fb
Damespraatjes Damespraatjes

Van mangohouten meubels tot visgraat: dit zijn de trends op het gebied van houten meubelen!

mangohout

Binnenkort ben ik de trotse bezitter van een tiny house en tot die tijd lees ik alles wat los en vast zit over woninginrichting en interieur. En dat is leuk! Omdat mijn huisje aan het water ligt, wil ik een natuurlijke look en heb ik mijn oog laten vallen op meubelen van misschien wel…. mangohout!

Wacht even. Mangohouten meubels. Die bestaan echt? Nou en of. En inderdaad: het mangohout is afkomstig van de mangoboom. Maar er is nog zoveel meer. Wat zijn de trends op het gebied van houten meubelen? Wat is verkrijgbaar, wat is hip en waarmee kun je voor de dag komen?

Mangohouten meubels

Zoals gezegd: mangohouten meubels zijn in opmars. En dat is niet zo gek. Het is een warm houtsoort dat nauwelijks onderhoud nodig heeft en de meubelen staan prachtig in elk interieur. Ik vind bijvoorbeeld de Woonserie New York erg mooi. Hier worden strakke lijnen gecombineerd met een visgraatmotief en dat is echt super cool. De uitstraling van deze meubelen is chique en luxe, vooral door het zwart in combinatie met dat visgraatpatroon.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Wonen (@maxwonen)

Meubelen van acaciahout

Net als mangohout kiezen steeds meer mensen voor meubelen van acaciahout. Dit hout heeft een mooie, warme rode kleur die voor een natuurlijke uitstraling zorgt. Houd er rekening mee dat acaciahout een sterke houtsoort is en daardoor ook heel zwaar. Maar als je die robuuste, loodzware tafel eenmaal je woning hebt binnengesleept, dan staat ‘ie ook als een huis. Acaciahout heeft een lange levensduur en blijft een moderne uitstraling houden. Het hout krijgt naarmate het langer staat een lichtere en warmere kleur.

Eikenhout saai? Welnee!

Als ik aan eikenhout denk, denk ik aan enorme saaie wandmeubels die jaren geleden populair immens waren. De eikenhouten meubelen kregen een stoffig imago en belandden massaal bij kringloopwinkels. Maar eikenhout vecht zich terug en doet dat niet onverdienstelijk. Het stoffige imago is er afgepoetst en veel mensen kiezen weer voor mooie, lichte eikenhouten meubelen. En terecht. Want eikenhout is een allemansvriend en past eigenlijk in elk interieur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Wonen (@maxwonen)

Tafel uit een boomstam

Wat je ook steeds vaker ziet zijn handgemaakte houten tafels, oftewel: boomstamtafels, van bijvoorbeeld naaldbomen. Het blad ervan wordt gemaakt uit één boomstronk. Dat betekent dat je de nerven en natuurlijk lijnen van de boom nog steeds ziet. Zo haal je wel heel makkelijk de natuur in huis. In de boomstamtafels zijn de knoesten en ringen nog steeds zichtbaar wat een super leuk effect geeft. Het mooie is ook dat de tafel tegen een stootje kan. Hieraan kun je eindeloos tafelen en borrelen, een spelletje spelen, de krant lezen of gewoon lekker kletsen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Wonen (@maxwonen)

Even schuren en verven

Wie voor houten meubelen kiest, creëert een warme uitstraling in het interieur. Hout zorgt voor warmte en is met alles te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een mooie acaciatafelblad met een stoer onderstel van staal. En als je je houten meubelen goed behandelt, gaan ze jaren mee. En ben je de kleur zat? Geen probleem! Schuur het hout lichtjes op en verf het in je lievelingskleur en je hebt weer een heel nieuwe look. Zo simpel is het!

Mangohouten meubels of toch iets anders?

Naar welke houtsoort gaat jouw voorkeur uit? We zijn heel benieuwd of dat mangohout is of wat anders. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Daria Shevtsova via Pexels

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook