fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips om veilig trampoline te springen

Trampoline springen is voor iedereen leuk. Er zijn twee soorten trampolines die veel worden gebruikt; namelijk een rechte trampoline en een inground trampoline. Beiden hebben dezelfde functie en werkwijze, alleen de bouwwijze is anders. De vorm en afmetingen van de trampoline variëren ook, zo zijn er rechthoekige en ronde trampolines. Qua formaat zijn ze er van heel klein tot grote trampolines met een diameter van wel vier meter.

Tijdens het springen op een trampoline spring je op het oppervlak van de trampoline. Deze is gemaakt van elastisch rubber. Hierdoor veer je gelijk terug. Je kunt verschillende trucjes proberen als je springt en landt. Voor kinderen is de trampoline erg leuk, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Tijdens het springen kan het kind verkeerd terecht komen en dat kan behoorlijk zeer doen. Het is daarom belangrijk de kinderen altijd te laten springen onder het toezicht van een volwassene. Wij geven graag een paar tips waardoor trampoline springen hartstikke veilig is

Kies een kwaliteitstrampoline

De eerste tip is om een ​​trampoline van kwaliteit te kiezen. Het moet gemaakt zijn van sterke, duurzame en UV-bestendige materialen. Als je op zoek bent naar een trampoline van de hoogste kwaliteit, dan kun je bijvoorbeeld een Etan Trampoline kopen. Deze kwalitatieve trampoline zorgt voor een betere sprong en je kunt veiliger en comfortabeler springen en landen. Naast de kwaliteit van het oppervlak van de trampoline moet je ook letten op kwaliteit en dikte van de de rand. Wanneer kinderen met hun vrienden spelen kan het erg druk worden op de trampoline. Hierdoor springen en duwen ze elkaar in alle richtingen. Regelmatig komen er valpartijen voor. Een dikke rand over de veren kan ongelukken helpen voorkomen.

Gebruik een net rond de trampoline

De tweede tip is om een ​​beschermnet rond de trampoline te gebruiken. Een veiligheidsnet zorgt ervoor dat kinderen niet vanaf de trampoline op de grond kunnen vallen. Heb je de trampoline ingegraven en gebruik je hem zonder net? Zorg er dan voor dat de grond om de trampoline zacht is. Denk hierbij aan speciale speeltegens of (kunst)gras. Bakstenen of cement zijn minder prettig om op te landen…

Tot slot is het aan te raden om goede afspraken te maken over het gebruik van de trampoline. Lees de gebruiksaanwijzing en bekijk wat de maximale draagkracht van de trampoline is. Let er ook op dat kinderen er met niet te veel tegelijk opspringen. Trucjes zijn cool, maar spreek af dat er geen gevaarlijke stunts worden uitgevoerd. Op deze manier blijft de trampoline leuk!

Afbeelding: Elisa Kennemer via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook