fb
Damespraatjes Damespraatjes

Zonder zomers parfum: deze zonnebrandcrèmes voor het gezicht zijn het hele jaar door prettig

“Ik ga een uurtje eerder naar huis, zodat ik nog even lekker in het zonnetje kan zitten” zei Sandra van de zomer tegen mij. Ergens begrijp ik het wel… Een uurtje in de zon kan zo veel energie geven! En hoewel ik het absoluut begrijp, is het iets wat ik zelf nooit zal doen. Waarom? Mijn huid! Ik heb een lichte huid, blond haar en ben daarom erg voorzichtig met de zon. Er direct in zitten of liggen doe ik al jaren niet meer en zelfs in de schaduw en in de winter gebruik ik een zonnebrandcrème.  

Huidveroudering tegengaan

Het voorkomen van huidkanker is bij mij reden nummer één nooit onbeschermd in de zon te zijn. Mijn opa (de vader van mijn moeder) had het en gezien mijn lichte huid vermoed ik dat ik er ook aanleg voor zal hebben. Een andere reden waarom ik nooit zonder bescherming de zon in ga, is vanwege de invloed van de zon op de veroudering van je huid. Wist je dat de zon een grote veroorzaker van rimpels is? Door elke dag een SPF op je gezicht, hals, handen en decolleté te gebruiken, kan je  deze invloed aanzienlijk verkleinen.

Zonnebrandcrème voor elke dag

Waar ik tegenaan liep, is dat veel zomerse-zonnebrandcrèmes ook écht heel zomers zijn. Ze ruiken zomers, zien er zomers uit en hebben vaak een wat vollere formule. Hierdoor liet ik het altijd in het badkamerkastje liggen en gebruikte ik het niet wanneer het niet flink zonnig en warm was. Sinds ik zonnebrandcrèmes zonder parfum gebruik, gaat het een stuk beter.

Voor of na mijn gewone dagverzorging?

Breng de zonnebrandcrème altijd aan na je gewone dagverzorging. Mijn verzorgingsritueel in de ochtend gaat als volgt: ik reinig mijn gezicht met een cleanser (dit doe ik gewoon tijdens het douchen). Hierna breng ik een serum met hyaluronzuur aan, laat dit intrekken en gebruik vervolgens mijn dagcrème. Wanneer de dagcrème is ingetrokken, breng ik een laagje zonnebrandcrème op mijn gezicht aan. Na het smeren van de zonnebrandcrème ga je eventueel verder met je make-up.

Welke factor?

Kies minimaal voor factor 30, dit geeft al een hele goede bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon. Heb je een lichte huid en verbrand je snel? Kies dan voor een crème met factor 50. Sommige dagcrèmes en foundations bevatten al een SPF van 15, 20 of 25. Dit is echt wat aan de lage kant! Vooral als de zon zomers schijnt, ben je met een zo’n lage SPF niet voldoende beschermd.

Welke zonnebrandcrémes zijn geschikt voor dagelijks gebruik op het gezicht?

Al deze zonnebrandcrémes zijn speciaal ontwikkeld voor het gezicht en bevatten géén parfum!

Biodermal Zonnebrand -SPF 50 

Biodermal gezicht matterende zonnefluïde SPF 50 is speciaal ontwikkeld voor het gezicht. De crème bevat geavanceerde UVB-/UVA-filters voor een directe en aanhoudende bescherming. Het Triple Moist Complex zorgt voor directe, diepe, intensieve en langdurige hydratatie van de huid. De matterende formule laat geen vette glans achter op de huid. Het ingrediënt zinc PCA helpt daarnaast bij het voorkomen van puistjes. Deze crème is geschikt voor de normale tot gemengde huid en kan onder make-up aangebracht worden.

Koop hem hier!

Biodermal Zonnebrand -SPF 50

Clinique Mineral Sunscreen – SPF 50

Clinique is afkomstig uit New York, opgericht als het eerste dermatologische en allergie-vrije huidverzorgingsmerk. De producten die zij maken zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid en voor mensen met allergieën. Ook de Clinique Mineral Sunscreen is ontwikkeld vanuit deze ideologie. Deze crème is geschikt voor de gevoelige huid, kan onder make-up aangebracht worden en bevat geen parfum.

Koop hem hier!

Clinique Mineral Sunscreen - SPF 50

Ultrasun Face Anti-Pigmentatie – SPF 50+

Geavanceerde combinatie van lagentechnologie, breedspectrumbescherming (SPF50+) met GSP-T voor infraroodbescherming en Ectoin. Ultrasun Face Anti-Pigmentatie optimaliseert het vochtniveau en vermindert de tekenen van door de zon veroorzaakte huidveroudering (lijntjes, rimpels, grotere poriën). Met ongelofelijk snel absorberende, lichtgewicht- en niet-vette texturen. Ideaal voor de ultragevoelige, snel pigmenterende huid (zonnebescherming en vochtinbrenging voor gezicht, hals en decolleté).

Koop hem hier!

Ultrasun Face Anti-Pigmentatie - SPF 50+

Zinvol

Ik hoop dat deze tips zinvol zijn voor jullie! Zelf had ik veel moeite met het vinden van een zonnebrandcrème voor op mijn gezicht die ik elke dag kon gebruiken. Deze drie opties zijn zeker de moeite waard!

Meepraten over dit onderwerp? Leuk! Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Reageer ook