fb

Van elektrische bakfiets tot elektrische vouwfiets: deze e-bikes zijn tegenwoordig verkrijgbaar

Elektrische fietsen, ook wel e-bikes, zijn de laatste jaren populairder dan ooit. Waar ze vijftien jaar geleden nog een hoog ‘ANWB-gehalte’ hadden, zie je de fietsen tegenwoordig onder de billen van de meest hippe en fitte types. De e-bike is geen vervanger van de gewone fiets, maar eerder die van de scooter of auto. Door het gebruik van een e-bike ben je lekker veel buiten, ben je goed bezig voor het milieu en krijg je nog de nodige beweging ook. Steeds vaker laten wij thuis de auto staan en pakken de elektrische bakfiets. Ook voor ritjes van langer dan vijf en zelfs tien kilometer. Nooit meer gedoe met parkeren, files en hoge brandstofkosten. Een absolute verrijking van ons ‘wagenpark’ dus! 

Niet alleen de vele voordelen hebben ervoor gezorgd dat elektrische fietsen hip werden, ook het grote aanbod met de hippe elektrische fiets heeft hier aan bijgedragen. Wij zetten hier de leukste modellen voor je op een rijtje!

Elektrische Fatbike

Ken je die stoere Fatbikes nog? Deze fietsen met dikke banden komen oorspronkelijk uit Alaska, waar ze werden gebruikt om door de sneeuw te kunnen fietsen. Niet alleen in de sneeuw doen ze het goed, ook onder andere lastige terreinsoorten, zoals modder of zand, zijn ze inzetbaar. Tegenwoordig zijn ze ook in een elektrische variant verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij VanSprint. Hoe cool?

Elektrische beach cruiser

Als tiener heb ik jarenlang op zo’n gave beach cruiser gefietst. Deze had een groot stuur en je zat wat lager. Ook deze gave fietsen zijn tegenwoordig elektrisch verkrijgbaar. Klaar om de show te stelen op de boulevard?

Elektrische bakfiets

De elektrische bakfiets is wat mij betreft de uitvinding van de eeuw. Wij hebben hem nu al bijna vier jaar en het is nog steeds een feestje om hem te gebruiken. Ik breng en haal er de kinderen mee, doe de weekboodschappen en fiets er mee naar de speeltuin. Ik kan de elektrische bakfiets eigenlijk iedereen aanraden.

Elektrische vouwfiets

Ben jij een echte forens die altijd onderweg is? Dan is een elektrische vouwfiets écht een hele goede tip. Je vouwt hem makkelijk op, neemt hem mee in de trein of achterin de auto en overbrugt er met weinig energie enorme afstanden mee.

Praat mee

Je ziet: e-bikes zijn al lang geen fietsen voor oude stellen met matchende regenjassen meer! Ze zijn hip, relevant, makkelijk én leuk. Heb jij al eens overwogen om een elektrische fiets te kopen? Voor wat voor soort elektrische fiets zou jij gaan? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Reageer ook