fb
Damespraatjes Damespraatjes

Trump serveert fastfood in Witte Huis omdat personeel thuiszit wegens shutdown

President Trump is nu al een president die de wereld nooit zal vergeten. Of dit op een goede of slechte manier is, laat ik aan jullie zelf om in te vullen. Of je het nou met zijn ideeën eens bent of niet, één ding is zeker: hij doet er alles aan om zijn verkiezingsbeloften na te komen. En daar is het bouwen van de muur langs de Mexicaanse Grens er een van en dit levert heel wat problemen op.

Op slot

Om het budget voor de te bouwen muur vrij te kunnen maken, moeten het Witte Huis en het Congres het eens worden over de begroting. Zo lang de twee partijen geen overeenstemming hebben en er dus geen goedgekeurde begroting ligt, gaat de Amerikaanse overheid ‘op slot’. Dit wordt ook wel een shutdown genoemd.

Personeel zit thuis

Tijdens een shutdown blijven verschillende overheidsinstanties en gebouwen dicht. Dit zorgt voor problemen op vliegvelden, nationale parken en ambtenaren worden nu al voor de tweede maand op rij niet uitbetaald. Steeds meer ambtenaren blijven dan ook thuis, waaronder personeel van president Trump zelf.

Kilo’s fastfood

Wat doe je, als je de president van de Verenigde Staten bent, je personeel thuiszit en je een football-team met hongerige mannen moet ontvangen? Je zou zelf de keuken in kunnen duiken, je vrouw lief aankijken of gewoon wat eten bestellen. Trump ging voor de laatste optie en bestelde (op eigen kosten) kilo’s aan fastfood.

Zilveren schalen

Of de football spelers blij waren met de pizza’s en burgers, is ons niet duidelijk. Ik kan me zo voorstellen dat ze er wel iets meer van verwacht hadden. Een leuk detail: het eten mocht dan wel afkomstig zijn van McDonalds, het werd wél geserveerd op zilveren schalen.

Wat vind jij?

Vind jij het grappig dat Trump dit doet? Of juist helemaal niet? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

 

Reageer ook