fb
Damespraatjes Damespraatjes

Win een Pilates- of Fitnessles in Hilversum

Damespraatjes heeft bewondering voor sterke en onafhankelijke vrouwen. Zodra deze zogeheten ‘Topwijven’ ook nog gaan ondernemen, zijn wij heel enthousiast en willen dit graag met jullie delen!

All good things come in pairs, zo ook het sportieve duo Tanja Oostendorp (46 jaar) en Elze van ’t Woud (53 jaar). Deze twee ondernemende dames opende begin dit jaar een gloednieuwe sport en pilates studio in Hilversum. Elze (Blue Ocean Pilates) geeft pilates op zowel de mat als reformers (speciale pilates apparaten) en ook voor yoga kan je bij haar terecht. Tanja (FitUnlim!ted) geeft personal- en buitentrainingen.

Tanja: “In november vorig jaar werd ik op een vrijdagmiddag door Elze gebeld. “Ik heb een pilatesstudio gevonden, maar er zit een ruimte voor een fitnessstudio bij. Nou lijkt me dat wel wat voor jou. Zullen we iets samen gaan doen?” Natuurlijk moest ik daar even over nadenken, maar op maandag had ik al mijn eigen bedrijf.”

Ondanks dat hun bedrijven los van elkaar opereren, heeft de studio een stijlvolle entree die door de bedrijven gedeeld wordt. Ik word warm ontvangen door de twee dames én Dotje, de bedrijfshond. Na een rondleiding door de mooie studio’s nemen we plaats aan de gezellige tafel in de sfeervolle lounge.

Elze: “Wij willen onze gasten nét wat meer bieden. Zo zorgen wij altijd voor handdoekjes, goede koffie, heerlijke thee en mandarijntjes om gratis te pakken. Het is hier vergeleken met grote sportscholen persoonlijker en chiquer.”

Voor het allemaal begon
Zowel Elze als Tanja zien er afgetraind, fit en verzorgd uit. Maar zijn de dames altijd al zo sportief geweest?

Tanja: “Als kind was ik al sportief. Ik speelde hockey en squash op hoog niveau en had me voor de sport academie ingeschreven. Toen ik op mijn zeventiende van de trap viel en mijn rug brak spatte mijn droom uiteen. Na lang revalideren ben ik uiteindelijk de verpleging ingegaan en het sporten kwam op een laag pitje. Na het krijgen van mijn kinderen heb ik het sporten weer opgepakt en ben les bij Health City gaan geven ”

Elze: “In mijn jeugd heb ik heel veel paardgereden, maar dat was het. Toen ik in 1990 stopte met roken besloot ik te gaan sporten zodat ik niet dik zou worden. Ik begon destijds met 2-3 keer per week aerobics in Laren. Op zakelijk gebied deed ik ook heel wat anders, ik werkte als regisseuse bij ‘Koffietijd’ en ‘De 5 uur Show’, maar na een reorganisatie kwam ik op straat te staan. Uiteindelijk ben ik toen zelf aerobics en pilates les gaan geven. Ook ben ik fitness- en poweryoga instructeur geworden. Ik heb 4 jaar als manager van de pilates studio in het Amsterdamse Hilton gewerkt.”

Het gezin
Na allebei dus behoorlijk wat ervaring opgedaan te hebben zijn ze klaar voor de grote sprong in het diepe: voor zichzelf beginnen. Nu dit allemaal loopt en vorm gekregen heeft steken de dames veel tijd in het ondernemen en is het absoluut een full-time job. Zowel Tanja als Elze hebben kinderen en een man. Hoe ziet hun gezin eruit?

Tanja: “Ik heb 3 kinderen, twee zoons (13 en 8 jaar oud) en één dochter (11 jaar oud). Alle drie zijn ze ongekend sportief en sporten elke dag, ook voor hun is het een way of life. Mijn man is huisarts en loopt naast zijn werk hard en is gek op racefietsen.”

Elze: “Mijn kinderen zijn 14 en 18 jaar oud, daar heb ik weinig omkijken meer naar aangezien ze al veel zelf kunnen doen. Mijn jongste zoon speelt honkbal, en de oudste is net begonnen met fitness. Mijn man werkt 40 uur per week bij Atos Origin. Samen met hem ga ik na mijn werk regelmatig hardlopen.”

Vrije tijd
Tanja en Elze zijn bijna altijd druk met werk of hun gezin. Wat doen zij in hun vrije tijd?

Tanja: “Ook in mijn vrije tijd ben ik met sporten bezig. Als ik zelf niet aan het sporten ben, vind ik het leuk om sport te volgen en te kijken. Als wij iets met het gezin gaan doen is het bijna altijd iets met sport, we gaan bijvoorbeeld naar een klimmuur, schaatsen of snowboarden.”

Elze: “Ik ben dol op vakanties, lekker eten, tuinieren en leuke dingen doen met mijn vriendinnen. Heel doorsnee eigenlijk wel, haha!”

Over 5 jaar
De studio is pas net een feit, maar toch vraag ik het me af: hoe ziet het er hier over 5 jaar uit?

Tanja en Elze: “Voor nu willen we ons richten op de studio zoals hij nu is en functioneert. Wij hebben bewust gekozen voor het niet aannemen van personeel en zelfstandig werken, dit is heel prettig. Toch lijkt het ons leuk om over een tijd uit te gaan breiden met bijvoorbeeld een spinningzaal.”

Prijsvraag
Tanja en Elze stellen exclusief voor Damespraatjes een les beschikbaar. Wil jij samen met één vriendin kans maken op een pilates of fitness les van Elze of Tanja? Beantwoord dan de vragen in het antwoordformulier hieronder!

Kijk voor de antwoorden op www.blueoceanpilates.nl en www.fitunlimited.nl

[contact-form-7 id=”10620″ title=”pilates-fitness”]

 

Meer informatie
Wil je meer informatie over de Blue Ocean Pilates studio of FitUnlim!ted? Neem dan contact op of check de website!

Blue Ocean Pilates Studio

Schuttersweg 8-10
1217 PZ Hilversum
[email protected]
www.blueoceanpilates.nl

 

 

 

FitUnlim!ted

Schuttersweg 8-10
1217 PZ Hilversum
[email protected]
www.fitunlimited.nl

 

Reageer ook