fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vanaf welke leeftijd kan je een ooglidcorrectie ondergaan?

Laatst sprak ik iemand die vertelde dat bijna al haar vriendinnen een ooglidcorrectie hadden ondergaan. “Dat is de normaalste zaak van de wereld onder mijn vriendinnen”, vertelde ze. “Maar goed, wij zijn wel allemaal vijftigplus hè!”, ging ze verder. Voor dit gesprek had ik eigenlijk nooit nagedacht over een ooglidcorrectie, maar sindsdien ben ik er meer op gaan letten. En ja hoor: er zijn inderdaad heel wat mannen en vrouwen die een dergelijke ingreep ondergaan en er daarna super fris uitzien. Maar wat gebeurt er eigenlijk bij een ooglidcorrectie? En vanaf welke leeftijd wordt het interessant? 

Wat is een ooglidcorrectie?

De term ‘ooglidcorrectie‘ is een overkoepelende naam voor twee behandelingen: de onderooglidcorrectie en de bovenooglidcorrectie. Bij een onderooglidcorrectie wordt de verslapte huid onder het oog gecorrigeerd, bij een bovenooglidcorrectie gebeurt dit bij de verslapte huid boven het oog. Door het corrigeren van de verslapte huid zie je er jonger, frisser en stralender uit. Het is mogelijk om alleen voor het bovenooglid, alleen het benedenooglid of allebei te laten behandelen.

Welke leeftijd ooglidcorrectie

Aan een ooglidcorrectie is geen officiële leeftijd verbonden. Echter wordt de ingreep over het algemeen vooral uitgevoerd bij personen van dertig jaar en ouder. Slechts in enkele gevallen zijn cliënten jonger, bijvoorbeeld als iemand aangeboren hangende oogleden (ook wel hooded eyes genoemd) of wallen heeft. Veel vrouwen proberen het de eerste jaren met make-up te maskeren, maar kiezen in sommige gevallen uiteindelijk toch voor een ooglidcorrectie.

Herstel

Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep, die onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. Na de behandeling mag je gewoon naar huis om te herstellen. Het wordt wel aangeraden om het thuis een aantal dagen rustig aan te doen, zo kunnen de oogleden optimaal herstellen en dit is bevorderlijk voor het eindresultaat. Sommige mensen hebben last van wat zwelling en irritatie. Na vijf tot zeven dagen worden de hechtingen verwijderd.

Kosten

In sommige gevallen wordt een ooglidcorrectie vergoed; check dit vooraf dus altijd even bij je verzekering. Ga op zoek naar een goede kliniek en een arts die veel ervaring heeft met de ingreep. Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige en veilig ingreep, maar dan moet hij wel goed worden uitgevoerd. Onderzoek dus niet alleen de prijzen, maar vooral naar de kwaliteit van de kliniek en de arts.

Overweeg jij om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit aritkel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook