fb
Damespraatjes Damespraatjes

Trainen op vakantie: zo zorg je dat je overal kunt sporten

Als je in een goede routine zit, weet je hoe vervelend het kan zijn om daar vanaf te moeten wijken. Zelf heb ik dit heel erg met voeding. Thuis kan ik alles eten waar ik zin in heb en waarvan ik weet dat mijn lichaam er goed op reageert. Op vakantie is dit vaak wat lastiger en kan je niet altijd voor de dingen kiezen die je thuis gekozen zou hebben. Dat is enerzijds natuurlijk het leuke van vakantie (want zo probeer je nieuwe dingen), maar als je bijvoorbeeld aan het afvallen bent of je hebt een allergie; dan kan het knap lastig zijn. Zo is het ook met je sportroutine. Thuis ben je lekker bezig en misschien volg je zelfs wel een speciaal sportschema. Vakantie is altijd fijn, maar het is vaak wel even zoeken naar een manier om jouw trainingsschema vol te houden. Zeker als het hotel geen sportschool heeft en wanneer je in een erg heet land bent. Maar geen zorgen, wij hebben tips! Trainen op vakantie: zo zorg je dat je overal kunt sporten. 

Trainen op vakantie

Weet je al voor jouw vakantie dat je graag zou willen sporten? Dan zou je natuurlijk een hotel met een gym kunnen boeken. Helaas is dit niet altijd en overal mogelijk. Wij geven je daarom een paar tips zodat je overal ter wereld kunt trainen op vakantie. Lees mee!

Resistance bands

Mik één of meer resistance bands (ook wel een fitness weerstandband genoemd) in je koffer. Deze banden wegen bijna niks, zijn flexibel en kunnen makkelijk mee op vakantie. Je kunt ze gebruiken voor de meest uiteenlopende workouts en je kunt letterlijk overal ter wereld trainen. Of je nou op je hotelkamer bent of dat je een verlaten strandje opzoekt: je neemt ze makkelijk overal mee naartoe. Geen idee wat je er mee moet doen? Zoek dan online (bijvoorbeeld op YouTube) naar een gratis resistance bands workout.

Waterflessen en -tanks

Gewichten meeslepen in je koffer? Niet doen! Maak gebruik van spullen die je op vakantie tegenkomt. Bijvoorbeeld een lege waterfles. Vul hem en je hebt direct een mooi gewicht. Denk aan waterflessen van 1 liter, maar ook aan grote gallon flessen (3,7 liter). Vul je de fles met (vochtig) zand? Dan wordt hij nog zwaarder dan met water. Ook voor workouts met waterflessen en -tanks zijn hele goede instructievideo’s te vinden op YouTube.

Lichaamsgewicht

Heb je helemaal niks bij de hand? Geen paniek! Met enkel je lichaamsgewicht kun je echt heel effectief trainen. Maak van een gewone squat een jump-squat en voeg er nog een burpee aan toe. Maak lunges extra zwaar door ze springend te doen en druk op terwijl je je voeten op een stoel of bed legt. Geen idee waar je moet beginnen? Ook nu verwijs ik je weer naar YouTube 😉

Trainen op vakantie

Gabe Pierce via Unsplash

Zwembad of zee

Wist je dat zwemmen een van de meest effectieve workouts voor het gehele lichaam is? Zoek op vakantie dus zeker lekker een zwembad op en trek baantjes. Probeer dit vroeg te doen zodat het rustig is in het zwembad en je geen last hebt van spelende kinderen of rondvliegende ballen. Als je een ervaren zwemmen bent, kun je dit ook in de zee doen. Laat in dat geval altijd iemand weten dat je gaat zwemmen en waar je naartoe gaat. Zorg er daarnaast voor dat je goed zichtbaar bent voor boten door bijvoorbeeld een zwemboei die je om je middel bindt. Deze komt ook goed van pas als je erg moe bent of kramp krijgt. Veiligheid voor alles!

Doen waar je zin in hebt

Trainen op vakantie is natuurlijk leuk als je er zin in hebt, maar wij willen je ook wel op het hart drukken om lekker te genieten! Merk je dat je geen behoefte hebt om jouw workouts te doen of past het  niet zo goed in je planning met vakantie-activiteiten? Sla het dan gewoon lekker over! Je hebt hard gewerkt om deze vakantie te verdienen; ga er dan ook met volle tuigen van genieten! Die workouts komen heus wel weer als je thuis bent.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding boven artikel: Caley Vanular via Unsplash

Reageer ook