fb
Damespraatjes Damespraatjes

Toe aan een nieuwe badkamer, maar niet aan een verbouwing? Ga voor een make-over light!

Oh wat lijkt het mij toch heerlijk om onze hele badkamer te mogen verbouwen! Ik zou voor een vrijstaand bad gaan, inloopdouche en een badkamermeubel met dubbele wastafel. Helaas hebben wij momenteel absoluut geen budget voor een nieuwe badkamer, maar dat betekent niet dat we de badkamer niet eens lekker kunnen opfrissen. Een make-over light noemen we dat!

Flink poetsen

De badkamer is een vochtige plek, waar je snel last kunt krijgen van schimmels en vieze plekken. Dit kan je voorkomen door tijdens en/of na het douchen goed te luchten. Helaas kan het gebeuren dat je toch last van schimmelplekken krijgt. Pak ze aan met een goede schimmelreiniger! Pak ook meteen de verkleurde voegen tussen de tegels in de douche en de rest van de badkamer mee. Dit zal al een wereld van verschil zijn!

Likje verf

Je ziet pas hoe geel je witte muren en plafonds zijn geworden, wanneer je er met een verse laag witte verf overheen gaat! Geef de badkamer een likje verf en ik weet zeker dat het er binnen no time een stuk frisser uitziet. Wist je dat je door één muur in de badkamer een andere kleur te geven, je ook al een grote verandering kunt doorvoeren?

Nieuwe handdoeken

Hebben jullie een grote stapel met allemaal verschillende handdoeken? Geloof mij: je bent niet de enige! Bewaar deze handdoeken voor dagjes naar het strand, het afdrogen van de hond en alle andere vieze klusjes. In de badkamer leg je een grote stapel met nieuwe, fluffy handdoeken.

Luxe badjas

Creëer een luxe hotel vibe door voor iedereen een heerlijke nieuwe badjas te kopen. Deze kan je prachtig in het zicht hangen, maar natuurlijk ook gewoon netjes opvouwen en bij de handdoeken neerleggen. Het mooiste is als de handdoeken matchen met de badjas. Slim om die meteen samen te kopen dus!

Badkamer accessoires in dezelfde kleur

Een plastic zeepbakje, een tandenborstelbeker van RVS en een zwart prullenbakje… Ja, het doet het waarschijnlijk allemaal nog prima. Maar mooi is anders 😉 Stem al deze badkamer accessoires qua kleur en stijl op elkaar af. Ziet het er meteen een heel stuk beter uit!

Fris douchegordijn 

Is jouw douchegordijn niet meer helemaal zo fris en schoon als toen je hem kocht? Weg ermee! Hang een fris douchegordijn op en je staat een heel stuk lekkerder onder de douche. Tip: stem ook deze qua kleur af op de handdoeken, accessoires en badjassen. Wat een eenheid creëer je dan!

Heb jij ook zo’n zin om je badkamer een make-over light te geven? Welke van deze tips zou jij gebruiken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook