nu ben ik de dupe van het gedrag van zijn ex en ik heb daarmee zo’n moeite dat ik overweeg de relatie te beëindigen.”

Vanessa leerde Peter kennen via een datingsite. Haar relatie was over en na een paar jaar vond ze het singlebestaan eenzaam. “Ik vond datingsites altijd een beetje raar, een laatste redmiddel om een kerel te vinden. Maar op aanraden van vriendinnen schreef ik me in.” Ze maakt afspraakjes met verschillende mannen, maar steeds voelt ze niet de bekende klik. Bijna had ze het opgegeven toen ze een berichtje van Peter kreeg dat opviel door zijn eenvoud en bescheidenheid. “De meeste mannen wilden gelijk dicpics sturen en het over seks hebben, nou daar zat ik helemaal niet op te wachten. Maar Peter was oprecht in mij geïnteresseerd en stelde voor om koffie te drinken.”

Super aantrekkelijk

Als Vanessa Peter voor het eerst ziet, wordt ze weggeblazen door zijn voorkomen. “Echt super aantrekkelijk, een leuke kop, goed gebit, leuk haar. Mijn hart maakte een sprongetje.” Na die eerste date blijkt dat de klik zo goed is, dat ze al snel besluiten om samen te wonen; Vanessa zegt haar huur van haar appartement op, pakt haar koffers en trekt bij Peter in. Aanvankelijk lijkt alles koek en ei en kan het geluk niet op, maar na een paar weken verschijnen de eerste barstjes. “Wat me opviel is dat Peter het altijd met me eens was. Wat ik zei, wat ik ook deed, wat ik voorstelde: hij vond het allemaal goed. Ik vond dat lastig, wilde graag dat hij ook eens wat opperde.”

Hoofd beschermen

Vanessa schrikt als ze tijdens een ruzietje Peter een duw geeft en zijn reactie ziet. “Ik duwde hem tegen zijn bovenarm, helemaal niet hard ofzo, maar hij dook gelijk in elkaar. Beschermde met zijn handen zijn hoofd. Ik dacht: he? wat is dit nou?” Ze is er zo van onder de indruk dat ze er ’s avonds in bed over begint. De aap komt uit de mouw: Peter is door zijn vorige vriendin mishandeld. “Zowel geestelijk als lichamelijk. Ze vernederde hem, zei hem dat hij niets kon, niet deugde en dat het een slapjanus was. Het heeft lang geduurd voordat hij de stap nam om bij haar weg te gaan. Hij was zo bang voor haar.”

Een watje

Die angst die hij voor zijn ex had, zit Vanessa dwars. Ze vindt hem eigenlijk een watje. “Je laat je toch niet op je kop zitten door nota bene een vrouw? Ik vind dat zo niet aantrekkelijk. Peter is verder een prima kerel, maar nu ik dit weet, vind ik hem een stuk minder interessant. Ik schaam me daarvoor diep, maar het is wel zoals het is. Ik wil een man die mij beschermt, die als een leeuw voor me vecht, en niet een die ik moet oplappen en moet helpen om zijn trauma te verwerken.”

Wat vind jij? Snap jij dat Vanessa liever een man zonder mishandelingsverleden heeft? Of vind je dat ze het niet kan maken om Peter te verlaten? Praat mee in de comments onder dit artikel.

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Sylvia -

Het is al zo taboe dat mannen hier over mogen hebben. Als vrouwen dit hebben meegemaakt, snappen mensen dit en nu is het een man en vind je hem een watje.
Dit slaat natuurlijk nergens op.

Zorg ervoor dat hij je leert vertrouwen en zichzelf kan zijn. Leer hem uit zijn schulp kopen en jullie relatie hier beter van wordt.

Reageer ook