fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips van Mara: houd je zomerblonde haar stralend in de winter

Hoewel ik van nature gezegend ben met lange blonde haren, kan mijn haar geen genoeg krijgen van zomerse zonnestralen. Ja ja, ik weet dat zon niet bepaald goed is voor je haar, maar het gaat er zo geweldig mooi van stralen! Natuurlijke highlights, een zomerse gloed en een gouden uitstraling. Prachtig! Maar nu het weer kouder en grijzer wordt, wordt ook de kleur van mijn haar minder stralend en intens. Tijd voor een oplossing. Ik ging op onderzoek uit en kwam met de volgende tips:

Blonde

1. Gezond van binnen, mooi van buiten
Iedereen weet dat het binnenkrijgen van voldoende vitamines belangrijk is. Als je je lekker voelt van binnen, straal je dit van buiten uit. Zo ook met je haar. Gezond haar glanst meer en geeft dus direct een levendige en zomerse uitstraling. Welke vitamines zijn goed?

zuivelproducten--gardes--jar--ei_3333800

Vitamine A
Eten: Vis, melkproducten en olie

Vitamine B2
Eten: Eiren, noten, graanproducten, groene groenten en zuivel

Vitamine B8
Eten: Peulvruchten, soja, noten en eidooiers

2. Gebruik goede verzorgingsproducten
Het klinkt zo logisch, maar veel mensen vergeten het vaak: er bestaat shampoo die speciaal voor blond haar is ontwikkeld. Persoonlijk ben ik groot fan van de Guhl Colorshine Blond shampoo. Hij ruikt super lekker en bevat Champagne-bes extracten, super de luxe dus.

Guhl

Een product waar ik zelf geen ervaring mee heb, maar wel veel goede verhalen over hoor is de nieuwe lijn van John Frieda: Sheer Blonde Everlasting Blonde. Dit is een speciale shampoo die blond geverfd haar in optimale staat houdt. Aanrader voor de Wanna-Blondes dus!

3. Mayo op je friet? Mayo in je haar!
Ik las laatst ergens op internet over mayonaise in je haar smeren. Jakkes! Maar toen ik verder ging zoeken kwam ik erachter dat het door de grote hoeveelheden ei, olie en azijn het wonderen doet voor je haar en hoofdhuid. Hoe gebruik je het? Smeer een lekkere hoeveelheid mayo door je (natte) haar, laat dit 5-10 min inwerken en spoel het uit. En als ik zeg ‘spoel het uit’, bedoel ik ook spoel het uit. De mayo is erg vet, dus als er resten achterblijven heeft het juist een omgekeerd effect: vies en vettig haar dat naar een patatje met ruikt. Leuk om een keer te proberen, maar doe het niet te vaak.

4. Help moeder natuur een handje
Dat jouw haar prachtig is, daar twijfel ik niet over. Toch kan je alles een beetje extra geven door er zelf nog wat aan toe te voegen, zo ook bij je haarkleur. Door je haar net iets lichter of donkerder blond te verven, kan jouw haar dat laatste -stralende- steuntje in de rug krijgen. Kersverse moeder Kim Kardashian ging je voor, zie hier het resultaat.

Kim-Kardashian

Foto: Splash

Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Reageer ook