fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tirza’s vriend duimt nog steeds

Een baby met zijn of haar duim in haar mond is lief. Het zachte gesabbel aan dat kleine vingertje vertedert velen. De meeste kinderen stoppen met duimen bijvoorbeeld als ze naar de middelbare school gaan. Toch zijn er best veel volwassenen die hun duim in hun mond steken. ’s Nachts, maar ook overdag. Tirza haar vriend bijvoorbeeld. “Ik vind het super onaantrekkelijk en overweeg bij hem weg te gaan.”

Ze leerde haar vriend kennen op een feestje bij een vriendin. “Arthur viel me gelijk op. Hij is lang, heeft donker haar en prachtige ogen. Toen ik naar de keuken liep om een biertje te pakken, stond hij daar ook. Ik stelde me aan hem voor en samen liepen we naar de tuin. Daar hebben we de hele avond met elkaar gekletst.” Tirza vond Arthur geweldig. “Ik was echt gelijk verliefd op hem en kon mijn geluk niet op toen hij me mee uit vroeg.” Ze krijgen een relatie en Tirza is dronken van verliefdheid. Arthur wil het rustig opbouwen en na een paar dates blijft hij voor het eerst bij haar slapen. “We waren naar een concert geweest en daarna gingen we naar mijn huis. Op de bank begonnen we te vrijen en daarmee gingen we door in mijn bed. Toen we klaar waren lagen we uitgeteld op onze rug en toen ik opzij keek, zag ik dat Arthur zijn duim in zijn mond had. Ik schrok me kapot. Dat zag er echt zo stom uit.”

Zijn ex vond het niet erg

Ze wilde niet onaardig doen maar vroeg wel of hij dat vaker deed. Arthur vertelde dat hij sinds hij baby is duimt en daar nooit mee is gestopt. “Ik zei voorzichtig dat ik het gek vond en dat het er een beetje vreemd uitzag. Daar schrok hij van. Plompverloren zei hij dat zijn ex het nooit een probleem had gevonden. Hij zei dat hij rustig wordt van zijn duim, dat het hem een prettig en veilig gevoel geeft. Dat kan allemaal wel zo zijn, maar ik vind het echt vreselijk als een man van vijfendertig jaar nog steeds zijn duim in zijn mond stopt.”

Natte duim

Haar verliefdheid is allesoverheersend en aanvankelijk stoort Tirza zich niet zo aan het geduim van haar vriend. Maar na een half jaar merkt ze dat het verandert. “Het lijkt wel of ik er steeds minder goed tegen kan. Ik vind het zo kinderachtig en stom. Ook als hij zijn duim uit zijn mond haalt, dan hoor je zo’n plopje. Zijn natte duim veegt hij dan af aan zijn broek. Ik gruwel ervan.” Ze weet niet wat ze moet doen: ze vindt Arthur verder een ontzettend mooie, lieve man. Ze kan met hem lachen en hij begrijpt haar. Toch overweegt ze om bij hem weg te gaan. “Ik kan gewoon niet wennen aan een volwassen kerel die zijn duim in zijn mond steekt. Het idee dat hij dat ook nog doet als hij zestig is… hoe dan?”

Dumpen die gast

Ze worstelt met haar gevoel en wil er niet met vriendinnen over praten. Uit schaamte. “Die meiden zien me aankomen. Nou ik weet wel wat hun antwoord is: dumpen die gast! Maar ik houd wel van hem dus weet het echt niet. Ik hoop eigenlijk dat er een middeltje bestaat dat hem ervan afhelpt. Ik heb echt geen idee wat ik moet doen.”

Wat vind jij?

Wat vind jij? Vind jij het belachelijk als een volwassene duimt of maakt het je niks uit en begrijp je het? We zijn benieuwd naar je mening. Praat mee in de comments onder dit artikel!

Ruzie met beste vriendin om geld: ‘Moest drankjes op haar verjaardag zelf betalen’

ruzie om geld

Ruzie met beste vriendin om geld? Dat zou Lynn nooit gebeuren. No way. Toch is het gebeurd. De aanleiding: de verjaardag van Kate. “Het is toch raar dat ik mijn eigen drankjes op haar verjaardag moet betalen… Lees verder

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Jen -

Wat geeft dat, ik (47) duim ook nog. Ieder zn ding. Oh euh…. Alleen in bed.

Joris -

Prima dat zijn ex het niet storend vond, maar zijn opvoeders hebben er ook nooit een punt van gemaakt toen hij 6 werd en nog duimde? Gebruikt hij ook een fopspeen en drinkt hij uit een flesje? Koekoek.

Rieneke -

Bij de drogisterij kan je kindvriendelijk een soort gel kopen wat je net als nagellak smeert op je nagels. Dit is om van nagelsbijten af te komen. Laat hem elke keer voordat hij in bed gaat dit op smeren.Zodra de duim in de mond gaat krijgt hij een vieze smaak.

Reageer ook