fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tot in de late uurtjes sfeervol kletsen met je vriendinnen en de DineLight

Soms stuit je opeens op iets dat je niet hebt gemist, maar als je het ziet denk je: hoe heb ik ooit zonder kunnen leven? Ik had dat toen ik de DineLight voor het eerst zag. DineLight? Ja! Dat is een kandelaar met zeven waxinelichtjes die je om de hals van een wijnfles schuift, en die als een ware sfeermaker op tafel fungeert. Ik zag ‘m voor het eerst tijdens een housewarming van een vriendin en ik was op slag verliefd.

Ik ben zo iemand die de kurk van de champagne bewaart. Omdat het me herinnert aan een leuke avond. Ik krijg het nauwelijks over mijn hart om een wijnfles die ik in goed gezelschap soldaat heb gemaakt in de glasbak te mikken. Ik bewaar ‘m of week op z’n minst het etiket van de fles. Maar ja, wat moet je met een batterij aan lege wijnflessen? Nou, wat ik bijvoorbeeld zou kunnen doen is er een roos in zetten. Of een DineLight overheen schuiven. Vooral het laatste is favoriet.

Druipende kaars

De fleskandelaar is ontworpen door Amsterdammer André Sjouerman. Hij vond de druipende kaars in een fles op het ranzige cafétafeltje ietwat sleets worden. “Het is algemeen bekend: wie geen kandelaar heeft, pakt een fles en stopt daar een kaars in. Niks mis mee natuurlijk, maar het kan veel leuker vond ik.” De ontwerper ging aan de slag, maakte verschillende prototypes en was het meest tevreden over de kandelaar voor zeven waxinelichtjes of kaarsen.

Het staal dat hij voor zijn DineLights gebruikt komt uit IJmuiden, een oer-Hollands product dus. Dat de kandelaar zo weggelopen lijkt uit de jaren zestig en zeventig is geen toeval: het is André favoriete tijd en woonstijl. De ontwerper gaf de verschillende kandelaren ook namen. “Love is all (de hartjesvorm in zwart en goud), Tulpen uit Amsterdam (in zwart en goud), Bloom (in blank staal) en Warm rond (in zwart en goud).

Geluk

Op zijn site legt André uit dat de DineLight staat voor harmonie, spiritualiteit en romantiek. Maar ook staat de kandelaar voor balans. “Het heeft zeven armen waarin waxinelichtjes of kaarsen in kunnen en dat is niet voor niets. Want het getal 7 staat voor geluk en spiritualiteit,” aldus de ontwerper. Bekend zijn de zeven wereldwonderen, de zeven kleuren van de regenboog, de dagen van de week, de zeven continenten en de zeven chakra’s. Zeven is niet voor niets het geluksgetal van talloze mensen, volgens André heeft dat te maken met de heelheid en juistheid van het getal.

Sfeer verhogend

Hoe het ook zij: de DineLight is gewoon een leuk sfeer verhogend attribuut. Je kunt ‘m gebruiken op een gevulde fles. In mijn geval gebruik ik een fles met voor mij een betekenis en die vul ik met water omdat het wel belangrijk is dat de fles niet kan omvallen. Zet ‘m dan ook op een stabiele ondergrond. De grap is dat je de DineLight zonder kaarsen ook als onderzetter voor een hete pan of ovenschaal kunt gebruiken.

“En weet je, het is ontzettend leuk de DineLight mee te nemen als je op vakantie gaat. Zo maak je je hotelkamer of Airbnb-woning in no time romantisch en voelt het alsof je thuis bent.”

Scoren!

Ik ben inmiddels fan van de DineLight en zie de lange zwoele zomeravonden in de achtertuin en op de camping al voor me. Wijntje, hapje en romantisch kaarslicht. Bovendien is het een leuk om je vrienden cadeau te doen. Uit ervaring weet ik dat je met dat presentje tamelijk goed scoort….

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Patricia H -

Wanneer is de uïtslag

Reageer ook