fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies gevraagd: “Ik wil graag mijn vagina bleken maar mijn vriendinnen verklaren mij voor gek”

Niet tevreden over die ene rimpel? Spuitje botox erin! Kunnen die lippen wel wat voller? Hoppa, dan ga je voor een filler! En ben je niet tevreden over de kleur van je vagina? Dan kan je hem tegenwoordig ‘gewoon’ laten bleken. Maar is het wenselijk om zo eenvoudig van alles aan jezelf te veranderen? Emma vindt van wel. Ze onderging al meerdere cosmetische behandelingen en overweegt momenteel om haar vagina te laten bleken. 

Vagina bleken

“Ik ben niet vies van schoonheidsbehandelingen. Vijf jaar geleden begon ik met botox, twee jaar geleden liet ik mijn lippen opvullen en nu wil ik graag mijn schaamstreek laten bleken. Ik ben niet tevreden met de kleur hiervan en zou het graag een paar tinten lichter willen. Tegenwoordig kan dit en ik zou het graag willen proberen.”

Vriendinnen

“Mijn vriendinnen verklaren mij voor gek en dat zorgt ervoor dat ik twijfel. Dat ik mijn lippen en kraaienpootjes liet aanpakken snapten ze nog wel, maar het bleken van mijn vagina gaat ze echt veel te ver. Ook als ik vertel dat mijn vagina mij heel onzeker maakt, zeggen ze alsnog dat ik het niet moet doen. Eén van mijn vriendinnen zei zelfs dat ik beter een keer met een psycholoog zou kunnen gaan praten.”

Psycholoog

“Praten met een psycholoog heb ik al eens gedaan. We hebben het toen over mijn zelfbeeld en mijn zelfvertrouwen gehad. Mijn moeder was vroeger al erg onzeker en veel met haar uiterlijk bezig. Ik denk dat ik dit onbewust heb overgenomen. De gesprekken met de psycholoog waren fijn, maar ik heb niet het idee dat ik er meer zelfvertrouwen van heb gekregen.”

Licht uit en alles bedekt

“Ik denk dat het bleken van mijn vagina goed is voor mijn zelfvertrouwen. Tijdens de seks met mijn vriend ben ik er erg onzeker over en wil altijd het licht uithouden. Ook in de kleedkamer bij de sportschool houd ik alles altijd bedekt. Ik wil absoluut niet dat iemand mijn donkere vagina ziet.”

Emma is benieuwd wat onze lezeressen haar zouden adviseren. Laat op respectvolle wijze jouw advies achter in de reacties onder dit artikel. 

Lees hier alle ‘Advies Gevraagd’ artikelen

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

5 reacties

Mari -

De ham vraag: hoe kleed jij je om op de sportschool dat mensen je vagina zien? Met je benen gespreid op je rug?

Mark -

Als je vagina je zo onzeker maakt en bleken dat wegneemt, ga ervoor. Is daarmee het probleem, als ik het zo mag noemen, dan opgelost of is het puur symptoombestrijding? Food for thought…

Verder is elke vagina anders en daarmee uniek. Je vriend heeft er ongetwijfeld geen problemen mee, hij is misschien wel hartstikke dol op hoe alles er bij jou uitziet.

Als je het allemaal zo spannend vindt, bespreek het dan eerst met hem. Ook dat soort dingen horen gewoon te kunnen in een relatie. Of schrijf het op, zodat hij het kan lezen en je het niet hoeft uit te spreken.

Ik hoop dat je gauw van deze onzekerheid af bent, wat voor jou de oplossing dan ook is.

Rieneke -

Wat een super advies van die vriendin. Die heeft kennelijk gezond verstand. Neem ook een sexuloog

Joris -

De gang naar een psycholoog lijkt me geen verkeerd advies van die vriendin. Die heeft kennelijk gezond verstand.

Heidie van der Steeg -

Echt niets aan doen, dit is een psychisch probleem. Stel je voor dat je er echt een medisch probleem door krijgt! Het lijkt me ook zeer slecht voor een kwetsbaar stuk huid!

Reageer ook