Twee heerlijke kindvriendelijke recepten met asperges

Ben jij ook zo dol op asperges, maar moeten je kinderen nog een beetje wennen aan de smaak? Ik als kind in ieder geval wel! Mij maakte je vooral blij met pannenkoeken, poffertjes, pizza en pasta. Tegenwoordig ben ik helemaal om. Gek op asperges; groen en wit. Van de grill, bij een lekker stukje vlees, goed sausje… Hmmm, het water loopt me nu al in de mond. Maar, ik ben ook nog steeds dol op pannenkoeken en pasta. Wat als ik nou mijn jeugdliefde samenbreng met mijn huidige liefde, zou ik dan kinderen aan de asperges kunnen krijgen? Let’s try!

Kids Ka

Het is woensdagmiddag en na een ochtendje lekker kokkerellen met asperges gaat de bel. Ka en haar boenders staan voor de deur! Want om te ontdekken of mijn gerechten ook lekker zijn voor kinderen, heb ik die natuurlijk wel nodig. Als twee echte experts namen de jongens plaats achter de bordjes om lekker te smullen. Al snel bleken de pannenkoeken met aspergeragout goedgekeurd. Yes!
Naast de pannenkoeken met aspergeragout maakte ik ook een pasta met groene asperges. Ook die ging er goed in! Lees snel verder voor de recepten.

Pannenkoeken met aspergeragout

Pannenkoek asperge

  • 500 gram witte asperges
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 teen knoflook
  • Pannenkoekenmix
  • 3 pakjes MAGGI saus voor asperges
  • Peterselie

Bereiden

  • Bak de pannenkoeken volgens de uitleg op de verpakking.
  • Snijd de asperges in kleine stukjes en kook 8 minuten. Giet af en zet opzij.
  • Maak de MAGGI saus voor asperges zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik 400 ml water in plaats van 600 ml water. Hierdoor blijft het wat dikker.
  • Fruit een uitje en bak de in stukjes gesneden paprika mee. Voeg de asperges en de saus hier aan toe zodra de paprika gaar is. Roer tot een geheel.
  • Voeg naar smaak wat peterselie toe aan de ragout.
  • Bestrijk de pannenkoek met de ragout. Rol op en snijd in stukken van zo’n 5 cm breed.

Variatie: bak wat stukjes kip en roer dit door de ragout.

Heerlijk als lunch deze pannenkoeken. Neem je ze als avondeten, serveer er dan een lekkere frisse salade bij.

Ravioli met spinazie-roomsaus, doperwten en asperges

Pasta asperge

•  2 pakken volkoren ravioli met spinazie-ricotta vulling
•  600 gram spinazie
•  1 pakje MAGGI saus voor asperges
•  500 gram groene asperges
•  100 gram doperwten
•  Optioneel: Parmezaanse kaas

Bereiden 

  • Bereid de MAGGI saus voor asperges zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Kook de asperges en doperwten in één pan in 5 minuten beetgaar.
  • Bak de spinazie en voeg hier de aspergesaus bij. Meng de spinazie door de saus.
  • Kook de volkoren ravioli in 3 minuten gaar.
  • Verdeel de ravioli over diepe borden en schep de saus hier overheen. Maak af met doperwtjes en de asperges.
  • Lekker om nog te garneren met wat Parmezaanse kaas.

Tip: ook hier is het lekker om een salade bij te eten. Bijvoorbeeld een salade met wat stukjes kip

Eet smakelijk!

Winactie

Super leuk! We mogen 10 pakketjes weggeven met daarin een MAGGI aspergetang en aspergesaus.  De winnaars zijn:

  • Charmaine Kleberg
  • Nathalie Klein Kalverhaar
  • Caroline Samsen
  • Whitney Zwakhalen
  • Rene Beverwijk
  • Lucie Ros
  • Danielle Wolf
  • Laura Hofman
  • Elsemieke Vermijs
  • Ilona Jansen

Van harte gefeliciteerd! De pakketjes worden door MAGGI naar jullie toegestuurd.

Mara Blikslager (22 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum.
Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl


5 reacties

Jeroen de ShiMa -

Gefeliciteerd Elsemieke!

Elsemieke -

Bedankt voor het pakketje! Ik heb nog niet de tijd gehad om het te gebruiken, maar dit gaat z.s.m. gebeuren.

Zou je misschien mijn achternaam willen verwijderen uit je artikel? 🙂 Bvd.

Eline -

Deze recepten ga ik eens uit proberen! Ben dol op asperges en het pannenkoekenrecept ziet er heel erg leuk uit.

Lotje -

Samen met ui, risottorijst, hamblokjes en knoflook in een overheerlijke risotto!

Lucie -

Asperges, pure liefde, zó heerlijk!

Reageer ook