fb
Damespraatjes Damespraatjes

Trotseer het herfstweer met je kleine!

De herfst is een van de mooiste seizoenen om naar buiten te gaan met je kleintje. De natuur neemt prachtige kleuren aan, paddenstoelen steken hun kop op en overal zijn eikels en kastanjes te vinden. Herfst betekent ook dat de lange zonnige dagen plaats maken voor kortere dagen met veel wind en regen. Maar ook dat hoeft geen probleem te zijn, zolang je maar goed voorbereid bent. Met de volgende tips kun je het herfstweer probleemloos doorstaan!

Kies de juiste kleding

Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding – dit oude Scandinavische spreekwoord wil zeggen dat je van elk weertype kunt genieten, zolang je er maar op gekleed bent. Kleed jezelf en je kindje in de herfst bij voorkeur in laagjes, zodat je makkelijk kunt inspelen op warmer of kouder weer. Zorg daarnaast altijd voor een waterdichte buitenste laag. In de herfst kan het immers flink stortregenen. Regenkleding wordt steeds leuker en hipper, en tegenwoordig is er zelfs voor de allerkleinsten superschattige baby regenkleding verkrijgbaar. Maak je regen-outfit compleet met leuke regenlaarzen, zodat jullie onbekommerd in de plassen kunnen stampen!

Laat de techniek je een handje helpen

De fiets is hét vervoermiddel bij uitstek om volop van de herfst te genieten. Je gaat langzaam genoeg om alles goed te zien, maar hard genoeg om verschillende omgevingen te verkennen. En voor dat echte buitengevoel is het natuurlijk heerlijk als je de wind door je haren voelt blazen – mits je niet te maken krijgt met een herfststorm. Vooral als je wind tegen hebt en nog een heel stuk moet, zul je je misschien afvragen of je niet toch beter de auto had kunnen pakken. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook andere oplossingen, en kun je de techniek je een handje laten helpen. Met een elektrische moederfiets kom je zelfs bij de hardste stormen moeiteloos vooruit!

Kies een goed fietszitje

Als je samen met je kindje gaat fietsen, wil je dat het comfortabel zit. Kies daarom een zitje met een ergonomische vorm en een waterdichte zitting. Zo houdt je kleintje het lang vol en voorkom je natte billen. In een achterzitje zit je kleine avonturier lekker beschut achter je rug. Voorzitjes bieden deze bescherming niet standaard. Kies je een voorzitje, neem er dan een windscherm bij om je kleintje af te schermen van de elementen!

Plan je route

Hoe lekker het buiten ook is, soms heb je gewoon even een pauze nodig. Plan daarom goed je route en bepaal vooraf waar je kunt rusten. Kies bij voorkeur een leuk tentje waar je lekker warme chocolademelk kunt drinken en een hapje kunt eten. Als er in dat cafeetje of restaurantje ook nog eens leuke activiteiten zijn voor kinderen (kleurplaten inkleuren, een speelhoek of speeltuin) is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook