fb
Damespraatjes Damespraatjes

Trouwen is weer terug in de mode

De afgelopen jaren is er een trend waarneembaar dat er minder wordt getrouwd en naar verhouding meer partnerschappen worden aangegaan. Er is echter een verband tussen trouwen en een goed draaiende economie. Het kan dus best zijn dat nu veel mensen weer wat meer te besteden hebben, het aantal huwelijken ook zal toenemen.

Ouderwets?

Trouwen ouderwets? Welnee, steeds vaker horen we dat de meest hippe mensen ook besluiten om het huwelijksbootje in te stappen en en van hun trouwdag een super bijzondere dag maken. De invulling van de trouwdag wordt steeds persoonlijker en er wordt minder vaak op een traditionele manier getrouwd.

Dit zijn wij!

Vroeger trouwde je op een manier zoals anderen het ook deden. Naar het gemeentehuis en naar de kerk, een receptie en daarna een groot feest. Zo hoorde dat nou eenmaal. Tegenwoordig zijn we niet meer zo heel erg van “zo hoort het”, maar meer van “dit ben ik” of in het geval van trouwen “dit zijn wij”. Persoonlijk vind ik dat een super goede ontwikkeling.

food-truck-bruidsjurken-trouwfestival

Je eigen festival

Om het trouwen zo persoonlijk mogelijk te maken vertrekken mensen ook wel naar het buitenland om daar in het huwelijk te treden. Alleen, of soms ook met je allerliefste familie of vrienden.

Een andere ontwikkeling waarover wij lazen is het organiseren van je eigen trouwfestival. Je huurt dan ergens een terrein speciaal voor jullie en je gasten. De trouwplechtigheid vindt op het festival terrein plaats, je zorgt dat er meerdere Food-trucks zijn, een goede DJ en na afloop kunnen de gasten op het festival terrein blijven slapen. Zie jij je daar al rondstappen in je bruidsjurk?

Champagne bij een knappend haardvuur

Over bruidsjurken gesproken. Hoe lijkt het jou om in je mooie bruidsjurk te dineren aan lange tafels met kleurrijke veldbloemen? Hoe mooi zou dat zijn voor de trouwfoto’s? Op Landgoed Pijnenburg in de Lage Vuursche kan dat en je kunt daar je trouwdag zelfs afsluiten bij een knappend haardvuur met een goed glas champagne in je hand. Romantischer kan je huwelijk toch niet beginnen?

bruidsjurken-kanppend-haardvuur-meertje-romantisch

Shine!

We zijn heel benieuwd of we jullie op leuke trouwideetjes hebben gebracht. Misschien heb jij ook wel goede tips voor toekomstige bruidsparen. Laat het ons dan zeker weten.

Het belangrijkst op de dag van je leven is toch echt dat jullie het samen super leuk hebben. Shine! En laat anderen meestralen.

Reageer ook