fb
Damespraatjes Damespraatjes

TuinIdee 2016: groen & culinair

Heb jij niet zoveel met tuinieren, maar sta je liever in de keuken om lekkere dingen te maken? Dan moet je dit jaar beslist naar Tuinidee, hoe gek dat ook klinkt! Tuinidee heeft namelijk een culinaire uitbreiding gekregen. En Damespraatjes mag veel vrijkaartjes weggeven voor Tuinidee, dus kook- en tuinliefhebbers sla je slag. Lees onderaan dit bericht of je vrijkaartjes hebt gewonnen.

Wat kom je tegen op Tuinidee?

 Vlak voordat de lente losbarst, ontdek je de trends, noviteiten en ontwikkelingen op tuingebied. Met ruim veertig voorbeeldtuinen, 250 exposanten, presentaties, demonstraties en exposities is TuinIdee 2016 ‘the place to be’ voor zowel mensen zonder groene vingers als doorgewinterde tuinliefhebbers. De 23e editie van het grootste tuinevent van Nederland kent twee uitbreidingen: TuinIdee Culinair en TuinIdee Exclusief.

Inspiratie en trends

Studio LANDLAB ontwerpt de inspiratietuinen op TuinIdee 2016. De tuinen worden daarbij onder meer gezien als een verzameling van bijzondere planten of objecten met een persoonlijk verhaal. Elke tuin is voorzien van een ontwerp, productlijst en prijsindicatie (van exclusief tot budgetvriendelijk). Zo kun je er direct mee aan de slag in eigen tuin. Daarnaast presenteren zo’n 30 tophoveniers indrukwekkende showtuinen en toont Tuinbranche Nederland de trendtuinen van 2016. Alle inspiratietuinen op TuinIdee zijn extra groen met volop tuinbloeiers, planten, heesters en bomen.

Nieuw: TuinIdee Culinair

Altijd al willen weten hoe eetbare bloemen smaken? Laat je verrassen op TuinIdee Culinair: van zaaien, oogsten, bereiden tot tafelen. Je vindt er smaakvolle sier- en moestuinen, buitenkeukens en gedekte tuintafels om direct aan te schuiven… Elke dag zijn er demonstraties en proeverijen van biologische streekproducten.

tuinidee-vrijkaartjes-winnen

Nieuw: TuinIdee Exclusief

Eveneens nieuw is TuinIdee Exclusief voor liefhebbers van design en extra luxe in de tuin. Je vindt er ideeën, producten en diensten die uitblinken in design, kwaliteit en uitvoering met extra aandacht voor maatwerk. Van bijzondere en grote planten tot luxe serres en van zwembaden tot kunst.

Nieuw: Kamer van verwondering

Laat je op TuinIdee 2016 verrassen in de ‘Kamer van verwondering’. Deze expositie toont een unieke collectie van tuinproducten en zeldzame tuinplanten.

Tuintheater

Iedere dag is er in het Tuintheater een gevarieerd programma met demo’s over allerhande tuinzaken als snoeien en verzorging. Wil je praktische adviezen van kwekers, de plantendokter of tuinontwerpers? Breng dan zeker een bezoekje aan het TuinLab waar je ook een gratis tuinschets kun laten maken.

Praktisch

TuinIdee 2016 is van donderdag 25 februari tot en met zondag 28 februari geopend van 10.00-18.00 uur, op vrijdag 26 februari zelfs tot 21.00 uur. Entreeprijs € 12,00 in de voorverkoop via www.tuinidee.nl of € 16,50 aan de kassa, kinderen tot en met 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Kijk voor meer informatie op www.tuinidee.nl.

Winactie

 

De winnaars zijn:

  • Robin van Deelen
  • Jolanda van der Pol
  • Rita de Leeuw
  • Livinia Reintjes
  • Marloes
  • Brit Weijers
  • Kelly
  • Petra Verlouw
  • Evelyne Verschuren
  • Diny Frijters

Van harte gefeliciteerd. Via de mail wordt contact met jullie opgenomen voor jullie adresgegevens. Graag reageren voor 19 februari 2016.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

39 reacties

mari -

ik ga hier met mijn moeder heen om onze tuin helemaal op te knappen, zijn hier net komen wonen dus kan wel een eigen touch gebruiken 🙂

Robin van Deelen -

Leuk om een bezoekje te brengen in het weekend, ben benieuwd naar de laatste trends op tuingebied

Mientje -

Om ideeën op te doen voor onze nieuwe tuin. We weten het nu echt niet namelijk.

Annelies -

Ik zou dolgraag naar Tuinidee willen om inspiratie op te doen voor ons nieuwe toekomstige huis, die we van plan zijn dit jaar te gaan kopen!

car insurance -

A Person Of Interest, it sounds like you know your stuff. The next time I am in "the boot" I will look you up. :)And uptownsteve, don't hate.

Jolanda van der Pol -

Met mijn twee linker handen , maar wel met groene vingers wil ik graag wat ideeën op doen in Den Bosch en neem graag mijn partner mee met flora verstand aan de hand en gaan we hopelijk even volraken van de ideeën en op weg naar huis aan de werking van de tuin helemaal los #strakplan ????

Thea -

Ik word zo blij van alles wat groeit en bloeit

Els -

TuinIdee is niet alleen leerzaam, maar vooral ook een gezellig uitje. En elk jaar maken ze het groter en beter. Ik kan dus niet wachten om weer een kijkje te gaan nemen!

http://www./ -

Jajaja, y pensar que me echaba a reir cuando vi en una pagina de google las búsquedas que se hacían en venezuela.Me llamo la atención este:”que hacer para el 18 del 2008″ R: ¿El Antropomorfo en cuestión es tan ignorante para esto?xD Besos.

rita de leeuw -

wij gaan dit voorjaar onze tuin helemaal opknappen, dus voor inspirerende groen ideeën……..

Nicky -

Wil er graag een kijkje nemen met moeder de vrouw om daarna wat van haar tuintje te gaan maken!

Anneliese de Waal -

Erg leuk om met mijn moeder naar toe te gaan, lijk me heel erg gezellig !!.

Groetjes van Anneliese

Brigitte -

Zou deze kaartjes graag aan mijn ouders geven die echte tuinliefhebbers zijn!
Nu mijn vader sinds oudjaarsdag ziek thuis zit kunnen zij wel een opkikker gebruiken!!

Livinia Reintjes -

Graag leuke en gebruikbare ideeen opdoen voor onze voortuin.
De voortuin ligt vol met grint en dat is al zolang wij hier wonen ( jaar2002). De voortuin is saai en kleurloos en na zo veel jaar ben ik er op uit gekeken!! Hopelijk vind ik op Tuinidee 2016 de ideeen die wij uit kunnen voeren voor onze voortuin !!!

spaarpot5 -

we hebben net een huis gekocht met een tuin die helemaal verwasrloosd is…ik wil zoveel mogelijk info krijgen om mijn paradijs te maken

Loes Hoekstra -

lijkt me erg leuk

cora -

lijkt me erg leuk

Marloes -

Ik ga dit voorjaar eens lekker de achtertuin onder handen nemen, dus ben op zoek naar leuke tips. Van een vriendin hoorde ik al dat dit evenement te gek is en het feit dat er nu ook een culinaire component is, maakt het alleen maar beter!

Nelly -

Ik kan wel wat inspiratie voor mijn tuin gebruiken

Brit Weijers -

Omdat ik kan genieten van al het moois dat de natuur bied en Tuinidee me inspiratie geeft voor het nieuwe tuinseizoen.

jacqueline -

Lijkt me heel erg leuk om veel inspitatie op te doen!

Nina Mol -

Natuurlijk inspiratie opdoen maar ook om even een lekkere dag gezelligheid!!

Feinette -

Met een goede vriendin! We zijn beide op dezelfde dag verhuisd, nu bijna een jaar geleden… Beide kunnen we nog wel wat inspiratie op doen voor onze tuin!

Jose Jacobs -

we willen komend jaar onze haag vernieuwen en willen bij Tuinidee wat inspiratie en ideeën op doen

Kelly -

Ik ga graag samen met mijn moeder. We zijn al 2 of 3x eerder samen geweest, en dit was heel gezellig. Samen toch wat plantjes shoppen en leuke dingen voor de tuin bekijken.
Hoop dus dat we dit jaar weer samen kunnen gaan!

Jan -

Er even lekker tussenuit voor een inspirerende dag , dat is voor mij Tuinidee 2016.

Jeanfrance -

De tuin gaat op de schop en ik wil graag iedeen op doen, architecten ontmoeten, hoveniers leren kennen enzovoorts. Waar kan dat beter dan op de Tuinbeurs…….

Marilyn Angus -

Ik ben al bezig met mij tuin plannen maken voor deze jaar en wil altijd meer ideeen en tips krijg en.

Ineke -

Daarom !

Bea de Rue -

ik ga graag met mijn man ,heerlijk een leuk dagje weg

Esther Overkleeft -

Ik zou graag naar Tuinidee 2016 willen, omdat mijn man weliswaar hovenier is, maar sinds de komst van twee kinderen onze tuin enkel speeltuin is….We kunnen dus wel weer wat inspiratie gebruiken!

Petra Verlouw -

Beste Dames,

Ik zou graag naar Tuinidee 2016 gaan om samen met mijn vriendin de Lente alvast in te luiden. Wat hou ik van dit seizoen. Heerlijk weer naar buiten. Mooie planten en bloemen om je heen. Lekker chillen met familie en vrienden. I love it. Nieuwe ideeën opdoen, gezellig een dagje voor ons samen, ik zou graag twee kaartjes winnen.

Met vriendelijke groet,

Petra

Patrici -

Ik wil mijn tuin opnieuw inrichten maar heb nog steeds geen idee hoe ik het wil hebben. Ik hoop tijdens Tuinidee een goed idee op te doen

Marianne van der meer -

Leuk ideetjes opdoen, en dan straks in de lente heerlijk in de tuin bezig.

corry de vos -

Ik wil naar tuin idee om het voorjaar te proeven dus gooi mij maar in de hoge hoed dan begint het voorjaar alvast goed

Elizabeth Coenen -

Mijn tuin kan wel wat vrolijke bloemetjes gebruiken, kom dus graag inspiratie opdoen!

Gé Geurtsen -

Kijk ernaar uit om in de lente weer lekker met mijn tuin aan de slag te gaan en wat nieuwe spulletjes te kopen, misschien op Tuinidee het een en ander inslaan?!

Diny Frijters -

Ik vind het een heerlijke plek om ideeën op te doen voor de tuin en probeer er dan ook elk jaar naartoe te gaan. Daarnaast is het gewoon een erg gezellig dagje weg, want er is van alles te beleven!

evelyne verschuren -

Inspiratie opdoen, samen plannen maken en dan daadwerkelijk uitvoeren, dat kan allemaal bij TuinIdee. gezellig een dagje uit en er de rest van het jaar in en om je huis plezier van hebben, dat maakt dit ieder jaar weer een topuitje!

Reageer ook