fb
Damespraatjes Damespraatjes

Van hobbychef naar professionele thuiskok? Deze drie items mogen niet in je keuken ontbreken!

In het weekend gaat er voor mij niets boven het bereiden van een heerlijk diner. Samen met ons dochtertje bezoeken we de lekkerste winkeltjes om de beste producten te kopen. Waar ik doordeweeks gewoon de Albert Heijn binnenhuppel, bezoek ik in het weekend de groenteboer, slager, bakker, kaasboer en wijnwinkel. Met al deze producten maken we dan lekkere gerechten en proberen we recepten die we niet eerder maakten. 

Ook zijn we altijd op zoek naar mooie producten die het koken nog aangenamer maken. Het klinkt gek, maar door het juiste materiaal te gebruiken word je automatisch een betere kok. Benieuwd over welke producten ik het heb?

Van hobbychef naar professionele thuiskok? Deze drie items mogen niet in je keuken ontbreken!

1. Gietijzeren braadpan

Sinds een jaar heb ik een geweldige gietijzeren braadpan van Le Creuset. En wat is het een verrijking van mijn leven! Zo maak ik graag Oud-Hollands stoofvlees met bier en ontbijtkoek, of ga op de Aziatische tour en maak een traditionele Indonesische rendang. Maar wist je dat je er ook hele kippen in kunt bereiden en zelfs broden in kunt bakken? Kortom: een must voor de professionele thuiskok. Hij is wat duurder, maar dan heb je absoluut wat!

recipe_fallback_cerise.1471045331_4.1473154004

2. Goede messen

Mijn moeder kan heerlijk koken en ik heb dan ook veel van mijn kookkunsten bij haar in de keuken afgekeken. Nog steeds maak ik thuis recepten klaar die zij vroeger voor ons serveerde. Zo ben ik dol op haar spinazie-kaas broodjes en ook maakt ze de lekkerste tiramisu ter wereld. Toch heb ik wel één puntje van kritiek op mijn moeders koken…. En dat is haar snijtechniek. Sorry mam, maar dit kan beter! Ze heeft het talent zo goed als ieder voedingsmiddel met een aardappelschilmesje te snijden. Ja, je leest het goed! Hoe ze er de heerlijkste gerechten uitkrijgt weet ik niet, maar ik kan me zo voorstellen dat het nog beter smaakt (en vooral sneller gaat) als ze goede messen zou gebruiken. Mijn moeder is overigens niet de enige die dit doet. Ik zie het vaak! Investeer in een goede messenset en het koken wordt nog leuker.

Header_messen

3. Standmixer

Een KitchenAid standmixer staat al jarenlang torenhoog op mijn verlanglijstje. Je kunt er heel makkelijk deeg, beslag, saus of room mee maken én het is ook nog eens een prachtige eye catcher in de keuken. De KitchenAid standmixer is de Ferrari onder de keukenmachines en de pittige prijs is dan ook de reden dat ik hem nog niet heb staan. Maar let op mijn woorden: op een dag, dan komt ‘ie er! Ze zijn er natuurlijk ook van andere, hele goede, merken. Het neemt je enorm veel werk uit handen en maakt koken en bakken kinderspel.

Schermafbeelding 2018-10-30 om 12.47.08

Praat mee!

Alle producten die je in dit artikel ziet, zijn verkrijgbaar bij Kookwinkel.nl. Welke van deze spullen zou jij wel willen hebben? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook