fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tuinmeubelen winterproof maken

De winter staat voor de deur! En dat betekent dat we massaal naar binnen verhuizen. Lekker met een warme kop chocomel voor de tv of met een heerlijk boek onder een deken op de bank. Terwijl we het binnen warm en knus maken, moeten we niet vergeten dat er buiten ook nog iets staat wat onze aandacht vergt… de tuinmeubelen! Wil je dat deze de winter goed doorkomen, dan is het verstandig om hier wat aandacht aan te besteden. Zo kun je er in het voorjaar weer optimaal gebruik van maken. Benieuwd hoe je je tuinmeubelen winterproof kunt maken? In dit artikel geeft tuinmeubelgigant ikwiltuinmeubelen.nl je een aantal tips!

Kussens

Veel tuinsets zijn voorzien van zogeheten ‘buitenkussens’ die wel tegen een spatje regen kunnen. Toch blijven de kussens het mooiste als je ze in het najaar opbergt. Zorg er daarom voor dat je de kussens tijdig binnenhaalt. Zijn de kussens vuil? Dan kun je deze schoonmaken met een speciale textielspray. Vervolgens kun je de kussens opbergen in een tas of vuilniszak. Let op: de kussens moeten schoon en droog zijn. Leg je kussens binnen die net een regenbui hebben doorstaan, dan loop je de kans dat deze gaan schimmelen. Leg ze daarom eerst op een plek waar ze goed kunnen drogen. Zorg ook dat de bovenkant van de tas of zak waar je de kussens in stopt, open is. Zo kan er voldoende zuurstof bij.

Tuinset

Heb jij een mooie tuinset op je terras staan? Of misschien wel een luxe loungeset of lounge-dining set? Als je hier optimaal van wilt kunnen genieten in het voorjaar en de zomer, dan is het verstandig om je tuinmeubelen nog een kleine beurt te geven in de herfst. Hierdoor komen ze de winter beter door.

Aluminium tuinmeubelen

Heb je aluminium tuinmeubelen? Super, want deze tuinmeubelen heb je zo schoon! Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of borstel. Gebruik je een harde borstel, dan kun je het aluminium beschadigen. Daarna goed afspoelen met water en drogen met opnieuw een zachte doek. Je kunt de tuinmeubelen eventueel nog nabehandelen met een aluminium-wax.

Kunststof tuinmeubelen

Als je kunststof meubelen hebt, kun je deze schoonmaken met een lauwwarm sopje met groene zeep. Gebruik ook hier een zachte doek om de meubelen schoon te maken. Vervolgens afspoelen en drogen met een zachte doek. Zorg dat je geen agressief reinigingsmiddel gebruikt, hiermee kun je het kunststof beschadigen.

Houten tuinmeubelen

De meeste houten tuinmeubelen kun je gewoon afborstelen met een zachte borstel. Zijn je houten tuintafel en tuinstoelen erg vuil? Dan kun je deze schoonmaken met een sopje van milde groene zeep en soda. Laat de meubelen minimaal één dag goed drogen. Als de meubelen droog zijn, kun je de meubelen het beste oliën zodat deze beter beschermd zijn tegen weersomstandigheden. Door het laagje olie barst het hout bijvoorbeeld minder snel en worden de meubelen minder snel groen. Weer goed laten drogen en je houten tuinmeubelen kunnen er weer tegenaan. Plaats de houten tuinmeubelen in de winter het liefste overdekt.

Heb jij je tuinmeubelen al winterproof gemaakt?

Lees ook: Last van mieren? Zo kom je er vanaf!

Reageer ook