fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: “Ik wil graag mijn onderkant bleken maar mijn vriendinnen vinden dat raar”

Niet tevreden over die ene rimpel? Spuitje botox erin! Kunnen die lippen wel wat voller? Hoppa, dan ga je voor een filler! En ben je niet tevreden over de kleur van je vagina? Dan kan je hem tegenwoordig ‘gewoon’ laten bleken. Maar is het wenselijk om zo eenvoudig van alles aan jezelf te veranderen? Emma vindt van wel. Ze onderging al meerdere cosmetische behandelingen en overweegt momenteel om haar vagina te laten bleken. 

Vagina bleken

“Ik ben niet vies van schoonheidsbehandelingen. Vijf jaar geleden begon ik met botox, twee jaar geleden liet ik mijn lippen opvullen en nu wil ik graag mijn schaamstreek laten bleken. Ik ben niet tevreden met de kleur hiervan en zou het graag een paar tinten lichter willen. Tegenwoordig kan dit en ik zou het graag willen proberen.”

Vriendinnen

“Mijn vriendinnen verklaren mij voor gek en dat zorgt ervoor dat ik twijfel. Dat ik mijn lippen en kraaienpootjes liet aanpakken snapten ze nog wel, maar het bleken van mijn vagina gaat ze echt veel te ver. Ook als ik vertel dat mijn vagina mij heel onzeker maakt, zeggen ze alsnog dat ik het niet moet doen. Eén van mijn vriendinnen zei zelfs dat ik beter een keer met een psycholoog zou kunnen gaan praten.”

Psycholoog

“Praten met een psycholoog heb ik al eens gedaan. We hebben het toen over mijn zelfbeeld en mijn zelfvertrouwen gehad. Mijn moeder was vroeger al erg onzeker en veel met haar uiterlijk bezig. Ik denk dat ik dit onbewust heb overgenomen. De gesprekken met de psycholoog waren fijn, maar ik heb niet het idee dat ik er meer zelfvertrouwen van heb gekregen.”

Licht uit en alles bedekt

“Ik denk dat het bleken van mijn vagina goed is voor mijn zelfvertrouwen. Tijdens de seks met mijn vriend ben ik er erg onzeker over en wil altijd het licht uithouden. Ook in de kleedkamer bij de sportschool houd ik alles altijd bedekt. Ik wil absoluut niet dat iemand mijn donkere vagina ziet.”

Emma is benieuwd wat onze lezeressen haar zouden adviseren. Laat op respectvolle wijze jouw advies achter in de reacties onder dit artikel. 

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Carli: door zijn slippertje zit ik met chlamydia opgescheept

chlamydia-slippertje

Carli (44) is getrouwd met Wouter en samen runnen zij een goedlopend restaurant in Amsterdam. Ondanks de lange dagen en het keiharde werken genieten ze ervan. “Wouter staat in de keuken, ik ben de gastvrouw. Stuur het bediend personeel aan. Doe er alles aan om de gasten het naar hun zin te maken,” vertelt Carli. Een prachtig paar. Dat veel van elkaar houdt. Zo zien Carli en Wouter eruit. Maar schijn bedriegt. “Door de scheve schaats van Wouter zit ik nu met een soa opgescheept…. Verder lezen

6 reacties

Leo -

Wat ik denk is dit: de buitenkant is naar 1mm dik !
Waarom zou je onzeker zijn over je uiterlijk? Wat zegt je vriend? Dat hij je lief vind? Van je houd? Je mooi vind?
Een alternatief is wellicht dat jij je intiem kaal scheert, of overgaat op een streepje.
Wellicht vind hij dat ook mooi, en jij bent van je niet zo mooie tint schaamhaar helemaal of grotendeels af.
Kom ik te dichtbij als ik zeg dat gebeft worden ook heel anders wordt beleefd door beiden?

Mari -

De ham vraag: hoe kleed jij je om op de sportschool dat mensen je vagina zien? Met je benen gespreid op je rug?

Mark -

Als je vagina je zo onzeker maakt en bleken dat wegneemt, ga ervoor. Is daarmee het probleem, als ik het zo mag noemen, dan opgelost of is het puur symptoombestrijding? Food for thought…

Verder is elke vagina anders en daarmee uniek. Je vriend heeft er ongetwijfeld geen problemen mee, hij is misschien wel hartstikke dol op hoe alles er bij jou uitziet.

Als je het allemaal zo spannend vindt, bespreek het dan eerst met hem. Ook dat soort dingen horen gewoon te kunnen in een relatie. Of schrijf het op, zodat hij het kan lezen en je het niet hoeft uit te spreken.

Ik hoop dat je gauw van deze onzekerheid af bent, wat voor jou de oplossing dan ook is.

Rieneke -

Wat een super advies van die vriendin. Die heeft kennelijk gezond verstand. Neem ook een sexuloog

Joris -

De gang naar een psycholoog lijkt me geen verkeerd advies van die vriendin. Die heeft kennelijk gezond verstand.

Heidie van der Steeg -

Echt niets aan doen, dit is een psychisch probleem. Stel je voor dat je er echt een medisch probleem door krijgt! Het lijkt me ook zeer slecht voor een kwetsbaar stuk huid!

Reageer ook