Tirza: Ik ben verliefd op mijn zwager en verlang zo naar hem

O god nee, ze zou het nooit in haar hoofd halen om hem van haar zus af te pakken, maar Tirza is stapelverliefd op Jordi, de man van haar zus. “Ik kan alleen maar aan hem denken en over hem fantaseren.”

Twaalf jaar lang is Jordi haar droomman. Een onbereikbare droomman, want het is de partner van haar zus Anja. “Soms denk ik: waren we maar nooit carnaval gaan vieren, dan hadden we Jordi ook niet ontmoet. Het stomme is dat we twijfelden om te gaan. Als ik had geweten wat ik nu weet, was ik nooit gaan hossen.” Het is inmiddels twaalf jaar geleden dat de zussen kennismaakten met Jordi. “Anja haalde me over om mee te gaan. We verkleedden ons als Elfjes, compleet met glitters in ons gezicht en stortten ons in het feestgewoel.”

Hij vindt Anja leuker

Als de zusjes een kroeg induiken om een biertje te drinken, spreekt Jordi Tirza aan. “Ik had twee biertjes besteld terwijl Anja naar de wc was gegaan. Jordi tikte me op mijn schouder en bood zijn hulp aan om een van de twee biertjes op te drinken. Normaal zou ik dat een heel flauwe opmerking vinden, maar nu niet. Ik was op slag verliefd op de man die tegen me praatte. Alsof de bliksem insloeg. Ik werd helemaal warm van binnen. Toen Anja terugkwam van de wc zag ik dat Jordi haar leuker vond. Hij kon zijn ogen niet van haar afhouden en ik wist dat ik het vijfde wiel aan de wagen was. Aan Anja’s blik zag ik dat ze Jordi heel leuk vond en werk van hem ging maken. Dat fluisterde ze ook in mijn oor. Ik ging kapot.”

Ze is mijn allesie

Anja en Jordi wisselen telefoonnummers uit en ze zien elkaar de week na carnaval al weer. Onafscheidelijk zijn de twee en na negen maanden besluiten ze om samen te wonen. “Echt, het is ook zo’n perfect stel. Ze zijn een paar jaar geleden getrouwd en dat was zo ontroerend mooi. Ze hebben ja-gezegd in het bijzijn van al hun vrienden en familie. Het was een onvergetelijke dag. Ja natuurlijk ging ik stuk, maar ik hield me groot. Ik hou van mijn zus, ze is mijn allesie en ik gun haar het beste. Ik heb haar nooit gezegd dat ik smoorverliefd ben op Jordi. Waarom zou ik?” Hoewel de zussen elkaar ooit beloofden dat ze alles met elkaar kunnen bespreken en er geen taboes zijn, voelt Tirza dat ze er nu een te pakken heeft.

Ik heb het mooiste neefje

“Ik heb een heel goede band met Anja en we wonen vlakbij elkaar. Dat was al zo voordat we Jordi leerden kennen. Hij is bij Anja ingetrokken dus ik zie hem ook nog eens heel vaak. Ik ben graag bij mijn zus, helemaal nu ik tante ben geworden. Anja is onlangs bevallen van Xander, het mooiste jongetje dat ik ooit heb gezien. Zo’n gaaf jochie met de ogen van Jordi. De bevalling ging voorspoedig en Anja mocht daarna weer lekker naar huis. Ze heeft heerlijke kraamweken, voelt zich goed en vindt het gezellig als ik bij haar ben. We keutelen dan lekker met Xander. Uiteraard pas ik veel op als dat nodig is, dat vind ik echt geen straf.”

Jordi haalt je wel op

Tirza helpt haar zus en zwager waar ze kan en laatst haalde Jordi haar op van het station. “Voor mijn werk was ik met de trein, maar door storingen strandde ik halverwege. Ik belde Anja of zij mij kon halen en ze zei: ‘ik vraag Jordi wel even’. Voor ik iets kon zeggen, had ze opgehangen. Ik werd opeens bloednerveus van het idee dat ik naast hem in de auto zou zitten. Zonder Anja en zonder Xander. Zonder afleiding dus.” Jordi pikt haar op en de spanning in de auto is te snijden. “Ik was zo zenuwachtig dat ik nauwelijks iets kon zeggen. Het is heel bijzonder om in de auto te zitten met je grote liefde, die nooit van jou zal worden.”

Ik wil alleen maar Jordi

Een heel naar idee vindt Tirza dat ze zo verliefd is op Jordi, dat ze niet verliefd kan worden op iemand anders. “Het is voor mij heel simpel: het is Jordi of niemand. Maar ik zal hem nooit, nooit van mijn zus afpakken. Het idee alleen al.” In de auto doorbreekt Jordi de stilte en vraagt Tirza wat er aan de hand is. Of er iets is. Tirza moet moeite doen om niets te zeggen. “Ik antwoordde dat ik een beetje gedoe op mijn werk had en dat ik daarmee in mijn maag zat. Ik kan toch moeilijk zeggen: ik word gek, ik ben al twaalf jaar verliefd op jou? Op de man van mijn zus, mijn zwager, de vader van mijn neefje. Dat gaat niet, dat kan ik niet zeggen.”

Wat wil hij me nou zeggen?

Opvallend vindt Tirza wel dat Jordi haar steeds vaker aanraakt. Soms per ongeluk, maar soms ook bewust. Als ze dan binnenkomt dan omhelst hij haar maar houdt haar net even te lang vast en drukt haar tegen zich aan. Of als ze in de keuken is, staat hij opeens achter haar en legt zijn hand op haar schouder. “Het lijkt wel of hij meer behoefte aan knuffels en aandacht heeft. Anja is wel heel dapper en stoer, maar nog lang niet zichzelf. De hormonen gieren nog door haar lijf en ze wil niet worden aangeraakt. Ik vermoed dat ze ook nog geen seks hebben gehad sinds de bevalling.”

Het is zo verwarrend

Maar goed, wat de reden ook is: voor Tirza schept het alleen maar verwarring. “Ik weet dat ik nooit met Jordi kan zijn. Als hij Anja al zou verlaten, dan niet voor mij. Hoe moet dat dan? Kan toch niet. Hij zal nooit de mijne worden. Nooit! En soms denk ik: maar stel nou dat hij op een goede dag mij de liefde verklaart en zegt dat hij twaalf jaar een grote vergissing maakte door met Anja verder te gaan? Wat doe ik dan?”

Wat zou jij doen als je in de schoenen van Tirza stond? Gewoon gaan voor haar grote liefde, of haar zus trouw blijven? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Katerina Holmes via Pexels

Britt’s vriend prakte stiekem een abortuspil door haar eten: “Ik wilde de baby houden en hij niet”

vriend gevangenis miskraam
Voor veel stellen is een zwangerschap een mooi en bijzonder moment. Maar wat als het ongepland en ongewenst is? Dan kan dat voor hele moeilijke situaties zorgen. Wanneer beide partners het eens zijn over de vervolgstappen, kunnen ze elkaar steunen in het verwerken van de beslissing. Maar wat als de ene partner een compleet andere wens dan de andere partner heeft? Het gebeurde bij Britt en haar vriend Stan. Britt raakte ongepland zwanger en Stan prakte stiekem een overtijdpil, ook wel een abortuspil genoemd, door haar eten. 

Ambitieus

Britt en Stan zitten allebei nog op de universiteit als Britt ongepland zwanger raakt. “Stan zat in zijn laatste jaar rechten en ik was net begonnen met geneeskunde. We kenden elkaar uit de universiteitsbibliotheek en waren een paar maanden samen”, vertelt Britt. “Stan was een leuke en zeer ambitieuze jongen. Hij was erop gebrand een top-advocaat te worden en te gaan werken bij een groot kantoor op de Zuidas. Ik vond die ambitie aantrekkelijk en het werkte aanstekelijk. Doordat Stan zo hard werkte, deed ik zelf ook meer mijn best op mijn studie. Eigenlijk had hij best een goede invloed op mij.”

Verder lezen

9 reacties

Liza -

Je gaat jezelf afbreken door die Jordi.je zus voelt al geen behoefte meer.trap niet in deze val.je weet en ziet.zijn afknappers nog niet.hij is het niet waard.ga reizen en ontdekken.

Joris -

Hey Rieneke, wat voor cursus heb jij gevolgd? Mensen die snor eten…?

Emily -

Je kunt je afvragen waarom je 12 jaar lang een onbereikbare liefde kiest. Gun je jezelf wel liefde?

Eerst cijfer jezelf weg door de man die je leuk vindt aan je zus over te dragen. Je bent zo betrokken bij je zus, dat ik me afvraag of je je eigen geluk misschien minder belangrijk vindt.

En dan ga je 12 jaar in de knoop liggen en maak je jezelf wijs dat hij je enige man is. Je geniet van haar geluk. Je maakt een groot verhaal om t idee dat je zonder hem niet de liefde zult vinden.

Waarom doe je dat?
Als je eerlijk naar jezelf kijkt: gun je jezelf dan wel liefde? Of ben je stiekem toch bang en komt dit je goed uit. Als je blijft denken dat hij de man van je leven is, hoef je er in ieder geval niks mee, want t is zowizo gezeik.

Geloof niet alles wat je denkt,
Ga voor je eigen geluk? Gun je jezelf dat?

Hinde -

Dat Jordi toenadering zoekt vind ik verdacht. Met deze man zal je nooit gelukkig worden. Hij zoekt gewoon afleiding. Blijf uit de buurt en kap lange omhelzingen af. Verliefdheid is een hormoon dat je chemisch gezien zelf in stand houdt. Door focus te leggen op andere mensen andere mannen zal dat echt wel verdwijnen. Zelf ben ik jaaaaaaaren verliefd geweest op mijn oude gitaarleraar. Ik kon hem niet uit het hoofd zetten. Zelfs niet nadat ik jaren getrouwd was en deze gitaarleraar weer ontmoette. Toen zag ik ineens wat mij verliefd maakte: hij was onbereikbaar en ik idealiseerde hem. Mijn gitaarleraar was nooit geslaagd in liefde en met reden. Ik realiseerde mij: Dit was niet de man die mij gelukkig kan maken. Ondanks hij er nu wel open voor stond. Ik zag alleen nog maar een bittere, teleurgestelde man. Ik knapte werkelijk af en ging mijn eigen man met andere ogen zien. Kortom: verliefdheid hou je zelf in stand door niet de vervelende, onbetrouwbare trekjes van je zwager te willen zien. Hij speelt met je gevoelens. Kappen hiermee.

Rieneke -

Waar knap je af bij een man? Onthoud de ergste dingen en verplicht in jezelf zodra je hem ziet in je hoofd de dingen opzegt dit is de man die ook “winden laat” “snot op eet” etc. Als je die dingen continu opzegt in je hoofd zodra je aan hem denkt, ziet of naam hoirt dan leggen je hersenen automatisch een link ermee waardoor je op een gegeven moment hem helemaal niet meer als de man van je dromen ziet. Klinkt raar maar het werkt echt als je sit lang en blijft herhalen dus niet af en toe. Je staat dan open onbewust voor andere mannen en vind dan ook een leuke vent. Je gevoel kan dan na jaren terug komen en doe dit dan weer.

s*x4all -

Doen!! Neuk eens flink, waarschijnlijk hen je dat al12 jaar niet gedaan, laat anders een berichtje achter!

Ans -

Lieve Tirza, gun jezelf een leven, een liefde. Die vindt je niet bij je zwager. De start is niet goed en dat zul je blijven merken. Hij zoekt toenadering. Fysiek. Als hij jou echt wilde had hij dat 12 jaar geleden wel gedaan. Er bestaat niet 1 grote liefde, sta jezelf die nieuwe gedachte toe. Sterkte, succes, en geniet van de man die voor jou zal kiezen.

Edwin -

Nou Tirza, dat je dit zelf niet inziet. Jordi heeft behoeft aan seks. Jij zou ook graag genomen willen worden door Jordi. Na een aantal keer neuken is Jordi klaar met jou en gaat op zoek naar een ander (the chase is better than the catch). Anja vergeeft jou dat nooit. Anja en Jordi uit elkaar, je neefje depressief door scheiding ouders, Anja vergeeft jou dit nooit. Je bent dus straks Anja en Jordi kwijt. Je neefje mag je nooit meer zien. Jullie ouders zullen het Familiediner van de EO inschakelen. Dat dus. Of je vindt gewoon je eigen droomvent en je behoudt je familie. The choice is yours

Sammamma -

Absoluut voor je zus kiezen. Neem wat afstand van hen allebei zodat je verliefdheid kan afzakken, verhuizen, rondreizen. Er is meer op de wereld dan deze man, en van je zus heb je er maar 1 die je je hele leven zou missen als jullie elkaar niet meer zouden zien.

Reageer ook