fb
Damespraatjes Damespraatjes

Van energie tot post: zet deze punten bovenaan je to-do list als je gaat verhuizen!

Ooit schreef ik er al eens een artikel over: ik ben een ware pro als het op verhuizen aankomt. Mijn eerste verhuizing was toen ik 11 jaar oud was. Mijn ouders hadden een ander huis gekocht in Hilversum, maar het was nog niet af. Tijdelijk betrokken we een van de oude dienstwoningen bij het ziekenhuis. Hier hebben we een aantal maanden gewoond, voordat we doorgingen naar ons echte nieuwe huis. Daarna verhuisde ik nog een keer naar Californië en weer terug naar Nederland, van Hilversum naar mijn eerste en tweede studentenappartement in Amsterdam, ingetrokken bij Ward, verhuizen met Ward omdat we in verwachting waren van Sophia en tot slot weg uit Amsterdam omdat we in verwachting van Helena waren. Je ziet: ik heb heel wat ervaring 😉

Oefening baart kunst. Niet alleen met leren fietsen, lezen en schrijven, maar ook zeker met verhuizen. Waar ik in mijn eerste studentenkamer de eerste weken zonder  internet zat (en dus niet kon studeren, haha), is dat de keren daarna altijd ruim op tijd geregeld. En bleek er na mijn verhuizing naar Ward nog heel veel post bij mijn oude huis bezorgd te worden? Ook dat werd een les voor de volgende grote ‘move’. Ik werkte elke keer met uitgebreide to-do lijstjes en deze heb ik in de loop van de jaren flink gefinetuned. Benieuwd naar de 3 dingen die bovenaan je to-do list zouden moeten staan als je gaat verhuizen? Lees dan mee!

Energiecontract

And then there was light! Elektriciteit is mega belangrijk wanneer je gaat verhuizen. Zorg er daarom voor dat je dit op tijd regelt. Je kunt je oude contract meenemen, maar vaak is een nieuw contract afsluiten voordeliger. Regel je energiecontract verhuizen zodra je de sleutel van je nieuwe huis hebt. Geef direct alle meterstanden door en je bent good to go!

Internet

Zoals ik al schreef: ik heb ooit twee weken zonder internet gezeten omdat ik dit te laat heb geregeld. Neem in ieder geval twee weken voor je verhuizing contact op met je internetaanbieder en geef door per welke datum alles actief zou moeten zijn op het nieuwe adres. Vaak gaat er wat tijd overheen voordat alles omgezet en geactiveerd is. Zo snel mogelijk doen dus.

Post

Geef ook in ieder geval twee weken voor je verhuizing aan bedrijven en instanties door dat je gaat verhuizen en per welke dag. Zij voeren dan de adreswijziging door, zodat jij geen belangrijke post mist. Geef bij PostNL daarnaast ook door dat alles wat toch nog voor jou naar het oude adres gaat, automatisch wordt doorgestuurd naar je nieuwe adres. Handig: bij overheidsinstanties en zorgverzekeraars hoef je geen adreswijziging door te geven. Zij halen hun gegevens namelijk direct uit de Basis Registratie Personen. Wel je verhuizing even bij de gemeente doorgeven dus!

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die geregeld moeten worden, maar bij deze drie dingen is het wel heel belangrijk dat ze op tijd gebeuren. Zo loop je geen belangrijke dingen mis!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook