fb
Damespraatjes Damespraatjes

Uitdagende sporten voor stoere jongens en coole meiden

Ik weet niet of ik het vroeger ook had, maar ik vind dat mijn mannen Bob en Tom al zo’n uitgesproken mening hebben. Ze zijn heel duidelijk wat ze leuk vinden om te doen en wat niet. Laatst zei Bob: “Mam, het is echt mijn ding, freerun.” Dat vind ik leuk, temeer hij zelf ruim een jaar geleden nu, aangaf dat hij die sport eens wilde proberen.

Vanzelf haakte zijn jongere broertje Tom aan in de slipstream. Ik heb vanaf dat ik een bal kon vasthouden tot mijn achttiende gekorfbald. Nooit overwogen om iets anders te doen. Toen Bob vier jaar was, besloot hij dat wilde voetballen. Hij werd lid en voetbalde drie seizoenen. Hij keepte niet onaardig, maar vond het niet leuk genoeg. Dat was gewoon even niet zijn ding. Ik heb het verder ook zo gelaten. Uit een onderzoek dat het bedrijf achter Fruit Shoot liet doen door een psycholoog blijkt namelijk dat ouders hun kinderen veel te veel willen sturen. Ze laten hun kroost niet doen die ze veel liever willen doen. Van de drang om te presteren om of te doen wat een ander van hen verwacht, worden kinderen ongelukkig. Niet doen dus.

Vlog

Nog niet zo lang geleden riepen we jullie op wat jullie kinderen leuk vinden, wat echt ‘hun ding’ is. We hebben leuke reacties binnen gekregen en op www.echtmijnding.nl zijn al heel wat passies van kids te zien. Bijvoorbeeld de vlog hieronder.

Op www.echtmijnding.nl kun je de andere vlogs zien en stemmen op de leukste. Maar ook kun je zelf een vlog insturen en maak je kans op een vlogcamera.

Vijf activiteiten

Kinderen dwingen een bepaalde sport te doen is niet handig dus. Wel kun je ze helpen met het maken van een keuze voor een sport of activiteit. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet waarvan wij vroeger van het bestaan niet afwisten. En al deze activiteiten zijn leuk voor stoere jongens en coole meisjes.

  1. Freerunning. Kinderen leren makkelijk te bewegen en te vallen. Leren over muren klauteren, maken een backflip of wallflip. Mijn jongens doen het al twee jaar en ik zie hoe makkelijk ze over muurtjes springen, zich ergens optrekken en, niet onbelangrijk, veilig kunnen laten vallen.
  1. Yoga. Voor kinderen? Is dat er? Nou en of! Kinderen leren spelenderwijs houdingen. Ongemerkt oefenen ze om bewuster te ademen. In de les zijn veel spelelementen die de fantasie prikkelen en kinderen weerbaarder maken. Een prima sport in een tijd waarin iedereen druk is. Vooral kinderen.
  1. Bootcamp. Wow. Dat klinkt behoorlijk heftig. Is het niet, het is juist leuk. Bij een bootcamptraining ga je met andere kinderen lekker sporten. Je verbetert je conditie, uithoudingsvermogen, snelheid en behendigheid. Bovendien leer je oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht kunt doen. Opdrukken. Squatten. Jumpsquat. Geweldig! Tijdens bootcamp wordt het sportieve zaadje geplant.
  1. Streetsurfen. Met een soort skateboard rollen kinderen over de stoep. Deze sport wordt vooral in steden aan zee beoefend. Snowboarden, skateboarden en golfsurfen zijn onderdelen die streetsurfen in zich heeft. Het is goed voor het evenwichtsgevoel van kinderen en het bevordert hun concentratievermogen.
  1. Streetdance. Ook zo’n coole sport. Dansen is goed voor de totale ontwikkeling van het kind. Op speelse wijze wordt geoefend met zelfbeheersing. Daarnaast heeft dansen een positieve invloed op het tegengaan van overgewicht en bewegingsachterstand. Belangrijkste is dat kinderen vrolijk van dansen en muziek worden.

Enthousiast geworden door bovenstaande sporten? Kijk dan voor meer op www.echtmijnding.nl. Stem op jullie favoriet en laat jouw kind ook een vlog maken van wat hij/zij het allerliefste doet. Wij zijn benieuwd!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook