fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips voor het renoveren van een keuken

Ben je niet meer tevreden over de uitstraling van je keuken? Dan kun je ervoor kiezen deze ruimte eens grondig onder handen te nemen. Dit kun je doen door een nieuwe keuken aan te schaffen, maar met een renovatie kun je de uitstraling van de ruimte ook helemaal veranderen. Maar hoe pak je dit aan? Dat lees je op deze pagina. Zo geven we enkele handige tips voor het renoveren van je keuken.

 Investeer in nieuwe keukenkastjes

Zijn je keukenkastjes versleten? Dan ziet je keuken er direct minder nieuw, netjes en representatief uit. Hier kun je verandering in brengen door je keukenkastjes te vernieuwen. Niet door een compleet nieuwe keuken te kopen, maar simpelweg door de oude frontjes van de keukenkastjes te verwijderen en nieuwe aan te schaffen. Het voordeel? Je keuken ziet er direct heel anders uit, zonder dat je veel geld hoeft te investeren. Nieuwe keukenkastjes zijn namelijk helemaal niet duur.

Vervang het keukenblad

Ben je iets te enthousiast in de weer geweest met een mes? Dan kan het interessant zijn om je keukenblad te vervangen. Door het oude, bekraste en versleten keukenblad te verwijderen, krijg je ruimte voor een nieuw blad. Het is een eenvoudige en vrij goedkope manier om je keuken te renoveren, maar wel een zeer effectieve.

Extra tip: neem een keukenblad met een hele andere uitstraling dan je vorige blad. Zo krijgt je keuken direct een hele andere ‘look’.

Geef de muren een kleurtje

Je kunt je keuken ook een andere uitstraling geven door de muren een kleurtje te geven. Dit kan een opvallende kleur zijn als rood, blauw, groen of geel, maar de meeste mensen houden van rustige kleuren.

Denk hierbij aan:

  • Donkergrijs
  • Lichtgrijs
  • Donkerbruin
  • Beige

En vind je een kleurtje op de muren wat saai? Dan kun je de keuken ook behangen. Houd er wel rekening mee dat het behang in de keuken goed tegen een stootje moet kunnen. Het behang moet bijvoorbeeld goed bestand zijn tegen vocht. Kijk ook eens op Pinterest voor meer inspiratie voor een kleur in de keuken!

 De finishing touch met accessoires

Tot slot kun je jouw keukenrenovatie helemaal afmaken door de juiste accessoires in de keuken te zetten. Denk hierbij aan potten, glazen, vazen en ga zo maar door. Ook mooi textiel kan jouw keuken echt een ‘finishing touch’ geven. Ons advies: blijf binnen de stijl van je keuken. Met accessoires in de stijl van je keuken, krijgt de ruimte een consistente uitstraling. Verder raden we je aan niet te veel accessoires in de keuken te zetten, want hierdoor heb je minder ruimte met koken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook