fb
Damespraatjes Damespraatjes

Van je loungeset naar je barbecue: dit zijn de leukste zomeractiviteiten in eigen tuin!

Hebben jullie besloten om deze zomer thuis te blijven? Je bent niet de enige! Ook wij blijven deze zomer gewoon in Nederland en als we kijken naar de afgelopen jaren, dan kan het ook dit jaar wel weer een hele mooie en warme zomer worden. Tijd om je vakantiebestemming naar de achtertuin te halen dus! Stof je aluminium loungeset maar vast af, zet wat mooie planten neer en schenk een glas koude wijn in. De zomervakantie at home kan beginnen! Dit zijn de leukste zomeractiviteiten in eigen tuin. 

1. Beachclub at home 

Wat vind ik het op vakantie fijn om mij helemaal in de watten te laten leggen bij een hippe beachclub. De kindjes spelen lekker in het warme zand en papa en mama genieten van het zonnetje en heerlijke hapjes. Dat je deze zomer niet afreist naar Ibiza, Zuid-Frankrijk of een ander zonnig oord, betekent niet dat je niet van dit gevoel kunt genieten. Zet een chique  teak loungeset in de tuin, klap de parasol open, smeer je goed in en doe alsof je in een hippe beachclub bent. Wil je het helemaal afmaken? Vraag je buurmeisje of -jongetje of ze een zakcentje wil verdienen door jullie van drankjes en hapjes te voorzien. Nooit meer naar huis! Oh wacht, daar was je al 😉

2. Badmintontoernooi

In de buurt waar ik ben opgegroeid werd ieder jaar door één van de buurmannen een badmintontoernooi georganiseerd. Wat was dat leuk! In de zomer werden er een week lang door de buurt elke dag wedstrijden gespeeld en aan het einde van de week was er een finale, barbecue en prijsuitreiking. Het was mijn hoogtepunt van de zomer en meer dan 20 jaar later kijk ik er nog steeds met warme gevoelens op terug. Een badmintontoernooi met de hele buurt organiseren gaat natuurlijk niet op deze manier. Maar ga op zoek naar creatieve oplossingen! Bij badminton sta je 1,5 meter bij elkaar vandaan en dus is het bij uitstek een spel wat je nog wel gewoon kunt spelen. Ook een virtuele prijsuitreiking en idem barbecue kan je nog gewoon organiseren. Leuk hoor!

3. Pool party

Voor mij is er niks zo met elkaar verbonden als vakantie en zwemmen. Als meisje heb ik altijd gewaterpoloed en gezwommen en ik vind het nog steeds een van de lekkerste dingen die er zijn. We zijn deze zomer dan ook van plan om een groot opblaasbad in de tuin neer te zetten. Zo kunnen de kindjes lekker afkoelen en ook Ward en ik moeten erbij passen. Als wij niet naar een zwembad op vakantie kunnen, dan halen we het zwembad maar hierheen!

4. Oud-Hollandse spelletjes

Koekhappen, spijkerpoepen, hinkelen en zaklopen; ken jij ze nog? Of deze spelletjes nog steeds op verjaardagen worden gespeeld weet ik niet, maar ook in de zomervakantie is het leuk om een spelletjes dag met oud-Hollands thema te spelen. Maak het nog leuker door ook oud-Hollandse hapjes neer te zetten, zoals gevulde eieren, borrelballen, worstenbroodjes, gehaktballetjes, kaas, leverworst en Amsterdamse uitjes. Nostalgisch voor papa en mama en bijzonder om de kinderen hier ook kennis mee te laten maken. Want er gaat toch niks boven een ouderwets gevuld ei!

5. Slow cooking op de barbecue

Langzaam, langzamer, langzaamst; dat is waar het bij slow cooking om draait. Laten we eerlijk zijn… Normaal gesproken heeft niemand daar tijd voor 😉 Maar als je toch een zomer thuis zit, is het zeker een leuk idee om eens iets op de barbecue te maken waar je alle tijd voor nodig hebt. Denk aan zelfgemaakte pulled pork of ribben die 24 uur op een lage temperatuur hebben kunnen garen. Je moet geduld hebben om deze gerechten optimaal te kunnen bereiden, maar daarna word je dubbel en dwars beloond met de mooiste slow cook gerechten. Wat moeite om hiermee te beginnen? Vraag vooral je slager om hulp! Die vinden het vaak erg leuk om je te adviseren in de mooiste stukken vlees. bereidingstijden en temperaturen. Als je eenmaal gepakt bent door het barbecue-virus, wil je nooit meer anders 😉

Deel ook jouw tips 

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer? En kan jij hier misschien nog wat leuke ideeën aan toevoegen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Zo helpen we elkaar om er de aller mooiste thuisblijfzomer ever van te maken!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook