fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vakantietip: flottielje zeilen

flottielje zeilen

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord: flottielje zeilen. Dit fenomeen wordt steeds populairder op zonvakantie. Wat is dat precies? Wat moet je je erbij voorstellen? En wat is daar nu eigenlijk leuk aan? We hebben ook nog een paar tips voor landen waar je deze activiteit zeker moet ondernemen.

Flottielje zeilen: zeilen in een groepje

Wanneer je gaat flottielje zeilen, huur je een zeiljacht. Je vaart als schipper van je eigen zeiljacht samen met een aantal andere schepen een bepaalde route. Heb je geen ervaring, dan kun je ook een schipper inhuren. Een groep zeiljachten noemen we een flottielje. Het woord komt uit oorlogstijd. Tijdens de verschillende oorlogen voeren schepen samen in een groep, die precies zo genoemd werd.

Tijdens zo’n zeiltocht vaar je meestal met begeleiding. Dat noemen we het moederschip of de leadboat. Het is een perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen op vakantie, of om samen met vrienden en familie een leuke activiteit te ondernemen. Zeilen is ontzettend leuk om te doen, dus eigenlijk mag deze activiteit niet ontbreken op een geslaagde vakantie.

Waarom flottielje zeilen zo leuk is

Flottielje zeilen is zo leuk omdat je niet alleen het water op gaat, maar met een groep. Bovendien zit je (als je geluk hebt) lekker in het zonnetje, en daar kan niemand wat tegen hebben. Zeilen is ook een stuk avontuurlijker dan je denkt. Het kabbelt niet voort, maar er komt nog best wat spanning bij kijken. Bovendien is dit een perfecte manier om op plekken te komen die anders moeilijk bereikbaar zijn.

Bij groepen denk je misschien aan heel wat planning, maar niets is minder waard. Bij een flottielje staat het ongedwongen karakter altijd voorop. Je kunt dus helemaal zelf bepalen of je ‘s avonds op eigen houtje op ontdekkingstocht gaat, of dat je met de groep afspreekt om samen lekker wat te gaan eten.

In deze landen moet je dat zeker doen

Online kom je allerlei aanbiedingen tegen om deze activiteit te ondernemen. Een voorbeeld daarvan is flottielje zeilen in Griekenland. Dat land is absoluut een aanrader om vanaf een zeilboot te verkennen. Griekenland heeft natuurlijk prachtige eilanden om eens langs te varen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Kroatië. Het zijn allebei zonovergoten landen, waar het water zeer helder is. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Ben je overtuigd, dan kun je online op zoek gaan naar aanbieders. Sommige aanbieders verzorgen de hele rit, terwijl anderen je zelf wat meer laten plannen. Zo is er voor iedereen wat wils.

Foto door cottonbro studio via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook