fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips om netjes gekleed naar een evenement te gaan

Wanneer jij naar een evenement gaat, wil je natuurlijk een goede indruk achterlaten. Een goed voorkomen spreekt boekdelen, daar hoef je geen woord voor te spreken. Raak jij al in de stress als je nadenkt over een geschikte outfit? Dat is helemaal niet nodig, het is namelijk helemaal niet moeilijk om een gepaste outfit uit te kiezen voor een evenement. Het vergt een klein beetje voorbereiding, maar als je de tips uit dit artikel opvolgt, is het een fluitje van een cent en kun jij genieten van een outfit waarin je zelfvertrouwen uitstraalt. Succes! Maar hoe doe je dat?

Kies een outfit op basis van het soort evenement

Wil jij een goede indruk achterlaten op de bezoekers van een bepaald evenement waar je naartoe gaat? Dan is het belangrijk dat je een outfit draagt waar je je goed in voelt én die er goed uitziet. Als je je goed voelt in de kleding, straal je dat ook uit en is je hele voorkomen anders. Als eerst is het belangrijk om te bekijken wat voor soort evenement het is en welke dresscode ze hanteren. Naar een formeel evenement – bijvoorbeeld een zakelijke lunch of een gala – kun je het beste een mooi maatpak, jurk of mantelpakje dragen. Naar een informeel evenement – bijvoorbeeld een netwerkborrel of een tentoonstelling – kun je een pantalon dragen met daarop een mooi overhemd, trui of een jurkje.

Voeg accessoires toe om je outfit af te maken

Je kunt je outfit afmaken door accessoires toe te voegen. Houd hierbij rekening dat je het geheel niet te druk maakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gekke stropdas, grappige happy socks, een stijlvolle aktetas of sieraden. Als je bijvoorbeeld een pak met een mooi dessin draagt, zorg dan dat je het niet te druk maakt met andere printjes. Voeg ook niet te veel verschillende accessoires toe, less is more. Als je te veel tierelantijntjes toevoegt, doet dit afbreuk aan je outfit en dat wil je natuurlijk voorkomen. Een mooi horloge of een stijlvolle riem kunnen net dat beetje extra geven. Zorg dat de kleuren goed matchen met je outfit, zodat het niet met elkaar gaat vloeken.

Voeg iets persoonlijks toe aan je outfit

Je kunt je outfit heel makkelijk aanpassen aan jouw persoonlijkheid, door iets persoonlijks toe te voegen. Kies bijvoorbeeld printjes of kleuren die jouw persoonlijkheid uitdrukken en waarin je je zelfverzekerd voelt. Als jij je goed voelt, geeft je dat extra flair waar anderen niet meer omheen kunnen. Kies altijd een pasvorm die bij jouw lichaamstype past, zodat het er netjes en comfortabel uitziet. Je kunt bijvoorbeeld gekke happy socks onder je pantalon dragen, of kies voor nette schoenen heren of dames met een leuk motiefje (of hakje) om extra op te vallen. Als jij jouw persoonlijkheid door jouw outfit laat stralen, zul je altijd een onvergetelijke indruk achterlaten. Dat komt omdat jouw stijl zo uniek is, dat dit blijheid oproept bij de mensen om je heen. Je bent een trendsetter en je inspireert andere mensen hiermee om ook kleding te dragen waar zij zich goed in voelen.

Heel benieuwd of jij hier nog tips aan kunt toevoegen. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door Rebrand Cities via Pexels

Reageer ook