fb
Damespraatjes Damespraatjes

Van broodje pindakaas tot granen-ontbijt

Een witte boterham met boter en pindakaas: daar kan je me ’s nachts echt voor wakker maken. Bestrooi je hem ook nog met hagelslag, dan ga ik mijn bed de rest van de nacht niet meer in. Man, o man wat is dat lekker. Jammer genoeg moet ik de witte boterham met pindakaas toch echt links laten liggen. Hoe lekker het ook is. Maar ik merk, naarmate ik ouder word, dat een vezelrijk ontbijt mij beter op de been houdt dan een broodje pindakaas. 

Een aantal jaar geleden deed ik dat wel, het broodje pindakaas. Mijn dochters zaten op de basisschool en het ontbijt was dan altijd een hectisch momentje. “Mam! De chocopasta is op, dan hoef ik niet te eten hoor” of “Mam, ik lust dat vieze bruine brood niet. Ik eet op school wel een lekker broodje van de moeder van Floortje. Die maakt echt altijd zulke lekkere broodjes!” waren van die fijne uitspraken waar mijn dochters de ochtend elke keer weer mee verrijkten. Hoewel ik met warme gevoelens aan die tijd terugdenk, kan ik dat soort ontbijtrituelen echt missen als kiespijn. Je zult wel begrijpen dat ik tussen het smeren van de broodjes en het uit elkaar halen van twee ruziënde dochters weinig tijd had om ook maar in de verste verte over mijn eigen eten na te denken. Meestal pakte ik snel een boterham uit de trommels van één van de meiden. Die eten toch met de broodjes van de moeder van Floortje mee. Stiekem droomde ik af en toe even weg over heerlijke zondagochtenden waar Lionel Richie altijd over zingt… Uren lang in bed in bed liggen, heerlijk ontbijten en wel honderd bladzijden uit mijn nieuwe boek lezen.

Nu de meiden wat ouder zijn en ze er echt niet aan moeten denken dat hun moeder nog broodjes voor ze smeert, heb ik wat meer de tijd voor mijn eigen ontbijt. Omdat ik vanuit huis werk hoef ik dit niet al om half 7 te doen, maar stel ik dit moment meestal uit tot een uur of half 9. Ik heb mijn eerste mailtjes dan gecheckt en begin honger te krijgen.

Waar ik vroeger met een haarborstel in de ene hand en een zak brood in de andere hand door het huis vloog, heb ik nu alle tijd voor een lekker en gezond ontbijt en ik ontbijt altijd (net als bijna alle lezeressen van Damespraatjes, zie het onderzoekje naar ochtendrituelen dat we laatst hebben gehouden). Tegenwoordig neem ik altijd ontbijtgranen, ik ben hier dol op én het geeft me veel energie. Ik ben helemaal geen fan van melk, dus ik eet dit soort dingen vaak met magere yoghurt. Als ik een lange ochtend voor de boeg heb waarbij ik veel onderweg ben, combineer ik de ontbijtgranen vaak met kwark. Dit geeft me nog meer een voldaan gevoel.

Sandra

Zoals ik een paar maanden geleden al in mijn Volendam blog schreef heb ik Quaker Complete ontbijtgranen getest en dat bevalt nog steeds erg goed. Gewone muesli vind ik vaak een beetje saai, maar dit is een stuk krokanter en heeft een heerlijke bite. Toch is het nog steeds vezelrijk en heb ik de hele ochtend veel energie. In het begin moest ik even wennen aan het eten van yoghurt en kwark in de ochtend, maar nu vind ik het heerlijk. Langzaam maar zeker begin ik te experimenteren met toppings, zoals fruit, rozijnen, noten, pitten en zaden. Ook al eet ik nu elke ochtend Quaker Complete, het blijft lekker, zeker omdat ik veel afwissel. En tegenwoordig neem ik op zondagochtend een heerlijk groot dienblad voor mezelf mee naar mijn bed, om eindeloos te ontbijten en ook daar ontbreekt mijn Quaker Complete niet. Eindelijk: easy like Sunday morning.

Winnen

Wij mogen 5 lezeressen blij maken met een proefpakketje Quaker Complete! De winnaars zijn:

  • Annemie van Dillen
  • T. Berkers
  • Geertje van Haperen
  • Adriana Vissering
  • Ilsiee Prins

Iedereen hartelijk dank voor het meedoen. Winnaars, van harte gefeliciteerd! Er wordt contact met jullie opgenomen voor jullie adresgegevens.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

100 reacties

M.Stoppels -

Lekker aan het strand. De zon komt op . Ik eet verse fruit in mijn over heelijke yoghurt en ik drink een kopje thee met daar naast een vers sapje.

Jan -

Heerlijke ontbijt granen met wat fruit stukjes erbij, glaasje sinaasappelsap , een heerlijke sandwich , een eitje en een kopje koffie.

Mimi -

Mijn lekkerste ontbijt=
Verse warme stokbrood met olijf olie erbij om in te dippen.
Verse munt thee ( dus niet uit een zakje)
En nog een glas vers geperste sap en vers fruit erbij mmmm echt zalig

Shartje -

Je dag begint altijd goed met het juiste ontbijt vol granen. Houd het gezond en lekker!

Laura -

Mijn perfecte ontbijt bestaat uit harde broodjes en croissants uit de oven. Op de harde broodjes vind ik brie lekker en op de croissants zou ik boter smeren. Als drinken zou ik dan een kopje thee en een glas ju’d orange erbij nemen. een kom met yoghurt en cruesli vind ik ook altijd heerlijk. Ik ben nog niet zo bekend met quaker complete ontbijtgranen moet ik zeggen, maar ik wil het zeker een keer proberen tijdens mijn perfecte ontbijt. De omschrijving van quaker complete ontbijtgranen klinkt namelijk heel goed!

Kaily Speck -

Mijn perfecte ontbijt is een bruin broodje met pindakaas en een glas melk of limonade.

Larissa -

Zonder twijfel amandelmeel pannenkoekjes! Het bevat o.a. biologische eieren, honing, vanille extract, amandelmeel en kokosolie. Ze zijn ontzettend luchtig en gezond. Er komt verder bij mij uiteraard geen poedersuiker, stroop of jam aan te pas. Hierdoor beperk ik de calorieën. Ik ontbijt iedere ochtend, vroeger was dit wel anders!

‘What nicer thing can you do for somebody than make them breakfast?’
-Anthony Bourdain

Kitty -

Mijn ontbijt bestaat uit een kopje rooibosthee en een stevige bruine boterham met kaas of kipfilet. Eigenlijk best wel saai, maar tot de lunch is dit voor mij voldoende.

lisa -

Warme melk met havermout afgemaakt met chia zaad en banaan

Annemiek van Dillen -

mijn favoriete ontbijt: warme melk met havermout, geraspte appel, kaneel en walnoten. Echt zoooo lekker en gezond!

Jolanda -

Wat grappig, ik ben enorme fan van een kapje met boter en pindakaas! 🙂

Verder wisselt mijn ontbijt tussen havermoutpap (in het weekend, als mijn man zin heeft om dat te maken), warme brinta of yoghurt met cruesli. Of snel twee crackers die ik naar binnen werk als ik laat ben…

Karin -

Dat wisselt. Ik heb vaak tijdelijke favorieten. 🙂
Het is in ieder geval havermout of Teff. In de winter warm en in de zomer koud.
Momenteel eet ik vaak havermout met banaan, pompoenpuree, rozijnen, kaneel/koekkruiden en een beetje bakpoeder uit de oven, heerlijk!

Loes Goossens -

griekse yoghurt met bosbeheer, honing en een beetje speltcruesli.

Barbara Brown -

Een verfrissend ontbijt waarmee ik vol genoeg ben om met een extra stuk fruit halverwege de ochtend, tot aan de lunch functioneer!

Dagmar -

Mijnperfecte ontbijtje is bananen pannenkoekjes met boter en rozijntjes. Mmmm echt heel erg lekker!

Wendy -

Griekse yoghurt met cruesli en vers fruit.

Marian -

Mijn favoriete ontbijt eet ik alleen heel soms in het weekend.
Eerst proberen een beetje uit te slapen en dan ‘lekkere broodjes’ uit de oven. Croissant en een heerlijke meergranenbol of Italiaanse bol met filet Americain.
Lekker vers geperste jus d’orange erbij en koffie en mijn dag kan niet meer stuk!

dcj hammer -

griekse yoghurt met banaan en kaneel of ander fruit 😉

T. Berkers -

Quaker Cruesli met rozijnen. Heerlijk met melk of yoghurt en verse zwarte bessen. Lekker een kopje koffie erbij. Dat is voor mij het perfecte ontbijt. Ik ben benieuwd of de nieuwe Quaker Muesli net zo lekker is als de Cruesli.

veronique de haan-walschaerts -

Ik ontbijt graag met een kommetje muesli met turkse yoghurt en een bakje thee, als
het kant rustig met de krant erbij

miranda veldhuis -

Mijn perfecte ontbijtje is Lekker,makkelijk en voedzaam,dus yoghurt metQuaker Complete natuurlijk.

blomme anja -

havermout met yoghurt en ardbeien

Evelyne -

Lekker makkelijk en snel, ideaal!!

Priya -

Heerlijk, gemakkelijk, gezond, snel, mijn favoriet voor het energiek beginnen van de dag.

Petronella -

Snel, makkelijk en vullend 😉

Rilana -

Favoriet is een heerlijk kopje koffie, een bakje yoghurt met ontbijtgranen of kwark met vers fruit en dan ook nog een glaasje sinaasappelsap. Maar vooral rustig opstaan, alle tijd hebben, de krant lezen en genieten!

Nina -

Kop koffie en een roggebroodje met kaas en tuinkers 🙂

Maria -

Een lekker kop warme chocolademelk met slagroom
Met een kommetje met quaker cruesli chocolate
Super lekker

Nancy Roos -

Een kommetje kwark met Quacker complete, een kopje koffie en een glaasje vers geperste jus d’orange… dan kan mijn dag niet meer stuk!

Leilah -

Scrambled eggs, fruit, bacon en pancakes!

Jessie -

Een lekker kopje koffie met 2 sneetjes rozijnenbrood.

Simone -

Met Quaker Complete natuurliijk! Lekker in het zonnetje met een tijdschrift!

Floor Vriessen -

Mijjn perfecte ontbijt…..niemand in huis, lekker in het zonnetje in de tuin met een verse smoothie en yoghurt met muesli!!

Hilde VE -

Het perfecte ontbijt gebeurt bij mij buitenshuis, namelijk uitgebreid ontbijtbuffet in een hotel in de stad waar ik woon (Leuven, België)

Merel -

Mijn perfecte ontbijt bestaat uit een lekkere smoothie, bestaande uit allerlei soorten fruit en yoghurt. Daarnaast een croissantje maakt het helemaal af!

Silke P -

een broodje hagelslag, een bak frambozen en groene thee met kokos!

Geertje -

Voor mijn perfecte ontbijtje maak ik een tropische havermoutpap met mango, geroosterd kokosschaafsel en sesamzaadjes. Daarbij drink ik thee met verse munt en een schijfje citroen. Helaas heb ik vaak alleen in het weekend tijd voor dit tropische verwen-ontbijt 🙂

rebecca -

het moet mijn hongergevoel voor een tijdje kunnen stillen, vlug klaargemaakt kunnen worden, niet al te veel afwas en werk geven en natuurlijk lekker en gezond zijn. Het helpt als ik er een beetje mee kan variëren…

Sanna -

Ik ga voor geroosterd speltbrood, met roomboter. Filet americain. Een zacht gekookt eitje ernaast. Een sterke kop earl grey, en een paar blauwe bessen toe.

katleen -

Met mijn gezin in het zonnetje op ons terras met verse pistoletjes van de bakker, een eitje en lekkere hesp met een kannetje thee

yvonne -

Mijn perfecte ontbijt moet gemaakt worden in een handomdraai…zodat ik voor ik ga werken een goede start maak

san -

heerlijk in het zonnetje met een kop koffie en een broodje appelstroop.

Ilse -

Mijn perfecte ontbijt bestaat uit heerlijk vers gebakken brood, maar bovenal met mijn meest dierbare personen. Een heerlijk zonnetje zal niet misstaan en als het even kan, dat we buiten kunnen zitten, is het helemaal perfect. Hond er naast genietend van de zon. Perfecto!

Maria -

Een mooi gedekte tafel met gezond lekkere dingen.

Eugenie -

Mijn perfecte ontbijt bestaat uit:
– zonlicht 🙂
– een glaasje verse jus d’orange
– Apple Jacks (één van de oh-zo-ongezonde ontbijtgranen uit Amerika)

kuikentje -

mijn perfecte ontbijt is wakker worden tijdens een zonnige ochtend met het ontbijt al klaargemaakt door mijn vriend, zoals mini broodjes, een zacht gekookt eitje, thee en wat sap 🙂

alisia -

muesli met yogurt

Karin -

Mijn perfecte ontbijtje: relaxed wakker worden met een glas rode druivensap met een warm croissantje belegd met naturel kipfilet met wat peper en zout, laat de dag maar komen 🙂

jannie -

Mijn perfecte ontbijt…glas jus, crackertje en hond op mij voeten die me verliefd aankijkt

Inge -

Een bakje yoghurt met muesli, gedroogd fruit, lijnzaad, zonnebloem- en pompoenpitten, banaan én verse stukjes ananas en een vleugje kaneel nomnomnomnomnom en daarnaast een vers geperst glaasje jus d’orange! Beter en gezonder kan je de dag niet starten, denk ik zo!

Andrea -

Samen met me zoon een boterham
met kokosbrood & kaas
hij melk ik thee

Jantje -

bruin broodje kaas , bruin broodje honing of appelstroop en koffie

K.Schloss -

thee….

kate -

egg benedict met zalm of bacon,cafe latte

Lise -

Cruesli met sojamelk, kaneel, noten, rozijnen en vers fruit.

Wanda -

Wat een leuke actie, doe graag mee.

netty -

eerst hardlopen , daarna de krant , koffie , een geroosterd boterhammetje met zelfgemaakte jam en dan in de zon lekker genieten . mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Chrissie -

Mijn ideale ontbijt is havermout met kaneel. Heerlijk!!

Suzanne -

Broodjes uit de oven, luxe vleeswaren, kaas. Een heerlijke smoothie met een glaasje water. En een kopje koffie na <3 krijg er al zin in!

Sandrine -

Een glas verse jus d Orange
Een cupje koffie
Een boterham met pindakaas

connie klop -

gezond , snel en licht, maar wel voedzaam

Anna Wienen -

Magere yoghurt met een appel en peer erin klein gesneden en natuurlijk een kopje koffie..,

babs -

mijn favoriete ontbijt is een roggeboterham met een beetje vis (rolmops bv) en daarbij een glas frisse karnemelk

Jo's Daughter -

Een bordje havermout pap met vers fruit en een drizzle honing is mijn perfecte ontbijtje 😀

Maartje -

Mijn favoriete ontbijt is baked oats met appel en rozijnen. Net een soort appeltaart, maar dan gezond!

Annemieke -

Ik mag mezelf de trotse moeder van 5 geweldige kindjes noemen. (10,9,5,3 en 2 jaar oud) Mijn perfecte ontbijt is met z’n allen aan de grote tafel, een kaarsje aan, een gekookt eitje, vers brood, vers geperste jus en vooral tijd voor en met elkaar. De kindjes genieten daar zo van, voor mij en mijn man is dat alleen maar extra genieten!

Adriana Vissering -

Wát een leuke vraag!!! 🙂 Mijn perfecte ontbijt begint met een prachtige zomerochtend die heel warm wordt, maar omdat het lekker vroeg is nog heerlijk koel is. Wel al warm genoeg om met blote voeten door het gras te lopen en zo dek ik op blote voeten met onze pleegkindjes de tafel. We zetten mooie bloemen op tafel en koken een eitje, bakken verse broodjes, maken verse vruchtensapjes en dekken de tafel met lekker hapjes: tomaatjes, komkommers, kaas, vleeswaren, hagelslag voor de kleintjes want buiten mogen ze lekker knoeien, enz. enz.
Dan mogen de twee oudste pleegkindjes mijn man wekken, wat ze geweldig vinden. Springen op het bed en stoeien!!! Manlief komt beneden in boxershort en t-shirt, alle kindjes lopen in zelfgekozen zomerkleren en blote voeten en ik loop in mijn badjas op blote voeten.

Samen hebben we alle tijd om te ontbijten, we kletsen en dromen vast over de dag die voor ons ligt, wat zullen we gaan doen? Ik eet een eitje, wat kwark met fruit en drink een kopje thee en geniet van de kindjes die knoeien met hagelslag, eigeel en vruchtensap. Manlief drinkt zijn koffie en eet een vers broodje met kaas en ei en als de kinderen klaar zijn met eten, spelen ze op de schommel en glijbaan en manlief en ik schenken nog een kopje koffie in en genieten van de zon die boven de schutting uitkomt, de kinderen die spelen en de zomer die éindelijk is gekomen na een eindeloze herfst en winter… 🙂

Ja, dát is mijn PERFECTE ontbijtje!!! <3

Fijne dag!!

Peggy Elizen -

Mijn perfecte ontbijt is heel simpel, als mijn man het met onze kindjes heeft gemaakt voor moederdag. Wat het dan is en hoe het smaakt is minder belangrijk dan.

TONY -

mijn perfecte ontbijt is een boterkoek vers van de bakker

L -

ik ben gek op overnight havermout met wat omega mix van de Tuinen met vetarme yoghurt uit een pot met daarover het liefste veel bauwe bessen en amandelen (die niet bewerkt zijn). Heerlijk. Zoet, zuur, knapperig en papperig, zacht om op te zuigen en hard om te bijten

Ilsiee prins -

Mijn perfecte ontbijt?? heeeerlijk ontbijt op bed van een knappe man. Verse jus, crossantjes, verse broodjes.. *dream on* hhahah… Ik krijg dus nooit een perfect ontbijtje, ik start de dag altijd op met een glaasje optimel, bakje yoghurt en een mandarijntje..

Annie -

Ik eet het liefst ’s morgens een boterham met pindakaas en en een boterham met kaas.
En een eitje erbij.

Marjan -

Mijn ontbijt voor een werkdag is gewoon een boterham of een bakje yoghurt met muesli, maar als ik het echt mocht zeggen (en iedere dag is natuurlijk wel veel) ben ik helemaal gek op een full English Breakfast met gebakken eieren, dikke bacon, witte bonen in saus, worstjes, tomaten en champignons met toast en jam. Helemaal geweldig maar helaas maar een paar keer per jaar mogelijk vanwege de enorme bom aan calorieën. Je hebt de hele dag trouwens geen honger meer.

Hennie v.d. Plas -

Mijn perfecte ontbijtje bestaat uit een versgeperst jus o’ranje, gekookt eitje en een kommetje halvolle yoghurt en granen erin.

Greta Bakker -

Kopje koffie, cruesli met yoghurt, gekookt eitje en wat fruit!

Suzanne -

Mijn perfecte ontbijtje is een heerlijke kom warme havermoutpap met banaan, kaneel en rozijnen. Daarbij een kop dampend hete thee! Een ontbijt waarvoor je mij m’n bed uit mag roepen 🙂

elisabeth -

kopje capuccino, warm croisantje met aardbeien, bakje griekse yoghurt met vers fruit erin, smullen maar

sam -

Mijn perfecte ontbijt is een heerlijk ontbijt op bed! Croissantje, gekookt eitje en een kopje thee.

Romy -

Mijn perfecte ontbijtje zijn 2 boterhammen met humus en een flinke kop thee.

angelique -

Mijn ontbijt bestaat uit een kop thee met een fles water, kwark met muesli

Karen -

Bordje havermout met vruchten vind ik heerlijk. En in het weekend een heel enkele keer uitgebreid met een omeletje of wafels of pancakes.

Marije -

Mmm, ik ben een echte ontbijt’ster’ (wink, wink) en vind het niet lastig inspiratie op ontbijtvalk om te zetten in acties. Mijn perfecte ontbijt bestaat uit grof, dik, donker volkoren brood met zelfgemaakte aardbeienjam, een bakje magere yoghurt met wat stukjes fruit (appel meestal, in de zomer liefst zomerfruit) en daarnaast een glas sinaasappelsap en ook gewoon een bekertje melk. Koffie of thee, daar doe ik niet aan dus ben ook niet afhankelijk van zo’n kopje voordat ik überhaupt kan gaan functioneren, iets dat ik van anderen wel vaak hoor 😉

barbara -

HET LIEFST VAN AL EET IK HAVERMOUTPAP, KOUD OF WARM, MAAR DAAR HEB IK DOORDEWEEKS GEEN TIJD VOOR

MIJN FAVORIETE ONTBIJT IN DE WEEK IS DAN EEN TOSTI MET JAM MET EEN BANAAN, KARNEMELK EN AFSLUITEN MET EEN BEKER DAMPEND HETE THEE

IN HET WEEKEND HAAL IK DAN MIJN SCHADE IN EN MAAK IK TIJD VOOR EEN HEERLIJKE HAVERMOUT. MET DRINKYOHURT OF KARNEMELK EN VOOR DE ZOETE TOETS : DONKERE BASTERDSUIKER, HONING OF ZELFGEMAAKTE CONFITUUR

H

Heleen -

Mijn perfecte ontbijt heb ik eigenlijk nooit; haasten, gauw een boterham wegwerken. Perfect zou zijn: kommetje warme havermout, glas verse jus, kop koffie en een zoet broodje…………….. en dat iemand dat dan klaargezet heeft voor me…………..

Tessa -

Mijn perfecte ontbijt bestaat uit een croissantje met chocoladepasta, een gekookt eitje en versgeperste jus d’orange.

chen -

Mijn perfecte ontbijt ziet er als volgt uit; een kommetje Griekse yoghurt met daarin honing, rode grapefruit, cruesli, 4 soorten noten en chocolade. Een croissant met ham/kaas en een kop cappuccino.

Aleesha -

Mijn perfecte ontbijt? Ik vind Griekse yoghurt met honing en walnoten echt zalig. Maar je kan mij ook wakker maken voor een typisch Engels ontbijt: witte bonen in tomatensaus, scrambled eggs en gebakken spek. Een heerlijke smoothie of een glas koude melk erbij. Heerlijk!

msm zuko -

een bordje crusli met hangop en wat extra noten.daarna een beschuitje met roomboter en aardbeienjam en een lekker kopje thee en voor het extra lekkere ook nog wel eens een glas vers geperst sap

Astrid -

Fruit met yoghurt…..elke dag een goed begin!

Diana Otten -

Een grote mok thee met een schaaltje kwark of joghurt met daarin cruesli of havermout met van die gedroogde stukjes fruit mmm

Ans -

Biologische yoghurt met muesli en vers fruit erdoor en tijmhoning er overheen

Andrea Kleine Jansen -

Een meergranenbroorde met pindakaas, een kop koffie en een rode grapefruit. Maar dan wel alles samen genieten met mijn gezinnetje.

Margo -

Havermout met een lekkere snuf kaneel, rozijntjes en een flinke schep honig. Uiteraard vergezeld van een hete kop verse koffie.

lia -

mijn perfecte ontbijt
een schaaltje yoghurt met een eetlepel honing en muesli
verder een kiwi of druiven als fruit
en een kopje thee

Eva -

Heerlijke dikke kwark met qruesli en vers fruit en vers sap

Lies -

Ik wissel mijn ontbijtjes graag af :-), ik eet regelmatig een boterham met hummus of vitalu crackers met hummus. Maar ik eet ook een paar keer in de week muesli, qruesli of ontbijtgranen van zonnatura met kwark. Heerlijk allemaal!

Coralien -

Ook ik ben helemaal fan van ontbijtgranen, oftewel havermout! Vaak kook ik het met melk, maar soms ook met karnemelk. Veel meer heb ik er niet bij nodig; met een beetje kaneel smaakt het al prima 🙂 Mocht ik echt los willen gaan dan leuk ik mijn havermout op met bijvoorbeeld cacaopoeder, banaan en honing of appel en kaneel.

Elles smit -

Mijn ideale ontbijt idd iets van yoghurt of kwark met muesli of crusli of lekker Griekse yoghurt

anita -

Lekker bruiin broodje met kaas of jam en een glas melk

gvdhoff -

Mijn perfecte ontbijt,
Meergranen brood met bosbessenjam van us mem
glas boerekarnemelk en glas verse Jus

Reageer ook