fb
Damespraatjes Damespraatjes

Van wijndomein naar stoer vakantieadres, La Mandoune

Mandoune-interieur-1
Op mijn ontdekkingsreis in november 2012 beginnen we met een bezoek aan een toekomstig vakantieresort; La Mandoune. Een voormalig wijndomein bestaande uit drie statige herenhuizen achter/naast elkaar in een ongelooflijk groot en ongerept gebied, net buiten het pittoreske Marseillan aan de Middellandse Zee. Hier komen appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Aangevuld met: een groot zwembad, een putting green, practice en 3 holes (voor de fun), een pad naar de binnenzee Bassin de Thau, met een eigen zonneterras aan het water. En om je heen; wijngaard, olijfboomgaard en weide.

Naturel en stoer

Als ik er rondloop is het een drukte van jewelste. Veel bouwvakkers zijn druk in de weer. Er moet nog veel gebeuren maar toch… I get the picture en het voelt goed. Dit is ideaal voor gasten die én dichtbij het strand willen zitten (7 km) én een rustig, niet-massaal vakantieadres prefereren. Beetje hetzelfde gevoel als glamping (glamourous camping); je zit midden in de natuur, maar dan wel in een heel fijn en bijzonder verblijf.  Want, zoals ik al kan zien aan het appartement ‘temoin‘ (prototype), is de inrichting uiterst smaakvol gedaan en helemaal  in lijn met deze plek; naturel en stoer.

Mandoune-wijngaard-n2

Mandoune-omgeving-n2

 

 

 

 

 

 

Jessica’s styling

Brein achter die passende styling is Jessica Ballion Ohana. Op en top styliste en inmiddels een populair blogster via foxtrotter.fr. ‘’Ik zou haar best wel eens willen ontmoeten’’ beken ik aan Kader, die mij begeleidde tijdens deze reis. “Nou, dan gaan we toch even kijken of ze in haar atelier is? Ze houdt kantoor hier in Marseillan” antwoordt hij. En hup, voor ik het besef lopen we haar kantoor binnen. Eén ding wordt me meteen al duidelijk; ze houdt van less is more.

De ruimte bevat een simpel maar geraffineerd bureau met roze Powerbook, een grote witte bank vol kussens (zo een die ik daarnet nog in La Mandoune had gezien) een vierkante houten salontafel met onderstel van steigerbuizen, twee simpele metalen stoeltjes en een meterslange wandkast , vol met designboeken, tijdschriften, kleurstalen en stoffen. Een paradijsje voor grote, kleine meisjes zoals ik.

We hebben meteen een klik. Ze laat zich inspireren door haar reizen, boeken, de lokale cultuur en heel veel door en via internet. Ze is groot fan van de mix&match, wat me inmiddels al niet meer verbaast. Want die stijl zie ik ook terug in haar projecten: chic vermengd met eigentijds (of eigenwijs?) design. Een dame om in de gaten te houden, net zoals de vervolmaking van La Mandoune. Wij hebben er alle vertrouwen in dat er weer een mooi pareltje aan zee gaat ontstaan!

Klik hier voor regelmatige updates en prijzen

Josée-Schouten
De komende maanden zullen de mensen in Het Frankrijk Huis een aantal blogs schrijven over vakantieland Frankrijk. Josee doet de aftrap. Josee is 50 jaar, woont in Haarlem en is mede-eigenaresse van Het Frankrijk Huis.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook