fb
Damespraatjes Damespraatjes

Topwijf: Marijke Krabbenbos

Damespraatjes heeft bewondering voor sterke en onafhankelijke vrouwen. Zodra deze zogeheten ‘Topwijven’ ook nog gaan ondernemen, zijn wij heel enthousiast en willen dit graag met jullie delen!

In 1972 werd Marijke Krabbenbos geboren in Doesburg. Na het VWO in Arnhem vertrok Marijke naar Groningen om daar bedrijfskunde te studeren. Na 2 keer een half jaar in het buitenland te hebben gestudeerd en 10 jaar bij banken (Rabobank 3 jaar en Postbank 7 jaar) te hebben gewerkt is ze in 2006 voor zichzelf begonnen. Als personal brainstormer en brainstormfacilitator hielp Marijke mensen en organisaties aan ideeën.

Door haar creativiteit, daadkracht en liefde voor ondernemen konden grote (persoonlijke) successen niet uitblijven: Marijke zette het Bites & Business netwerk op, schreef het Tanteboek en kwam met de kledinglijn van Qolors. Damespraatjes sprak met Marijke.

Je bent Qolors vorig jaar gestart en is (deels) gefinancierd door middel van crowdfunding. Kan je hier wat meer over vertellen?

“Ik ben met Qolors begonnen omdat ik er zelf behoefte aan had en vele vrouwen die ik sprak vonden het ook een goed idee. Iedereen is wel eens op zoek naar een shirt in die ene kleur. Qolors heeft echt mooie shirts in 21 kleuren. Ik wilde bij de start meteen de hele collectie in huis hebben, dus dat kostte flink wat geld.

Vanuit mijn bankverleden kende ik het nieuwe fenomeen “crowdfunding” en ik vond het goed passen bij Qolors. Ik heb door Bites & Business een heel groot netwerk en kon dus vrij gemakkelijk 100 mensen (lees vrouwen) vinden die me 500 euro wilden lenen. Ze zijn de proud founders en krijgen hun geld over 4 jaar terug met rente. Ook krijgen ze korting in de webshop en twee investeerdersbijeenkomsten per jaar.

Qolors loopt lekker, de eerste 1000 bestellingen zijn geweest. Ik heb natuurlijk nog grote plannen, maar doe het stap voor stap.” 

Je bent niet alleen druk met Qolors. Hoe zien jouw andere zakelijke bezigheden eruit?

“Naast Qolors run ik Bites & Business (www.bitesenbusiness), het netwerk voor ondernemende vrouwen. Wat begon met een etentje bij mij thuis, is uitgegroeid tot een landelijke organisatie met 20 vestigingen, een landelijke dag en een reisprogramma. Er zijn zoveel leuke vrouwen die elkaar graag verder helpen. En iedereen kan elkaar helpen als je maar aangeeft wat je zoekt. Bij Bites & Business helpt iedereen elkaar verder, onder het genot van een etentje.

Ook doe ik nog samen Florien van Basten Batenburg het Tanteboek (www.tanteboek.nl) en geef ik nog steeds af en toe een workshop of training of begeleid ik een brainstormsessie (www.ideacompany.nl). Gelukkig ben ik gezegend met veel energie. “

Wat zijn je passies naast ondernemen?

“Ik ben dol op bijpraten met vriendinnen, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen leren en nieuwe ervaringen opdoen. Ik krijg dan altijd vanzelf nieuwe, nuttige ideeën over het leven of over mijn werk. Ook houd ik van boeken lezen, maar dit doe ik helaas veel te weinig. Ik kan genieten van theater, waar ik ook regelmatig inspiratie opdoe, mijn gedachten staan nooit stil. Ook ben ik gek op leuke dingen doen met mijn kinderen van 5 en 3 jaar oud.”

Hoe combineer jij je onderneming met je privéleven?

“Ik maak veel uren, maar meestal voelt het niet als werk. Na een avondje netwerken kom ik altijd vol energie thuis. Als de kinderen thuis zijn, ben ik er voor hen, al pleeg ik wel af en toe een telefoontje. In de speeltuin trap ik of een balletje, of ik lees of ik praat met andere ouders. Niets doen doe ik niet zo veel….

Ik heb een kantoor, maar mijn laptop gaat wel altijd heen en weer. Als de kinderen ’s avonds in bed leggen, zit ik ook wel achter mijn laptop aan de eettafel die dan vol ligt met mijn spullen. Ja, het is druk, maar wel ontzettend leuk. En gelukkig ben ik nooit ziek. “

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook