fb

Tips voor low-budget vervoer in de stad

De tijd dat het een doel van jongeren was om zo snel mogelijk in het bezit te komen van een eigen auto ligt ver achter ons. Potentiële jonge kopers wonen vaker dan in het verleden in de grote stad. Het hebben van een eigen auto is dan niet handig, onder andere vanwege de parkeerproblemen in de steden. Maar ook de kosten voor een auto, zoals de aanschaf, wegenbelasting, verzekering, parkeervergunning, benzine spelen een rol. En hierdoor kiezen jongeren snel voor andere manieren om zichzelf te vervoeren. We maakten een overzichtje van goedkope manieren om jezelf te verplaatsen in de stad.

Tips voor budgetproof vervoer

1. Lopend. Heerlijk vind ik het om door de stad te lopen en onderweg zie ik van alles (heerlijk om door een winkelstraat te lopen :-)). En als ik 10.000 stappen op een dag wil lopen is het helemaal ideaal. Maar ik heb lang niet altijd het geduld en de tijd er voor.

1. De fiets. Voor mij persoonlijk is dit de fijnste manier om me in de stad te verplaatsen. Meestal is het lekker snel (als de te overbruggen afstand niet te groot is), klimaatneutraal, goedkoop en ook nog eens goed voor je conditie. Als het regent houd ik niet van fietsen, maar doe het wel als de regen meevalt. Als het met bakken uit de hemel komt pak ik de tram!

2. De bus of tram. Het openbaar vervoer in Nederland is uitstekend geregeld, zeker in de grote steden. Toch kan er wel eens een bus of tram uitvallen, waardoor je er lang niet altijd van op aan kunt dat je op tijd op je afspraak bent. Ga je met het openbaar vervoer plan dan wat meer tijd in als je echt ergens op tijd moet zijn.

3. De scooter. Wil je snel ergens zijn in de stad dan is een scooter ideaal, want hij gaat toch wel een stuk sneller dan de fiets (tenzij je natuurlijk een wielrenner bent) en hij is vaak ook sneller dan de auto. En je komt niet bezweet aan op je afspraak, dat is ook wel prettig. Daarnaast kun je met de scooter ook veel grotere afstanden overbruggen. Handig als je afspraakjes hebt buiten de stad. Scooters zijn verkrijgbaar in allerlei prijsklassen. Wil je zelf geen scooter aanschaffen, dan kun je er ook één leasen, bijvoorbeeld bij Scooterlease-xl.nl. Weet je dat je daar al een scooter kunt leasen vanaf € 0,60 per dag all-in?

4. Een auto die niet van jezelf is. Jongeren hechten minder waarde aan het hebben van een eigen auto en kiezen vaker voor de fiets, scooter, tram of het openbaar vervoer. En als ze dan eens met de auto willen omdat ze misschien spullen moeten vervoeren of meerdere mensen moet meenemen, dan is het fijn dat je heel makkelijk een auto tot je beschikking hebt. Bedrijven als Greenwheels en SnappCar spelen hier handig op in en de drempel om een auto te huren is heel laag.

We zijn heel benieuwd wat jij een goedkope én prettige manier van vervoeren in de stad vindt. Laat je het ons weten bij de comments onder dit artikel? Vinden we gezellig :-).

Reageer ook