fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips voor als je zelf gaat verhuizen

zelf verhuizen

Maandenlang heb je Funda in de gaten gehouden en je droomhuis gevonden. Je doet een bod en guess what: je mag het huis de jouwe noemen. De grote verhuizing gaat beginnen. Schakel je een verhuisbedrijf in of doe je het zelf?

Verhuizen is gewoon een megaklus die veel tijd in beslag neemt en veel moeite kost. Het mooie van een nieuw woning betrekken is wel dat je weer eens kritisch door al je spullen kunt akkeren. Wat heb je nodig, wat kan naar de kringloopwinkel en wat kan naar de stort? Veel mensen twijfelen: zelf verhuizen of verhuisbedrijf inschakelen? Durf je het aan om het zelf te doen? Dan hebben wij wat zelf-verhuis tips voor je.

Want er zijn natuurlijk voor- en nadelen als je het zelf doet. Als je een verhuisbedrijf inhuurt dat weet je dat je wordt ontzorgd. Je kunt deels zelf aan de slag of de hele verhuizing uit handen geven. Kies je ervoor om de verhuizing zelf te doen, dan heb je het helemaal in eigen hand. Maar hoe pak je het aan? Wat kan je beter niet doen en wat is juist handig? Hier wat zelf verhuizen tips:

Ga op tijd aan de slag

Verhuizen vergt veel tijd en je moet aan honderdduizend dingen denken. Het is dus handig om op tijd te starten. Koop een mooi notitieboek en schrijf daarin alles wat met je verhuizing te maken heeft. Maak lijstjes wat je wanneer moet doen. Dat geeft houvast en overzicht tijdens de drukke periode die er aan zit te komen.

Vraag hulp van anderen

Natuurlijk kun je alles nieuw kopen maar je kunt ook eens even in je vriendenkring rondkijken wat zij voor je kunnen betekenen. Heb je veel verhuisdozen nodig? Plaats een oproepje op social media of in je vrienden-whatsapp en je zult verstelt staan. Mensen gooien verhuisdozen niet snel weg en ze kunnen gewoon een tweede ronde mee.

Met een bus of aanhanger?

Hoe ga je verhuizen? Heb je veel te verhuizen? Hoe lang heb je de tijd? Je kunt nog voordat je de sleutel van je nieuwe huis hebt vast beginnen met inpakken. Begin bij de zolder of rommelkamertjes waar vaak spullen staan die je niet altijd nodig hebt. Zorg voor voldoende kranten of vloeipapier zodat je alles wat breekbaar is, kunt beschermen. Als je ervoor kiest zelf te verhuizen, denk dan na over vervoer. Huur je een bus? Of een aanhanger? Weet je de dag van verhuizen al? Reserveer dan op tijd een bus of aanhanger.

Zorg voor roze koeken

In je eentje verhuizen is saai. Vraag een aantal vrienden om je te helpen. In ruil voor hun hulp, regel jij dat het ze aan niets ontbreekt. Kannen koffie mee, een lading roze koeken in je tas en koop genoeg brood voor een goede lunch. Voeg daaraan toe een kratje bier, wijn en frisdrank dan weet je zeker dat deze verhuisploeg je de volgende keer, mocht het nodig zijn, weer komt helpen.

Plan je verhuizing slim

Midden in de zomer zelf verhuizen kan een pittig klusje worden. Zeker als je continu een aantal trappen moet oplopen om de dozen op hun plek te zetten. In het voorjaar of in de herfst is het misschien wat makkelijker om je spullen over te hevelen. Maar die keuze heb je natuurlijk niet altijd.

Wat doe jij? Kies je voor zelf verhuizen of voor een verhuisbedrijf? Het is maar net wat je wensen zijn, hoe groot je budget is en wat haalbaar is. Heb je nog andere tips? Praat mee in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door cottonbro via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook