fb
Damespraatjes Damespraatjes

Valentijnsdag, Deal or No Deal?

Op 14 februari, precies een jaar geleden lag ik om 8 uur s ‘avonds alleen op de bank. In mijn eentje een romantische film kijken, in mijn eentje genieten van een goed glas wijn en in mijn eentje het haardvuur wat hoger opstoken. Net toen ik bij mezelf te rade ging waarom ik jaar in, jaar uit alleen op de bank lag voelde ik mijn telefoon trillen…

“Mara, ik weet dat je nu alleen op de bank zit, dus we gaan even wat drinken bij Rex. 9 uur doen?” ik scroll verder naar beneden in de hoop dat onder het berichtje ‘liefs, Brad’, ‘knuffels Arie’ of ‘kusjes, Ashton’ staat. Maar nee… Mijn beste vriend Bas is de zender van dit leuke berichtje. “9 uur is top!” stuur ik zonder aarzelen terug. YES, mijn avond is gered!

Daar zitten we dan. Met z’n tweeën in een restaurant gevuld met roze ballonnen, een overdaad aan kaarsen en romantische goodies. Onopvallend kijk ik om me heen, als ik snel tel zie ik minstens 15 stelletjes kwijlend tegenover elkaar zitten. Mooiste kleding uit de kast getrokken, zwoelste parfummetje opgespoten en ik bespeur bij meerdere dames minstens 6 lagen Sexy Cat Eye False Eyelash Deep Black Waterproof Skyscraper mascara. Zit ik daar in mijn UCLA sweater met grijze Aebercrombie jogging broek, gecombineerd met mijn (vieze) zwarte UGGS. Go me…

Na 2 flessen wijn, 1 glas borrelnootjes en 2 porties sashimi ziet de avond er -letterlijk- weer wat rooskleuriger uit. Gezellig kletsen, hard lachen en roddelen over de verliefde stelletjes naast ons maakte dat deze evening of love toch nog een succes werd. Naast deze ‘luchtige’ onderwerpen kwam ook ons single zijn ter sprake. Moeten we vaker naar de sportschool, onze standards verlagen of ons gewoon iets volwassener op gaan stellen?

Wat de reden dan ook mocht zijn, wij besloten samen van het single zijn te genieten. Ook sloten Bas en ik een deal: als we volgend jaar allebei nog (of weer) single zijn, dan vieren we Valentijnsdag samen.

1 februari 2012. “Heb jij al een leuk restaurantje voor de 14e gevonden?” Ik hoef niet verder naar beneden te scrollen. Dit is niet Brad, niet Arie of Ashton.. Dit is mijn beste vriend Bas die onze deal niet is vergeten! Lachend pak ik mijn laptop en Google ‘Romantisch restaurant in Hilversum’. Al snel rollen er meer hits uit dan dat ik in een jaar kan bekijken en besluit dus maar gewoon de eerste aan te klikken. Nice, ze hebben een Valentijnsarrangement! Snel meld ik Bas het goede nieuws en hij gaat akkoord met de oesters, zalm, kreeft, kalfslende, verrassingsdessert en bubbels.

Dit jaar besluiten we ons wat meer in style te kleden; mooiste kleding, zwoelste parfummetje en minstens 6 lagen Sexy Cat Eye False Eyelash Deep Black Waterproof Skyscraper mascara (voor mij dan). We weten tenslotte nooit of er een m/v vriendschappelijk stel met dezelfde deal naast ons zit…

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

 

1 reactie

Reageer ook