fb
Damespraatjes Damespraatjes

Trend: Marokkaanse tegels

Wat doen we het graag, speuren naar originele ideeën om je woning te verrijken. Ben je in je zoektocht wel eens de bijzondere Marokkaanse tegels tegengekomen? Deze sfeervolle en veelzijdige tegelsoort is geschikt voor echt iedere woonstijl en zeker origineel! Welkom in de wereld van:

Marokkaanse tegels

Nog relatief onbekend in Nederland, zijn de Marokkaanse tegels wel degelijk een zeer gewaardeerde tegelsoort. Marokkaanse tegels komen van oorsprong voort uit het versieren van was- en gebedshuizen, wellicht ken je de kleurrijke decoratieve tegels wel. Tegenwoordig zijn de tegels ook in een hip modern jasje gestoken. Verrassende vormen en inspirerende kleuren maken Marokkaanse tegels tot een unieke tegelsoort.

Marokkaanse tegels

Bron: pinterest.com

Marokkaanse tegel & diverse woonstijlen

Wat is jouw interieurstijl? Het interessante aan Marokkaanse tegels is namelijk dat je er letterlijk alle kanten mee op kunt. Of je nu een landelijk interieur hebt of juist modern, voor iedereen is er de geschikte tegel. Laat je inspireren door de onderstaande woonstijlen die je kunt creëren met Marokkaanse tegels.

Landelijk wonen

Warme maar rustgevende kleuren, dat typeert een landelijk interieur. De Marokkaanse zellige zijn te verkrijgen in unieke kleuren, zoals de onderstaande parelmoerigkleurige tegel. Dit type tegels ( 10 x 10 cm) brengt rust met zich mee, fleurt een wand zeker op en matcht perfect bij hout. Aangezien hout ook een belangrijke pijler is van landelijk wonen vormen ze samen een bijzonder mooie combinatie.

Marokkaanse tegels

Bron: welke.nl

Modern retro-look

Modern retro is een combinatie van de boeiende invloeden uit het verleden en de functionaliteit van het heden. Retro is geïnspireerd op vroegere culturen en daar past de Marokkaanse tegel met motieven, zoals vroeger toegepast in badhuizen, helemaal tussen. Mooie kleuren als hemelsblauw, het vrolijke oranje of appeltjes groen brengen zeker een stukje nostalgie met zich mee.

Marokkaanse tegels

Bron: pinterest.com

Modern interieur

Strakke lijnen, hoogglans en vaak rustige kleuren geven de woning een luxe uitstraling. De vierkanten tegeltjes in kleuren als zwart, wit, of grijs passen goed in een modern interieur, maar wil je liever iets inspirerend, dan past het onderstaande voorbeeld ook zeker in een modern interieur. De tegel is strak gelijnd, heeft een mooie glans en is verkrijgbaar in rustgevende kleuren. Dit geeft de al minimalistisch ingedeelde ruimte, net een beetje extra. Luxe straalt deze tegel in ieder geval zeker uit.

Marokkaanse tegels

Bron: pinterest.com

Zuiders wonen

Zonnig, relax, dit zijn enkele begrippen die passen bij zuiders wonen. Het zuiderse tintje in huis halen lukt zeker met de bejamat tegel. Laat deze Marokkaanse tegel in een vissengraat motief leggen en kies de kleuren die je mooi vindt. Bij deze tegelsoort dient wel een kanttekening gemaakt te worden: op de vloer kan de Marokkaanse tegel snel beschadigen door de druk. Dit geeft sfeer maar moet daarom wel echt een bewuste keuze zijn. Houd hier dus rekening mee.

Marokkaanse tegels

Bron: pinterest.nl

Laat je creativiteit de vrije loop

Dit zijn enkele voorbeelden van verschillende soorten Marokkaanse tegels. Uiteraard ben je vrij om zelf te experimenteren met vormen, je favoriete kleuren en zo de voor jou meest passende combinatie te creëren.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

5 reacties

de Huischkamer -

Op onze website heb je keuze uit 45 kleuren.
En een korte levertijd!

Ilona -

Waar zijn de gekleurde keukentegeltjes te koop?

Marjo Zwakenberg -

Waar kan ik die marokkaanse wandtegels in groen,grijs, wit kopen?

Ceramico -

Hey! Je koopt ze online bij Ceramoico.be of in de showroom 😉

Irene -

Enig idee waar te koop?

Reageer ook